Gönderen Konu: Yeni Kia Cerato, Toyota Corolla'ya alternatif olabilir mi?  (Okunma sayısı 13786 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim babam, Toyota gibi adam =)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2008 Toyota Corolla Comfort, benzinli 124hp
Yazdan sonra ehliyet alacağım.Aracı şu an sadece babam sürüyor ama ben de yakında oturacağım o koltuğa.Aracımızın genç bir bünye için fazla hantal kaldığını ve tasarımının basit olduğunu söyleyen arkadaşlarım var.Buna katılıyor musunuz? Bu yüzden Corolla'mızın yerine başka alternatifler arar oldum. Alternatif ararken hala hazırda piyasada olan sedan modellerden bir tanesinin hem fiyat, hem bagaj hacmi, hem görünüş, hem de şehir içi-şehir dışı- karışık verileri olarak Corolla'dan daha üstün olduğunu gördüm. Kullanıcılarının  memnun kalmadığı tek noktası ise yüksek hızlarda direksiyona yapışmak zorunda olmalarıymış. Bahsettiğim araç yeni KIA Cerato...Sunduğu 5 senelik garanti ise oldukça çarpıcı.Yeni Kia Cerato, Toyota Corolla'ya alternatif olabilir mi sizce? Ya da bu sevdadan vazgeçip söylenenlere de aldırmayıp 2-3 sene daha Toyota Corolla ile yola devam mı etmeli? Bu sayede belki 2012'de gelecek özgün kasayı da beklemiş oluruz. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler...
Yollara imza atabilenler,  eski kurtlardır.

* Bu yolda ne yağmur eksik olur ne de kar, Allah'tan altımızda Toyota var...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Kia Cerato, Toyota Corolla'ya alternatif olabilir mi?
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2011, 03:04:20 »
Kia cerato'yu bayii de inceledim ancak test sürüşü yapmadım, gördüğüm kadarı ile gayet düzgün ve iddialı bir araba zaten son yıllarda Kia iyi atak gösterdi, dediğin gibi 5 yıl garanti de araca güvendiklerinin bir göstergesi, diğer taraftan aracı 5 yıl servise bağlamış oldular o da ayrı mesele, zaten şu an ki kasayı bende pek tutmadım, ben de 2006 lpg li corolla var ve bu 3 cü corollam ve bu modeli pas geçip 1.6 benzinli avensis siparişi verdim. Ben ce 1-1.5 yıl bekle yeni kasayı, makyajladıktan sonra 1-2 yıl içinde kasa yenileniyor artık, bir de fiyat olarak ederinin üzerinde. Zaten sizin araçta aynı kasa
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2011, 07:46:08 »
Sedan yerine H/B düşünmez misin?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2011, 08:31:33 »
  Bencede daha sportif sürüşleri için Hb. tarzı birşey daha uygun olur. Cerato ile Corolla arasında sportiflik farkı bence bulamazsın. Hem sportif olsun hemde çok bagaj olsun gibi yaklaşımlar ise bu işin doğasına aykırı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2011, 09:08:57 »
kia'nın yeni modelleri gerçekten güzel ancak cerato ile corolla yı karşılaştırmak pek de doğru olmaz sanki. ben ceed modelini çok beğeniyorum. yeni bir araç almaya kalksam auris, focus, ceed arasından tercih yapardım herhalde.
kia cerato tasarım olarak güzel bi araç ancak önden veya arkadan bakıldığında biraz daha geniş olsa daha sağlam ağır bir otomobil görüntüsü verebileceğini düşünüyorum.
bu arada Hakkı ve Hakan abi sportiflik konusunda hb olması düşüncenize katılmıyorum mitsubishi evo'yu düşünün lütfen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2011, 12:18:51 »
H/B salt kendim için olmuş olur, biz hâlâ bir aileyiz =)
Tabii şöyle de bir şey var, biz en fazla uzun yollarda km yapıyoruz normalde aracımız garaj arabası ve hiç yıpranmadı görenler yeni bile sanıyor, 22.000'de. Yani 450 lt bagaj bile zor yetiyor. Öte yandan babamda "şeker" olduğu için arabayı bana emanet etmek istiyor. Ama her sene mutlaka tatil yapıyoruz ve Toyota yola ancak öyle doyabiliyor. Amacım hem güçlü, hem de sportif sıfatını ucundan da olsa kıyısından da olsa alan makul bir sedan. Toyota Corolla'yı, araba sürmeyi öğrenme aşamasında çok sürdüm, atak ve kişiye güven veren cinsten ama ne bileyim diğer nedenleri de eklersek ve yeni yaşım için yeni bir araba olursa tabii ki memnun olurum ve bu kriterlere de erişmiş olurum diye düşündüm. En mantıklısı beklemek galiba, bu arada "hem bagaj olsun hem sportif olması" bu işin doğasına aykırı olmuş demişsiniz, işte ben farklı bir doğa arıyorum yaratsınlar ya ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Zeki ORAL'ýn Dünyasý
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2011, 23:54:36 »
Corolla iyi bir seçimdir bence. Bagaj hacminin genişliğini  hesaba katmayanlar sonradan bagaj yetmiyor diye hep şikayet ediyor.
1994 Tofaş Şahin 1.6 LPG          (2001-2004)
2001 Hyundai Accent GLS 16V    (2004-2011)
2011 Toyota Corolla D4D Elegant (2011- .....)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2011, 00:02:31 »
   Barış bey,akıl veren arkadaşlarınızdan rica edin birde para versinler size.Corolla'yı satar üstüne verecekleri o para ile hem gençlere hemde aileye uygun olan BMW 3 serisi alabilirsiniz.Ama mesela.....
   Genel yazıyorum ama yaş,tecrübe vb.. etkenleri bir araya getirdiğinizde karşınıza ne çıkarıyorlar ki araç hantal kalıyor.Bence mevcut aracınız sizin için en ideal olanı.Her ne kadar ehliyet alacak olsanızda o araba ailenizin arabasıdır ve size sürekli o direksiyon düşmez.Aracınızı öpün başınıza koyun.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2011, 11:34:44 »
Aile içi gerçeklikler o aileye mensup üyelerin inisiyatifiyle olur. Borçtan yeni çıktık sayılır. Tek bir arabayla ilgili görüş sordum ve vazgeçtim. Tasarım çizgisinde geri kalan  ama sağlam bir aile arabası olan Toyota ile yola devam edeceğiz. Yeni kasada inşallah akıllanır Japon abilerimiz de gereksiz krom ayrıntılarla ağırlığını ve tokluğunu kaybetmekten kurtarırlar Toyota'yı.Japonya tsunamiyle yerle bir oldu gerçi tasarım düşünecek hâlde değil adamlar ki bu da ayrı mesele... O da olmazsa 2012 yeni Opel Astra Sedan (o vakitler çıkacak diye duydum) yeni kanat imgesiyle bütünleşen özgün tasarımıyla tekrardan bizi kazanabilir [2001 Astra Comfortumuz katkılı benzinden dolayı motor yedi, babamın midesi bulandı arabadan ve sattı]. Dayanışma içinde ortak karar birliği içinde bu tür konularda görüş birliğine varan bir aileyiz, direksiyon mecbur ben sallayacağım, ani yükselip ani düşen şeker babamı araba sürerken çok rahatsız ediyor doktor da araba kullanmaması konusunda uyardı. "Araba bana kalacak" demiyorum "Arabayı ben süreceğim" diyorum. Bu yüzden hani nasıl istediğiniz bir saati ararsınız da alıp onu ömürlük kullanırsınız ya işte ben de bu maksattayım.Opel'imiz ve Astramız alınırken ben ufaktım ve görüş belirtmedim alınsın diye. Bu sefer hakkımı kullanmak istiyorum. Ama Toyota sorunsuz da devam ederse bu süreçte helal olsun deyip büyük sorunlar açana kadar onunla devam ederiz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2011, 11:45:56 »
Barış Can Yılmaz
Toyota dünyada kendini ispatlamış bir otomobil markasıdır mekanik arıza ve elektronik arızalar yönünden minimum derecededir.corolla globalleşen dünya ekonumisinde marka imajı yaratmış tarzından ödün vermeyen uluslar arası konjoktürde kabul görmüş ilkeleri olana bir kuruluştur.bu yüzden corolla dünyada en çok satan otomobildir. corolla tartışılmaz ve küçümsenemez bir gerçektir.burada birtakım şahıslar toyotayı eleştirmekte fakat nispeten bazı konularda malesef haklılardır ama bazende aşırıya kaçılmaktadır.bir çok otomobil markası ve modeline baktığımızda tümünün handy cup ı olduğunu görmekteyiz a marka otomobilin artısı b marka otomobilin eksi yönü gibi.fakat hiçbir zaman aradığımzı tek otomobilde bulamayız mercedes bmw volvo saab amerikan otomobilleri istisnadır.
           kıa ve hyundai aşağı yukarı aralarında şasi ve motor donanımları yönünden pek te fark olmayan iki otomobil markasıdır.ülkemizde bu otomobillere taktığım lakap kore artığı yani çöpü uçan teneke veya bisikletten bozma otomobillerdir.toyota markasıyla karşılaştırılmaları cahillikten ibarettir.kaporta boya motor mekanik ön düzen lektronik donanım yönünden toyota misli misli öndedir.
           toyotayı kıyaslayacağınız otomobil alman otomobilleri olmalıdır. mesela wolkswagen opel ford gibi araçlar.benim kişisel fikrim toyotanın bir nefesini asla bir almana değişmem. zaman zaman alman otomobillerinde bu deneyimi yaşamıştım buda benim şahsi görüşüm.maksadınız ben gencim toyota biraz bana ağır kalır derseniz spor otomobillere yönelmenizi tavsiye ederim mesela leon gibi yada coupe model hard top araçlar.ben başım ağırmasın servise gitmiyim sağlam otomobilim olsun az yaksın diyorsanız toyota derim.
           anladığım kadarıyla ehliyeti yeni alıyorsunuz şöförlüğünüz ne durumdadır bilemem.fakat oto sanayinin yolunu öğrenmek istemiyorsanız size corolla önerebilirim buda benim tavsiyem  ;)
           Toyota Aşkına

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 13, 2011, 11:57:20 »
1.6 litrelik bir sedan araçta ciddi bir performanstan söz edilemez zaten.
öte yandan cerato ikinci elde inanılmaz değer kaybediyor, hele ki Allah korusun bir kazası falan oldumuydu tabiri caizse arabayla  nikah  kıymış oluyorsunuz, corolla doğru seçim, aracı belki dış modifiye yaparak daha sportif bir görünüme kavuşturabilirsiniz...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 13, 2011, 13:17:26 »
İnce tespitleriniz ve yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim...Zamanı gelince Toyota hastası bir arkadaşımla beraber gerekli  makyajı yapacağım zaten...Toyota ile yola devam =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 13, 2011, 14:33:44 »
1.6 124hp bir corollanın performansını beğenmeyen 18 yaşındaki bir genç ruha 1.33 corollanın üstüne bir motor seçeneği önermek cinayete sebebiyet vermek olacaktır.. forumdan bile trafik kazasına kaybımız oldu, değmez.. gerçekten değmez, sana hiç zarar gelmese bile -bilmem arabanı ne kadar seviyorsun ama- arabana gelecek zararın üzüntüsüne bile değmez üç kuruşluk adrenalin..kartinge sardım bu ara, 9hp araçla zorlayıp duruyorum, mevcut risk çok çok çok daha az
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 13, 2011, 23:49:08 »
Performans değil mesele ya, hız meraklısı değilim...Tasarım olarak özgün ve aşık olabileceğim bi otomobil istiyorum...Yani sonuç olarak ya ben Toyota'yı güzelleştireceğim ya da Japonlar =)
Başta Corolla'nın sonra Astra Sedan'ın yeni kasasını bekliyorum...
Yoksa 124 HB 1.6 yetiyor bize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gidişine Yollar Hasta!!
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 13, 2011, 23:59:16 »
Corolla`yı güzelleştir.. Çünkü bir arabanın güzelliğinin yanında sorunsuzluğu da önemlidir ki Toyota yeterince sorunsuz..   8-)
O Benim GÖLGEM...  Toyota Corolla Comfort 1.33 Metalik Gri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mart 14, 2011, 00:27:48 »
Haklısınız, Corolla hem sorunsuzluğuyla hem de kalitesiyle fark yaratıyor...Onu her hâliyle kabul etmek gerektiğini anladım. Cerato falan hikâye...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 14, 2011, 00:37:09 »
cerato coupe(koup muydu neydi) muazzam bir araç.. çok yakışıklı ama karşısında corolla varken yine de bir adım geride kalır genele bakınca.. corollanın tasarımı bence çok tatlı ufacık dokunuşlarla muhteşem bir corolla ortaya çıkabilir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mart 14, 2011, 00:44:03 »
Mesela özellikle bizdeki kasayı çok da değiştirmeden özünde ve tadında olarak güzelleştirmek için jantlar ve xenon far dışında neler yapılabilir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 14, 2011, 00:58:26 »
bir dünya yazdım detaylı detaylı ama silindi yanlışlıkla.. çok sinirlendim :(

neyse yine yazayım ama özenemicem malesef;

D-style lip (ön)
duraflex shadow lip (arka)
marşpiyel
el yapımı, orjinaline göre daha etli bir anotomik spoyler
angel eye
ledli stop
tomason tn5 18" jant
eibach 5mm yay
cam filmi
3-5 dinoc karbon dokuşunu

not: aynı araçtan bende de var, 2009 mode, füme benimkisi.. benim kafamdaki liste bu. ancak liste 10 bin lirayı aşıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 14, 2011, 01:10:22 »
Anladım bütçeyi zorlar ama aklımda bulunsun bunlar, teşekkürler. :)