0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dış görünüş itibariyle yeni civic hosuma gidiyor fakat Toyota güvenini vermiyor bana.Allah kazasiz belasiz surusler nasib etsin. hoscakalin sizi ozlemicem :[/quote]Niye yahu , insan eski günlerin hatırına özler hiç olmazsa
Niye yahu , insan eski günlerin hatırına özler hiç olmazsa [/quote]Japon kardeşliği hatrına olabilir
Japon kardeşliği hatrına olabilir [/quote]Bak bu çok güzeldi işte, japon kardeşliğiben imza koymaya çalışıyordum bi baktım avatarım değişmiş, hoş bir sürpriz oldu
Hayıtrı olsun da arkadaşım veda etmene gerenk yok.[/quote]Zaten gidemiyorum İsmail, kalbim burada sizlerle, hani derer ya "eski dost düşman olmaz" diye, ne de olsa toyota benim ilk aşkım, insan kolay vazgeçemiyor, imkanım olsa 2. bir raba alacak olsaydım kesin toyota olurdu.
öncelikle hayırlı olsun,kazasız belasız iyi günlerde kullanın..Bize biraz bilgi verebilirmisiniz yeni honda hakkında;yakıt,performans,donanım,ses (tıkırtı) özellikle seferihisar yolu gibi mıcırlı asfaltta yol,rüzgar sesi,tıkırtı geliyormu sağdan soldan..Yol sesi tüm japonların hastalığı sanırım..Hondanın hele en ünlü sıkıntısı..yeni honda da giderilmiş mi merak ettim.Yoksa motor olarak uzun yıllar tıksız kullanabileceğiniz bir araç.. [/quote]İyi temenilerin için sağol barış, ilk intibalarım çok olumlu, arabayı almadan önce team honda ve hondam com sitelerini didik didik inceledim, oradaki hondacıların hepsi arabalarını seviyor ama sürekli şikayet ediyorlardı, kimisi yerli montaj özürlerinden, kimisi sesten, kimisi arızalardan ve tamamı yüksek benzin sarfiyatından şikayet edip duruyorlardı, genelde şehir içi 11-12 litre diyorlar ki 1.6 cc bir araç için çok yüksek, nitekim şikayet var com da da servisler sürekli eleştiriliyor. Hal böyle olunca yeni corolla ile civic arasında kaldım, ama corolla tamamen sorunsuz ve donanımında civice göre yaklaşık 10 kalem artısı olmasına rağmen almak içimden gelmedi, ya ben çok farklı bir kasa bekliyordum(hondanın etkisinde kalarak) yada çok uzun süreler toyota kullandığım için bir sıkılma hali oldu bende, böylece civic almaya karar verdim ve adım.Bir kere iyi fiyata aldım 43 küsur olan fiyatını 40 bine düşürttüm yıl sonu kampanyasını yakaladım, ocakta aralık indiriminden yararlanmış oldum, halı paspas,kauçuk paspas, park sensörü, trafik seti vs gibi bazı küçük hediyelrde verdiler , oysaki corolla 43 ten kuruş inmedi , ve o anda ellerinde araba da yoktu, Arabayı ilk aldığımda büyüklüğü şaşırttı beni, compact değilde orta sınıf havası var, zaten accord tan sadece 5 cm kısa diğer ölçüleri aynı veya daha yüksek, çok geniş ve ferah bir iç yapısı var, koltuklar bej kadife , çok konforlu ve ferahlık hissi yaratıyor, performansı gerçekten şaşırtıcı, 125 hp yi tam olarak hissediyorsun, 1600 cc lik bir motordan beklenmeyecek bir ataklığı var, arabanın 1300 kilo olduğunu düşünürsek birde..motor hızlanmaya çok hevesli, benim araç tam otomatik olmasına rağmen inanılmaz seri, ancak belli bir hızdan sonra vtec devreye giriyor ve sarfiyat yükseliyor tabi, yol tutuş çok çok iyileştirilmiş, bunda VSA nın çok büyük katkısı var, ben bu aracı denediğimde VSA yoktu, yol kavramasını zayıf bulmuştum , ama bendeki vsa lı ve gerçekten çok farketmiş, ses olayına gelince , dıştan bakınca davlumbazların falan yalıtımı zayıf , basit gibi görünüyor, ama sevimli bir motor hırıltısı dışında ses yok diyebilirim, en azından corollaya nazaran çok az, işin ilginç yanı 120 km hızı geçince ses dahada azalıyor galiba vtec devreye girince ses gidiyor, birde müzik sistemi hıza duyarlı hızlandıkça sesi açıyor, yavaşlayınca azaltıp yine normal seviyesine düşürüyor, bu arada müzik sistemi çok aşarılı baslarda tizlerde tam kıvamında, kaymak asfaltta ve otoyolda ses yok gibi mıcırlı asfaltta var tabi ama corolladaki kadar değil , tıkırtı hiç yok ama süspansiyon sert sayılır, kasislerden falan hızlı geçince küüt diye bir ses sert bir zıplama oluyor, corollanın süspansiyonu daha yumuşaktı, yani jaoponların alışılagelmiş klasikler bunda pek yok gibi, en şikayet edilen yakıtolayına gelince 1300 kilo tam otomatik 125 hp olmasına rağmen, benim sattığım 2004 manuel corolla ile aynı, şehir içi 7.5 - 8.5 litre, şehir dışı zaten kokluyor, o yüksek yakıt şikayetleri ya gençlerin bilinçsiz devirli kullanmalarından yada istanbul(çoğunluk ist.da) trafiğinden kaynaklanıyor, ben izmirde sakin saatlerde kullanıyorum ama sonuçta burasıda küçük bir kasaba değil, epey yoğun trafik oluyor, şimdilik yakıttan çok memnunum, rodaj süresi dolunca performans denemelerinede başlayacağım. Konfor olayı ise gerçekten bir harika , hemen hemen herşey otomatik düşünülmüş, dış hava bile istediğiniz dercede veriliyor, fasılalı silecekler yağmurun hızına göre otomatik hızlanıyor, arabaların tamamı alarmlı, görüş süper, sanki geniş ekran tv izler gibi hissediyor insan, ışıklandırma zevkli, direksiyondan vites kullanmı çok zevkli ve eğlenceli, direksiyon ve fren tepkileri mükemmel, cruse olayı da çok hoşuma gitti tam tembel işi, toyota kadar dayanıklı ve sorunsuz olacağını sanmıyorum , bunuda artık zaman gösterecek