Gönderen Konu: Şu Mmt'yi Anlayamadım Vesselam  (Okunma sayısı 1676 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Şu Mmt'yi Anlayamadım Vesselam
« : Ocak 30, 2008, 16:53:09 »
Şu MMT vitesi anlayamadım vesselam. 2007 model terra dizel corolla mmt var. Öncede sözünü ettiğim olumsuzlukları saymassak gayet güzel gidiyor. benim anlayamadığım MMT vites benim vites değitireceğim zamanı nasıl biliyor? İlk kalkıştan sonra 1'den 5. vitese kadar 2100 -2200 devir aralıklarında vites değiştiririm. Araç bu devre geldiği zaman sarsıntısız vites geçişi için ayağımı gazdan çekiyorum göstergede bir üst vitese geçtiğini görünce gaza basmaya devam ediyorum. Bu işi 3000 devri geçmemek kaydı ile daha üst devirlerde yapsam da vites değişiminde sorun yok. Çok nadir olarak bazen 4'den 5'e geçeceği zaman ısrar ediyor illa ben istediğim zaman değiştircem diye ve uygun devirde gazdan ayağımı çekmeme rağmen 5. vitese geçmiyor. Bir müddet sonra kendiistediği devirde geçiriyor 5'e. Sorun gazdan ayağımı çektiğimde vites değiştireceğimi nasıl biliyor onu anlamıyorum? Bir başka sorun da rampa inerken aşırı hızlanmayı önlemek amacıyla frene basıyorum. Biraz kuvvetli bastığımda vites küçültüyor ve rampa bitesiye kadar o viteste kalıyor. Benim rampa indiğimi frene bastığım zaman algılıyor sanırım. ( bu süreçte gaza basmıyorum zaten )

Toyota Club Türkiye

« : Ocak 30, 2008, 16:53:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2008, 17:09:00 »
Akıllı alet işte Barış, Caponlar yapmış bir kere

Şaka bir yana, viteslerin kontrolünde birçok sensörden gelen bilgi kullanılıyor. Eğim, pedalların pozisyonları, hız, devir vs vs...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2008, 18:54:19 »
1-vites degistirirken gazdan cekmenize gerek yok kesinlikle
2- yokus cıktıgınızda ve indiginizde ona gore gerekli vites kucultmeyi yapıyor, bunu da aracın hızının değişme egiliminden anlıyor. özel bir sensör yok bilgidim kadarı ile.

bence o sizin ne zaman degistireceginizi anlamıyor ama siz tam degismesi gereken zamanda otomatik olarka ayagınızı cekiyorsunuz..
araç normalde 2000-2200devirde degistiriyor. gaza cok basıyorsanız bu deger 3000 4000 e kadar cıkıyor.
tam gaz gittiginizde 4.viteste 140 ı gecince 5e atıyor.

mmt'nin hastasıyım.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2008, 20:27:56 »
Ya Yaman, ayağını çekmezsen sarsıntı yapmıyor mu?

Murat'la birlikte test sürüşünde oldukça sarsıyordu araç vites değişimlerinde ve satıştan arkadaş da vites değiştirirken gazı bırakmaya alışmamız gerektiğini söylüyordu.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2008, 22:31:59 »
sarsıntı değil, manuel vitesteki gibi değişim oluyor.
nasıl normal viteste degisirken hafif yavaslama oluyor sonra hızlanıyor yine aynısı.
ben zaten duz vitesten mmt ye gectigim icin yabancılık cekmedim.
ama zaten tam otomatik kullanıyorsanız mmt ye gectiginizde konfor kaybı olur, kesin.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2008, 23:52:30 »
Alıntı yapılan: BARIŞ ÖZER
Şu MMT vitesi anlayamadım vesselam. 2007 model terra dizel corolla mmt var. Öncede sözünü ettiğim olumsuzlukları saymassak gayet güzel gidiyor. benim anlayamadığım MMT vites benim vites değitireceğim zamanı nasıl biliyor? İlk kalkıştan sonra 1'den 5. vitese kadar 2100 -2200 devir aralıklarında vites değiştiririm. Araç bu devre geldiği zaman sarsıntısız vites geçişi için ayağımı gazdan çekiyorum göstergede bir üst vitese geçtiğini görünce gaza basmaya devam ediyorum. Bu işi 3000 devri geçmemek kaydı ile daha üst devirlerde yapsam da vites değişiminde sorun yok. Çok nadir olarak bazen 4'den 5'e geçeceği zaman ısrar ediyor illa ben istediğim zaman değiştircem diye ve uygun devirde gazdan ayağımı çekmeme rağmen 5. vitese geçmiyor. Bir müddet sonra kendiistediği devirde geçiriyor 5'e. Sorun gazdan ayağımı çektiğimde vites değiştireceğimi nasıl biliyor onu anlamıyorum? Bir başka sorun da rampa inerken aşırı hızlanmayı önlemek amacıyla frene basıyorum. Biraz kuvvetli bastığımda vites küçültüyor ve rampa bitesiye kadar o viteste kalıyor. Benim rampa indiğimi frene bastığım zaman algılıyor sanırım. ( bu süreçte gaza basmıyorum zaten )
[/quote]

merhabalr.anlaşılmıyacak bişey yok   cok basit aslında
vites geçişleri gaz pedalında ki sensörlerle ve devirle alakalı olarak değişir.yokuş aşağı inerken frene basıyorsanız araç hemen motor freni yapmaya başlar.yine bunu gaz pedalındaki sensörlerle alakalı yani gaza basmadığı halde araba hızlanıyorsa sizde fren yapıyorsanız bunu hemen algılar.
kısacası bunların hepsi yazılımla alakalı.
biraz karışık oldu gibi

[quote=Yaman Eligül]
1-vites degistirirken gazdan cekmenize gerek yok kesinlikle
2- yokus cıktıgınızda ve indiginizde ona gore gerekli vites kucultmeyi yapıyor, bunu da aracın hızının değişme egiliminden anlıyor. özel bir sensör yok bilgidim kadarı ile.

bence o sizin ne zaman degistireceginizi anlamıyor ama siz tam degismesi gereken zamanda otomatik olarka ayagınızı cekiyorsunuz..
araç normalde 2000-2200devirde degistiriyor. gaza cok basıyorsanız bu deger 3000 4000 e kadar cıkıyor.
tam gaz gittiginizde 4.viteste 140 ı gecince 5e atıyor.

mmt'nin hastasıyım.
[/quote]

vites değişimlerinde kesinlikle gazdan cekmenize gerek yok demiyelimde isteğe bağlı diyelim daha doğru olur.
ayağınızı gazdan çekmezseniz öne doğru yığılma yapar.çekerseniz yapmaz.kullanıcıya kalmış bişey.
ben mesela yokuş cıkarken hiç M ye almıyorum.yaris beni anlıyor ben yarisi
2010 toyota avensis 1.6 elegant