Gönderen Konu: AE101 Ön taraftan gelen tıklama sesini buldum galiba?  (Okunma sayısı 1138 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar pazar gün ön lastiklerimi mevsimilik lastiklerimle degiştirdim .Bu esnada arkadaşıma aracın fren balatalarınada bakmasını istedim balataların daha yeni kardeş birşey yok dedi . Ses geliyor bulamadılar dedim arakadaş tekeri takmadan disklere felan baktı kardeş balatalarda feln boşluk yok dedi diski oynattı disk ileri geri yaptıgında bijonların tutturuldugu saplamalara vuruyordu aynı benim duydugum ses gibi geliyordu ses zaten ilek harekette gelen bir ses ileri veya geri arkadaş kardeş seni problem bence kesinlikle bu dedi çünki diskin üzerinde 2 tane vida deligi sanki diski sabitleme için konulmuş bak buralarda sabitlme vidaları yok o sebepten her seferinde sen ilk hareketi verdiginde diskteki boşluk tak diye vuruyor devamında oturdugu için ses yapmıyor durup geri tak bu seferde geri dogru hareket ettiginde diger tarafa vuruyor gene aynı sesi duyuyorsun .Ben sökmeye cesaret edemem fakat senin arızan kesinlikle bu dedi.Şimdi AE101 kullanıcıları Efesane kullanmışlar bu disk üzerinde sabitleme vidaları varmı .Ani olmayan frenlemelerde tam sıkma ile sıkmama arasında fren yaparsam küt küt diye vurma oluyordu bunun sebebide bu diye düşünüyorum.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 Ön taraftan gelen tıklama sesini buldum galiba?
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2011, 20:12:34 »
Yucel benim AE101 inde tekerleği sökunce diskler boşta kalıyor bijonlar jantı ve diski porye ye sabitliyor sen şu balataların ses kitlerine bir baksana benim araçta balataları sıkıştıran yaylar kırılmıştı 1. vitese takıp ilerleyince tık diye bir ses geliyord ne zaman frene basıp geri vitese taktım aynı ses tekrar geliyordu balatalrı değiştirdiğimde ses kesildi balatların içinde çelik yaylarıda gelyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 Ön taraftan gelen tıklama sesini buldum galiba?
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2011, 20:15:25 »
  Bence de Tolga'nın söylediği yaylar balataların üzerinde olmayabilir. O yayalar balataları birbirinden dolayısı ile diskten ayırıyor.