0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracınız model ve yılı hangisi , optitron yani ışıklı göstergeli mi? . Normalde 5.ci karede durur ama ama bu havalarda kırmızıya gelmesi normal değil, termostat tam açmıyordur. Kırmızıya gelmeyecek şekilde tamirciye/servise gidin. Normal değeri bulana kadar sürebilir,sonra motoru kapatıp kaputu da açıp motoru soğutun , bu şekilde tekrarlayarak servise kadar gidebilirisiniz. Kontağı ilk açtığınızda hararet göstergesi en düşük durumda değil mi?
Ya gösterge hatası ya da termostat. Sizin modellerde hararet algılayıcı sensör nerede bilmiyorum ama bilen arkadaşlar yerini söyler( muhtemelen termostata yakın bir bölgededir). Araç ısınırken , dikkat ederek, bunun konnektörü ve kablosuyla elinizle biraz oynayın ve içeride birisi de göstergeye baksın , ani oynamalar oluyorsa bununla ilgili bir arızadır, basit yani.Termostat bozulmuşsa her zaman aynı tip tepkiyi verip vermeyeceğini söylemek zor, sıcaklığı ölçmek lazım.Bir de motor soğukken radyatör kapağını açıp baktınız mı , su tammı ? Biliyorsunuzdur ama belirtelim yine de, sıcakken kapağı kesin AÇMAYIN.
toyota da hararet problemi yaşanmaz. bu durum toyotaların en önemli özelliğidir. hararet göstergesi normal çalışmaya bağlı olarak yükselir ve tam ortada durur ve hiç kımıldamaz. ben anamurda izmirde 43 derecelerde kullandım hiç rastlamadım. kesinlikle hemen baktırın. tam 10 yıl 2001 modelini kullandım hiç böyle bir şey başıma gelmedi. saygılar selamlar