Gönderen Konu: 1999 Terra Direksiyon Sallaması  (Okunma sayısı 1127 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
1999 Terra Direksiyon Sallaması
« : Mart 08, 2011, 11:59:52 »
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım bundan sonra bu civarlarda çok olacağım sanırım:)

1 ay önce terra 99 araç satın aldım. Tüm ağır bakımları yapıldı aracın fakat direksiyonda 75km/s geçince sarsıntı başlıyor ve 140 a kadar devam ediyor, 140 dan sonra tekrar düzeliyor.

Jantımda herhangi bir eğrilik yok, lastik tabanlarımda sorun yok, akisleri değiştirdik yine aynı problem devam ediyor balans ve rotlarda da bir problem yok. Sizce bunun sebebi ne olabilir?

Usta şanzıman sökülmesi lazım dedi biraz önce telefonda fakat benim pek kafama yatmadı bu durum..

Sizlerin de görüşlerini almak istiyorum..

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., bölünmüş yollarda 110Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Toyota Club Türkiye

1999 Terra Direksiyon Sallaması
« : Mart 08, 2011, 11:59:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 1999 Terra Direksiyon Sallaması
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2011, 13:48:14 »
  Belli hızdan sonra o titreşim aslında düzelmiyordur, frekansı birbirini nötrize ediyor ve araç içinde hissedilmiyordur. Bence gelişmiş sistmeleri olan bir ön düzencide  ön ve arka düzen ayarlarını iyice kontrol ettirin. Ayrıca lastiklerin kendisi de sorunlu (defolu ya da kaldırım gibi köşelere fazla temas edip deforme olmuş) olabilir ve bunu tabandan anlayamazsınız. Bu sorun lastik iç katmanlarından kaynaklanabilir.