Gönderen Konu: 2009 corolla silecek  (Okunma sayısı 10354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2009 corolla silecek
« : Mart 08, 2011, 10:21:20 »
Arkadaşlar, forumdaki diğer konulara nazaran pek önemli bir konu değil ama 2009  corolla aracım için serviste silecek fiyatı sordum 90 tl denildi. Bana göre çok yüksek bir fiyat. Üstünde şu anda bulunan fabrika çıkışı sileceklerim ön camımda çok fazla çizik oluşturdu. Ben de araca uygun üretilmiş olan yan sanayi silecekleri 20 tl ye aldım fakat bunlarda pek iyi çıkmadı. Bosch marka aradım fakat bizim araçlara uygun bulamadım. Kısa kol 35 mm uzun kol 65 mm. Bir arkadaşım muz silecek tavsiye etti. Serviste verilen fiyat biraz abartı değilmi. Servisten orjinal silecek alan arkadaşlar var mı, varsa fiyatı nedir. Bu camda oluşan çizikler de hiç hoş olmadı. Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

2009 corolla silecek
« : Mart 08, 2011, 10:21:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 corolla silecek
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2011, 10:40:06 »
sen sadece lastiklerini iste.bir cogu biz öyle satmıyoruz diyor ama satmaları gerekiyor parça kodu var.ben istanbulda bir kac yere sordum satmıyoruz dediler bir iş için bursaya gittiğimde yetkili servisten yaklaşık 45 TL ye her ikisinin de lastiğini aldım.Takması çok basit alıp kendin takabilirsin
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2011, 11:15:46 »
lastik satmadığını söyledi buradaki yetkili servis. Biz takım olarak değiştiriyoruz denildi. Ayrıca orjinal silecekler iyi silmiyordu zaten. O yüzden muz silecekler nasıl merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2011, 17:02:04 »
Bizim araba 2000 corolla. Üstündeki silecekler özellikle şöför tarafı camı baya bi çizdi bende bi alışveriş sitesinden 5.5 lira gibi bir fiyata 1 alana 1 bedava muz silecek alıp taktım 5 ay önce hala ilk günkü performansıyla siliyor,kesinlikle ses yapmıyor ve iz bırakmadan siliyor. Yalnız kampanyada aynı boyda silecek hediyeydi bende 2 tane küçük 2 tane büyük almak zorunda kaldım üstündekiler eskiyince yedekteki takımı takıcam. :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2011, 17:53:53 »
doğan kahraman kardeşim
ben silecek konusunda konu açtım istersen bi incele

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2011, 18:01:48 »
90 TL çok fazla gerçekten, başka bir servise sordunuz mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 08, 2011, 18:06:59 »
fatih bey
ben 92 tl ye aldım süper bişey. valeo 40 tl bosch de 70 120 tl gibi fiyatlarda ama orjinali gibi kalıplı değil eğrelti duruyo aparatı otormuyo
bir kere al orjinali gözün kapalı 3 sene kullan soğukta silecekleri kaldır cama yapışmasın yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 08, 2011, 18:12:44 »
fatih bey
ben 92 tl ye aldım süper bişey. valeo 40 tl bosch de 70 120 tl gibi fiyatlarda ama orjinali gibi kalıplı değil eğrelti duruyo aparatı otormuyo
bir kere al orjinali gözün kapalı 3 sene kullan soğukta silecekleri kaldır cama yapışmasın yeter.
Bir yandan haklısınız, ben de aldığımdan beri değiştirmedim, orjinalleri duruyor üzerinde (2007 Aralık), halen ilk günden biraz daha mat şekilde de olsa güzel siliyor. Babam kendi aracına Silgeç marka takmıştı 2-3 yıl önce, berbat birşey (90 km/h'dan sonra feci şekilde dalgalı su izi bırakıyordu), gerçi şu an Bosch taktırdı fakat gene sol kısmı dalgalı izler bırakarak siliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 08, 2011, 18:16:01 »
kritik parçalar da orjinalinden şaşmayın silecek bu asla basit görmeyin taiwan malı alıp her 6 ayda bir yılda bir 20-25 tl vericeğine 40 tl valeo 70-120 tl dedikleri bosch arotrowin model silecek alacağına:servisten al orjinali için rahat olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 08, 2011, 19:03:00 »
Arkadaşlar, forumdaki diğer konulara nazaran pek önemli bir konu değil ama 2009  corolla aracım için serviste silecek fiyatı sordum 90 tl denildi. Bana göre çok yüksek bir fiyat. Üstünde şu anda bulunan fabrika çıkışı sileceklerim ön camımda çok fazla çizik oluşturdu. Ben de araca uygun üretilmiş olan yan sanayi silecekleri 20 tl ye aldım fakat bunlarda pek iyi çıkmadı. Bosch marka aradım fakat bizim araçlara uygun bulamadım. Kısa kol 35 mm uzun kol 65 mm. Bir arkadaşım muz silecek tavsiye etti. Serviste verilen fiyat biraz abartı değilmi. Servisten orjinal silecek alan arkadaşlar var mı, varsa fiyatı nedir. Bu camda oluşan çizikler de hiç hoş olmadı. Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sileceklerin kaucuk kismini da satmalari lazim. Onlar cok daha ucuzdur.
Muz tipi silecekleri iki senedir kullaniyorum, Bosch Evolution marka. Memnunum, ama artik degisme zamani geldi gibi. Soguk havalarda ses yapiyor.
Denso marka OEM sileceklerden siparis ettim, bekliyorum kargoyu. Insallah orijinali daha dayanikli olur.

Muz tipi dusunuyorsaniz Valeo'nun da silecekleri var.Bosch'a gore fiyatlari daha uygun olur diye tahmin ediyorum. Kia'da Valeo muz tipi silecekler var, simdilik memnunuz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 09, 2011, 13:52:25 »
Gültekin bey orjinalden şaşmayalım derken camımız çizildi üstündeki orjinal silecekler daha 1 yıllıkken silmemeye,leke bırakmaya ve ses yapmaya başladı,tabi haliyle cam da çiziklerle doldu. Kaskodan camı değiştirmeyi bile düşünüyorum. O yüzden silecek hakkında bilgi almak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115400
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2011, 10:12:09 »
Doğan bey merhabalar.Yaklaşık 3 ay önce benimde aynı şekilde sileceklerden biri yetersiz siliyor ve iz bırakıyordu.Aracımı çekmeköy gökkuşağına götürdüm acaba garantiden değiştirebilir miyiz diye,bana mümkün olmadığını garantiye girmediğini söylediler.Peki dedim ücreti neyse verelim değiştirin.Dediği rakam yanlış hatırlamıyorsam o zaman 80 civarı bir şey idi.Tabiki vazgeçtim ve eve dönerken o zaman daha yeni açılmış olan ALJ plazaya uğrayayım bir de dedim.Aynı sorunumu oradaki görevli bayan arkadaşa ilettim ve bana 23 tl diyince resmen şok oldum.Bir yanlışlık olmasın bakın diğer serviste şu fiyat sizde nasıl oluyor diyince görevli bayan bana size tüm sileceğin fiyatını söylemişler biz sadece lastiğini değiştireceğiz dedi.Gökkuşağının ne kadar ilgisiz bir tavırla,ne kadar müşteri odaklı bir hizmet sunmadığını da böylece anlamış oldum ve artık ALJ ile irtibat kuruyorum.Halbuki ben sadece lastik iz yapıyor dediğimde otomatik olarak sadece lastiğinin değiştirilmesi gerektiğini gökkuşağındaki görevli bana söylemeli ve fiyatını da tüm sileceğin değil sadece lastiğininkini söylemeliydi.Kısacası sadece bir servise değil farklı servislere sorarak sorunlarımızı çok rahat bir şekilde çözebiliyoruz.Eğer istanbulda ikamet ediyorsanız ALJ ile irtibata geçmenizi öneririm umarım sorununuzu hallederler.