Gönderen Konu: HARARET GÖSTERGESİ!!!  (Okunma sayısı 17481 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
HARARET GÖSTERGESİ!!!
« : Mart 08, 2011, 20:08:01 »
Arkadaşlar bugün havanın -1 derece olmasına rağmen benim aracımla yaklaşık yarım saat ş.içi yolculuk sırasında hararet göstergesi ortaları geçti kırmızıya yaklaştı ama kırmızı olmadı...Sizce normal mi?Yani Hararet olduğunda kırmızı bölgeye mi gelmeli yoksa yaklaşması da bir sorun olkduğunu mu gösterir?

Toyota Club Türkiye

HARARET GÖSTERGESİ!!!
« : Mart 08, 2011, 20:08:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: HARARET GÖSTERGESİ!!!
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2011, 20:38:16 »
Aracınız model ve yılı hangisi , optitron yani ışıklı göstergeli mi? . Normalde 5.ci karede durur ama ama bu havalarda kırmızıya gelmesi normal değil, termostat tam açmıyordur. Kırmızıya gelmeyecek şekilde tamirciye/servise gidin. Normal değeri bulana kadar sürebilir,sonra motoru kapatıp kaputu da açıp motoru soğutun , bu şekilde tekrarlayarak  servise kadar gidebilirisiniz.  Kontağı ilk açtığınızda hararet göstergesi en düşük durumda değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2011, 20:47:11 »
Aracınız model ve yılı hangisi , optitron yani ışıklı göstergeli mi? . Normalde 5.ci karede durur ama ama bu havalarda kırmızıya gelmesi normal değil, termostat tam açmıyordur. Kırmızıya gelmeyecek şekilde tamirciye/servise gidin. Normal değeri bulana kadar sürebilir,sonra motoru kapatıp kaputu da açıp motoru soğutun , bu şekilde tekrarlayarak  servise kadar gidebilirisiniz.  Kontağı ilk açtığınızda hararet göstergesi en düşük durumda değil mi?
2002 model...Aracımı ilk çalıştırdığımda hararet göstergesi en düşükte oluyor...Bu olayı ikinci kez yaşıyorum:...Yaklaşık 2 ay öncede olömuştu ama birdaha olmadı...Anlamadım...Eğer termostat tam açmıyorsa başka zamanda da açmaz değil mi?Sizce...?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2011, 21:02:02 »
Ya gösterge hatası ya da termostat. Sizin modellerde hararet algılayıcı sensör nerede bilmiyorum ama bilen arkadaşlar yerini söyler( muhtemelen termostata yakın bir bölgededir). Araç ısınırken , dikkat ederek, bunun konnektörü ve kablosuyla elinizle biraz oynayın ve içeride birisi de göstergeye baksın , ani oynamalar oluyorsa bununla ilgili bir arızadır, basit yani.
Termostat bozulmuşsa her zaman aynı tip tepkiyi verip vermeyeceğini söylemek zor, sıcaklığı ölçmek lazım.

Bir de motor soğukken radyatör kapağını açıp baktınız mı , su tammı ? Biliyorsunuzdur ama belirtelim yine de, sıcakken kapağı kesin AÇMAYIN.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2011, 21:11:16 »
Ya gösterge hatası ya da termostat. Sizin modellerde hararet algılayıcı sensör nerede bilmiyorum ama bilen arkadaşlar yerini söyler( muhtemelen termostata yakın bir bölgededir). Araç ısınırken , dikkat ederek, bunun konnektörü ve kablosuyla elinizle biraz oynayın ve içeride birisi de göstergeye baksın , ani oynamalar oluyorsa bununla ilgili bir arızadır, basit yani.
Termostat bozulmuşsa her zaman aynı tip tepkiyi verip vermeyeceğini söylemek zor, sıcaklığı ölçmek lazım.

Bir de motor soğukken radyatör kapağını açıp baktınız mı , su tammı ? Biliyorsunuzdur ama belirtelim yine de, sıcakken kapağı kesin AÇMAYIN.
Evet motor soğukken suyuna baktım suyu tam...Azalma olmadı şimdiye kadar...Ama dediğininz gibi yolumuz tamirciden geçecek galiba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2011, 21:32:31 »
hararet yükseldiğinde ,kırmızıya gelmeden, radyatör fan motoru çalışıyormuydu , bakmışmıydınız? Çalışmamış olması büyük ihtimalle termostat sorunu gibi duruyor.

Fan motoru çalışmaya başlayınca hararet yükselmesi de durmuş olabilir , ama bu soğuk havalarda bile bunu yapıyorsa, yine de normal karşılamayıp termostata baktırmakta yarar var. Zaten sağlamsa geri takılır, kaybolan su yerine konur, fazla bir kayıp olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 08, 2011, 21:39:02 »
toyota da hararet problemi yaşanmaz. bu durum toyotaların en önemli özelliğidir. hararet göstergesi normal çalışmaya bağlı olarak yükselir ve tam ortada durur ve hiç kımıldamaz. ben anamurda izmirde 43 derecelerde kullandım hiç rastlamadım. kesinlikle hemen baktırın. tam 10 yıl 2001 modelini kullandım hiç böyle bir şey başıma gelmedi. saygılar selamlar
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 09, 2011, 15:09:17 »
toyota da hararet problemi yaşanmaz. bu durum toyotaların en önemli özelliğidir. hararet göstergesi normal çalışmaya bağlı olarak yükselir ve tam ortada durur ve hiç kımıldamaz. ben anamurda izmirde 43 derecelerde kullandım hiç rastlamadım. kesinlikle hemen baktırın. tam 10 yıl 2001 modelini kullandım hiç böyle bir şey başıma gelmedi. saygılar selamlar

Kesinlikle aydın nazilliye girdiğimizde 42 yazıyordu durduğumuzda motor fan açmıştı ama göstergede kıpırdama olmamıştı.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 09, 2011, 15:33:16 »
13 yıldır ortayı geçtigini görmedim Kesinlikle bir sorun var devirdaim içi dagılmış veya termostat açmıyor olabilir .Başka araçta başıma gelmiş  hararet gösterge müşiri arızalı çıkmıştı araç fan açmadıgı halde hararet kırmızıya geliyordu bakıyordum motor aşırı sıcak degil.sonra arızaya yaptıgı ortaya çıktı.degiştirdim normale döndü
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 09, 2011, 20:48:06 »
Teşekkürler arkadaşlar en kısa zamanda baktıracağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 11, 2011, 19:36:41 »

Bugün akşam aynı sorunla yine karşılaştım...Eve gelinceye kadar hararret göstergesi hep ortadaydı ki tam park etmek için uğraşırken aracın hararet göstergesi birdenbire kırmızıya vurdu ben de hemen kontağı kapattım motoru açtım fan çalışıyordu...Tekrar kontağı açtım hgösterge normale döndü ve aracımı çalıştırdım birdenbire düştü yani fan çalşımayı durdurdu...
Eftal bey in söylediğinde anladığım kadaqrıyla benim ttermostatta problem yok aslında araçta hararet falan yapmıyor ama hararet algılayıcı sensörde hata var demektir yanlış mı anladım...
Bu durumda ne yapmalıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2014, 10:39:04 »
Merhaba arkadaşlar,

Bende de 2007 dizel corolla var ve aynı sorun bende de var,

Rampa yukarı çıkarken hararet birden sona vuruyor bekleyince veya kontağı açıp kapatınca birden hararet eski haline geliyor.
Çekişte herhangi bir sıkıntı yok. konu hakkında yardımcı olacak arakdaş var mıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 07, 2014, 10:49:24 »
  Öncelikle yazınızı küçük harfli hale çevirmenizi isteyeceğim.