Gönderen Konu: Yeni Kia Cerato, Toyota Corolla'ya alternatif olabilir mi?  (Okunma sayısı 13787 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Kia Cerato, Toyota Corolla'ya alternatif olabilir mi?
« Yanıtla #20 : Mart 14, 2011, 01:14:21 »
Yeni cerato sahibi yakin arkadaşımın aracına hem duyusal hem hissel olarak çok yakinen şahidim.Araç görüntü olarak segmentinde piyasadaki en gösterişti araç donanım olarak corolla ile karşılaştırılırsa 10bin daha ucuza sadece arka frenler kampana olarak gerisinde kalıyor coomfort modelinin.Ama sonuçta sadece benzinli seçeneği olduğu için piyasası corollanın çok gerisinde.Ben corolla derim ama kia ya bakında helal olsun demeden de geçemiyorum

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 14, 2011, 01:14:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim babam, Toyota gibi adam =)
« Yanıtla #21 : Mart 14, 2011, 01:55:04 »
Evet o konuda Cerato'yu kutlamak lazım ama Toyota'ya ulaşması imkânsız, daha yeni yeni çıtasını yükselten bir marka Kia...Değişen dünya ve teknolojiler  ile gitgide kalitesizleştiriliyor çoğu marka fakat Toyota, eski heybetini sağlam temelli teknolojilerle bütünleştirerek bizleri mest etmeyi başarıyor...
Yollara imza atabilenler,  eski kurtlardır.

* Bu yolda ne yağmur eksik olur ne de kar, Allah'tan altımızda Toyota var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 14, 2011, 07:37:08 »
kia daha hyundai ye bile rakip olamazken corollaya nasıl rakip olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 14, 2011, 08:31:05 »
kia daha hyundai ye bile rakip olamazken corollaya nasıl rakip olabilir
O bahsedilen rekabeti maalesef ülkemizde aracın 2.eli belirliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Mart 14, 2011, 12:53:47 »
corolladan vazgeçme derim ben.benim aracım turbo dizel arkadaşlarımda megene,astra felen var hiç biri peşime gelemiyor onlarda senin gibi düşünüyorlardı ama fikirleri değişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 14, 2011, 13:38:44 »
Madem performans ve özgün stiller istiyorsun hyundai i30 sport araçta 130+ hp var diye biliyorum kendinden tampon ekleri spoiler xenon mercek far var çok hoşuma gidior bu araçlar hyundai sevmesem bile.

corolladan vazgeçme derim ben.benim aracım turbo dizel arkadaşlarımda megene,astra felen var hiç biri peşime gelemiyor onlarda senin gibi düşünüyorlardı ama fikirleri değişti
Turbo dizel olması bişi değiştirmez karşılaştırdığınız araçlar 1.6 corolla ile dizel araçlar dizellerin sadece 2000 ile 3000 arası verimlidir onun üstü boşuna devir çevirmek olur. Benzinde ise 4000 ve sonrasındaki devirerde verimlidir (dizele göre)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Mart 15, 2011, 01:51:08 »
Hyundai i30...İyi hoş diyorsunuz da bu düz mantıkla "Toyota'dan inip Hyundai'ye binilir mi?" sorusunu insanın aklına getiriyor...Hyundai sempatimi kazanamadı hiç, stili de özgün değil diye düşünüyorum...

Turbo dizel konusuna gelince babam, dizel araçların tamir masraflarının fazla olduğunu söylüyor, kaldı ki benzinle arasında pek de bir şey kalmadı, zamlar ardı ardına geliyor.
   Bahsettiğiniz araçlar gerçekten yetişemiyor mu yoksa uğraşmak mı istemiyorlar o da ayrı mesele ama eğer yetişemiyorlarsa turbo dizelin yanında iyi bir şoför olduğunuz da kesin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 15, 2011, 15:22:27 »
Hyundai i30...İyi hoş diyorsunuz da bu düz mantıkla "Toyota'dan inip Hyundai'ye binilir mi?" sorusunu insanın aklına getiriyor...Hyundai sempatimi kazanamadı hiç, stili de özgün değil diye düşünüyorum...

Turbo dizel konusuna gelince babam, dizel araçların tamir masraflarının fazla olduğunu söylüyor, kaldı ki benzinle arasında pek de bir şey kalmadı, zamlar ardı ardına geliyor.
   Bahsettiğiniz araçlar gerçekten yetişemiyor mu yoksa uğraşmak mı istemiyorlar o da ayrı mesele ama eğer yetişemiyorlarsa turbo dizelin yanında iyi bir şoför olduğunuz da kesin ;)

i30u canlı canlı görmek lazım özellikle beyazını çok hoş.

Dizel konusunda geçemezler benzini sonuçta tork olayını verdim bir önceki mesajımda.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 15, 2011, 19:46:33 »
söylenilen araçları kaza yapmış haliyle görmek daha ilginç sonuçlar gösteriyor ncap ten 5 yıldız alan hyundai ler kağıt gibi katlanıyor. nasıl 5 yıldızsa.kia ve hyundai aynı firma artık.aralarında fark yok.kia nın en iyi yaptığı şey  tv reklamı hyundainin ise ucuz yedek parça. toyotada başka üstünlükleri yok.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 15, 2011, 20:47:45 »
Toyota'dan inilip Hyundai'e de binilir Kia'ya da binilir. Hepsi kul yapisi, Koreli'nin Japon'dan eksigi yok artik.

Cin mali derseniz o ayri, daha 40 firin ekmek yemeleri lazim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 15, 2011, 20:50:29 »
3 yıl sonra o iki aracın ikinci el fiyatına da forum şahit olur.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 15, 2011, 20:52:30 »
Ikinci el fiyatini bilmem Yusuf, orasi genel marka algilamasina bagli olarak hem de cografyadan cografyaya degisir.
Hic belli olmaz, belki Toyota'nin ikinci eli daha az para edebilir 3 sene sonra. Bir senede 15 milyon arabayi geri cagirmak kolay degil.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 15, 2011, 20:57:06 »
hyundai kıa uçan teneke bisikletten bozma .aslını inkar eden varsa alsın binsin görsün  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 15, 2011, 20:59:52 »
kore malının imajını yıkması en az 10 yıl daha sürer .marka imajı Türkiye de çok etkili.geri çağırmalar ve deprem toyotaya marka imajını kuvvetlendirmek için fırsat sunuyor.sonuçta hepsi kapitalist .babamın firması değiller.ancak ben bir kaç defa  kaza yapmış hyundai ve kia araç gördüm kabinleri çok hasar almıştı.benzer kazaları yapan alman araçları ve toyotalar daha iyi durumda kalıyorlar .yada benim denk geldiklerim öyleydi.en azından benim gözümdeki imajları 10 sene değişmicek :)
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mart 15, 2011, 21:20:37 »
i30 hoşuma gittiği için yazdım güvenlik olayını hesaba katmıyorum ama tip olarak çok hoşuma gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 15, 2011, 21:31:25 »
toyota 100 milyon aracı da geri çağırsa hyundai-kia onunla yarışamaz.
neticede geri çağırma olayına bu kadar kötü bakmamak lazım, benzer sorunlar olduğu halde herhangi bir iyileştirme yapmayan markalar da var...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Mart 16, 2011, 01:47:37 »
Kia-Hyundai bir yana da Peugeot 508'i inceledim bugün nette biraz, iyi hoş araba da 55.000 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Bu adamlar sedan pazarında kendilerine nasıl yer buluyorlar anlamak güç. Mis gibi Corolla 45.000 lira iken üstelik... Peugeot'un kağıt gibi olan ön kaputunu arkadaşlarla sohbet etmek için otururken az içeri göçertmedim =) Sevdalısı çok demek ki çekik gözlü'lerin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 16, 2011, 02:04:17 »
ben toyotayı kia'ya değişmem...
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 16, 2011, 05:57:27 »
Kia-Hyundai bir yana da Peugeot 508'i inceledim bugün nette biraz, iyi hoş araba da 55.000 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Bu adamlar sedan pazarında kendilerine nasıl yer buluyorlar anlamak güç. Mis gibi Corolla 45.000 lira iken üstelik... Peugeot'un kağıt gibi olan ön kaputunu arkadaşlarla sohbet etmek için otururken az içeri göçertmedim =) Sevdalısı çok demek ki çekik gözlü'lerin

508 orta-üst sınıf araçtır corolla ile değil avensisle kıyaslanbilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 16, 2011, 11:14:36 »
   Maşallah sen o cüssen ile neyi göçertmezsin ki?  :) Barış bey günümüz otomotiv sektöründe bir dizi yenilikler olmuştur.Bunlardan bir taneside akordiyon gibi katlanan motor kaputudur.Akordion gibi katlanmasının nedeni kaza anında motor kaputunun önde oturan sürücü ve yolcu güvenliğini tehlikeye atmamakdır.Ayrıca kaportanın çabuk deforme olması o aracın kötü olduğu anlamına gelmez.Sizden örnek verecek olursak eğer;maşallah kalıp yerinde,güçlü,dayanıklı bir bünye gibi görünüyorsunuz.Dikenli bir yerden geçtiğinizde bu dikenlere takılıp yırtılan kıyafetiniz sizin güçsüz,kuvvetsiz bir bünyeye sahip olduğunuz anlamına gelmez.Kaporta arabanın kıyafetidir,görselliğini oluşturur.Esas sağlamlık,ciddi bir kazada araç içindeki yolcuların(tüm güvenlik ekipmanlarını kullanmaları şartıyla) kazayı ne kadar az bir hasarla atlattıklarıdır.Bilmem anlatabildim mi?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR