Gönderen Konu: 2005 Corollamın Içine Su Doldu  (Okunma sayısı 4762 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2005 Corollamın Içine Su Doldu
« : Ocak 29, 2008, 23:43:57 »
Toyota yı kendi sınıfındaki arabalarla karşılaştırıp en iyilerinde biri diye almıştım.Aracım 2005 corolla terra.
1. yılın sonunda ön süspansiyondan ses geliyordu önemsemedim.2007 mayısta servise arka taraftan bozuk yola girdiğimde pat pat diye ses geliyor diye gittim.Toyanda bana sesin önden geldiğini bir yerleri yağladıklarını  ve yaptıklarını söylediler.Tatile gittim devam etti yolda Afyonda servise girdim bu sorunun olabildiğini değişince de düzen tutmayacağını ayrıca garantimide bir gün önce biitiğini söylediler.Ses halen geliyor.İzmire taşındım aşırı yağışlı günün sabahında arabama bindiğimde arabanın sağ tarafı 7-8 cm su dolmuş ve kaputun içindeki silecek motorlarının olduğu bölmede su doluydu(araba sağa ve öne eğimli duruyordu).Nedenini araştırdım Her iki ön çamurluk üzerindeki tahliye kanalı tıkalı idi ( Özellikle ağaç altına park etmemeye özel itina gösterdiğim halde).Tel ve tazyikli su tutarak açtım.Kalorifer motoru polen filtresi ve o bölüm den su akmıştı.Döşemeyi söktür kurut taktır iki ay taban döşemesiz gezdim.Şimdi arabada koku olacakmı diye merak ediyorum.Arabadan iyice soğudum.Bu aracı kullanan arkadaşlarla bunları  paylaşayım istedim.
Ayrıca İzmir de aracımı götürebileceğim önerebileceğiniz özel servis varmı..

Toyota Club Türkiye

« : Ocak 29, 2008, 23:43:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2008, 00:05:18 »
İlk defa bu kadar sorunlu bir Toyota duyuyorum. Şahsen hayal kırıklığına uğradığınız için üzüldüm. İnşallah başka önemli bir sorunu yoktur.

İzmir'liyim, servis konusunda önerebileceğim yerler şunlar:
Toyo Mühendislik: Alsancak'ta; Alsancak Stadyumu (Altay'ın stadı diye de bilinir)'nun caddesinden Halkapınar istikametine giderken sağda kalıyor. Eskiden oraya giderdim, fakat evime uzak diye başka bir yeri tercih ettim. Ustaları iyidir, fiyatları da makul sayılır.

Japon Car Servis(Dündar Usta): Yeri Karabağlar'daki 6.Sanayi Sitesi'nin karşısında Buca Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi sitesinde(Otokent'e giderken). Sahibi olan DÜndar Bey hoş sohbet bi abimizdir. Özellikle motor ve yürüyen aksam konusunda teknik bilgisi çok iyidir. Sorduğunuz her türlü teknik soruyu büyük bir sabırla ve severek cevaplar. Başka konularda da komşusu olan esnaf vasıtası ile size yardımcı olur, sağolsun.

Bu saydıklarımın ikisininde bu güne kadar bir "yamuklarını"(!) görmedim, dürüst esnaftırlar. Tabii gene de bir kaç yere daha aracınızı gösterip fiyat alırsanız kazançlı çıkarsınız.

Size ve ailenize kazasız belasız ünler dilerim.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2008, 09:37:54 »
Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2008, 13:22:48 »
Çok talihsiz bir olaylar serisi olmuş

Geçmiş olsun, koku olacağını zannetmiyorum. Yeter ki döşemeler ve arabanın içi tam olarak kurusun ve havalandırılsın.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2008, 22:09:49 »
Sn.Ahmet Alegöz'e teşekkürler.TOYO ya gittim Memnun kaldım yaklaşımları fiyatları iyi.
40.000 bakımında dikkatimi Fren disklerindeki aşınma idi.Nedenini sorduğumda malzemeden kaynaklandığını söylediler.50.000 bakımına geldiğimde tornalanması gerektiğini söylediler.Daha önceki modellerde bu aşınma olmuyormuş.Zira Broadway ile 160.000 km yaptım yine aşınma yoktu.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2008, 21:28:32 »
Çok ilginç. Hakikaten büyük talihsizlik ve şanssızlık. Geçmiş olsun. İmkanınız varsa satın gitsin. Ama bi daha totyota alırmısınız bilmem. soğudunuz bi kere sizi anlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
Ynt: 2005 Corollamın Içine Su Doldu
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2008, 19:45:01 »
benim arabama da bi şekilde su doldu ama çok iyi kurutamadığımdan dolayı biraz koku kaldı böyle bir durumda dikkatli olun tam kurutmaya çalışın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2010, 19:38:16 »
merhabalar ben atila sadıç bu konuyu araştırıyordum aynı sorun bendede var çamurluklardaki suyun aktığı yer plastik muhafazanın altındamı  acaba
ZAMAN VE SÖZLER DİKKATLİ KULLANILMALIDIR İKİSİDE GERİ ALINMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2010, 20:08:39 »
atillay bey kardeşim bu şekilde soruna cevap alamazsın, lütfen önce bi kendini tanışma bölümünde tanıt, seni biraz tanıyalım profil bilgilerini eksiksizce bi doldur daha sonra kendine ağit yeni bir konu aç ve bu sorununu orda sor. dikkat edersen bu konu ocak 2008 de açılmış 3 sene olmuş konu açılalı, sizce bu arkadaş size cevap veririmi ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2010, 20:08:59 »
Öncelikle geçmiş olsun bu sizin şanssızlğınız olmuş. Bende 2,5 yıldır 2006 hatchback terra kullanıyorum ne bir ses nede bir ampül arızası dahi çıkarmadı bu süre zarfında aracım rot balansa dahi girmedi lastiklerimde orjinal lastikleridir hala kısacası hiç bir problem yaşamadım araçla ilgili

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bilgi güçtür...
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2010, 20:45:20 »
içeri su alma vakası eski kasa focus ve connect lerde de kroniktir, bana araç sattırmıştı.
Kanaat en büyük hazinedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2010, 20:58:49 »
valla geçmiş olsun arkadaşım.... çok talihsizlikler yaşamışsın......

Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 29, 2010, 21:31:36 »
içeri su alma vakası eski kasa focus ve connect lerde de kroniktir, bana araç sattırmıştı.
,

bu cümlenizden corollalardada kronik bir sorun sonucunu çıkartıyorum ben, şahsen yazdığınız çok yanlış, benimde aracım 2005 corolla ama hiç içeri su almadı, tahliye kanallarını tıkanıcak kadar bakımsız bırakırsanız olucağı budur eninde sonunda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 29, 2010, 23:15:52 »
,

bu cümlenizden corollalardada kronik bir sorun sonucunu çıkartıyorum ben, şahsen yazdığınız çok yanlış, benimde aracım 2005 corolla ama hiç içeri su almadı, tahliye kanallarını tıkanıcak kadar bakımsız bırakırsanız olucağı budur eninde sonunda
Mesut canım kardeşim forumda bu tahliye kanalları tıkanan araçların hepsi sedan.Atilla beyin aracıda muhtemelen sedan.Bence sedanalrın çamurlluk dizaynında bir problem var.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 29, 2010, 23:39:10 »
,

abi nasıl çıkardın o sonucu? eski focus ve connect denmiş :blink:

bir de hortlanmış bir konu da olsa öneride bulunayım; sonax servisleri ozonla dezenfeksiyon yapıyorlar..koku falan kalmaz hiç..öneririm
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Kasım 30, 2010, 00:21:08 »
Su dolma olayı benimde başıma geldi. Kanallar tıkandığı için yağmur yağdığı zaman su dolmuştu. Serviste tıkalı kanalları açtırdım. Yıkamacıya giderek iyice temizletip kurutturdum. Koku kalmadı. Sizde iyice kuruttuysanız koku kalmaz merak etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 30, 2010, 17:44:29 »
BUNDAN ÖNCE 2001 DE 0 km SİENA 1.4 i.e ALMIŞTIM. BİR KOMŞUMUZDA ALDI ARKA KAPILAR SU ALMIŞTI .. BENİM ARAÇTA AYNISINI YAPTI. TOYOTA GİBİ BİR MARKADA DA BU OLMAMALI....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)