Gönderen Konu: V Kayışı hakkında  (Okunma sayısı 11223 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
V Kayışı hakkında
« : Mart 05, 2011, 15:22:34 »
  Arkadaşlar merhaba; 2004 yaris aracımın V kayışını değiştirmek istiyorum.Üstündeki kayış gates marka 6 PK 1770 modeli yazıyor.Piyasada araştırdım dayco marka 6 PK 1775 var.Son rakam farkı 5mm fark olur bu da sorun oluşturmaz dediler.Üstündeki gates marka aracın ilk kayışı kenarında da toyota ve oem numarası yazıyor.Sizce daycoyu dışardan 30 tl ye alırsam işim görülürmü.Yoksa servis sadece kayış için 120 tl istedi.teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

V Kayışı hakkında
« : Mart 05, 2011, 15:22:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: V Kayışı hakkında contitech
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2011, 14:57:14 »
arkadaşlar servisde bando marka kayış 150 tl idi.ben dışardan contitech marka kayışı 25 tl aldım servise verdim.takıldıktan sonra görüşümü tekrar yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: V Kayışı hakkında
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2011, 14:56:31 »
arkadaşlar dışardan aldığım kayışı servisde değiştirdim.rot ayarıda yaptırdım.50 tl ücret verdim şu an bir sorun yok.hoşçakalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2011, 22:53:00 »
paylaştığınız için teşekkür ederim bende düşünüyordum değiştirmeyi iyi oldu... iyi aksamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhabalar, Sigara içmeyin....
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2012, 20:36:04 »
aslında eliniz az biraz tamir işlerine yatkınsa , koçtaş tan kuçuk boy cırcırlı lokma takımı, anahtar takımı gibi bir çanta hazır edip araçta veya evde bulundurmak lazım, bu arada edirne-keşan yetkili servisten fiyat sordum, arka fren balataları, v kayışı ve bilyaları, motor yağı değişimi için bana 1100 TL fiyat verdiler, işçilikte %35 indirimli olarak 300 TL yazmışlar, önerdikleri bakım teklifi preforma faturayı, aynı avatar resmimdeki gibi tahta kalemi ile şekillendirip gözlüğümün altına yüzüme taktım, servis içerisinde gezip durdum, önüme gelen her kapıyı açıp içeri baktım, en sonunda bi görevli gelip "beyegendi lütfen artık dışarı çıkın" dedi ve bende "1100 TL verirsen çıkarım dedim, herkez gülmekten yerlere yattı, müşteriler falan, sonra içerde bir muhabbet başladı, "fiyatları yüksek" falan diye bende çıkıp gittim, bu fiyat durumuna söyleyecek bir lafım yok, bende v kayışını ve bilyalarını (triger seti değil) kendim değiştirmeye karar verdim, işte böyle, bazı işleri kendiniz yapmaya çalışın, paranız cebinizde kalsın veya araç vergisine gitsin...
2003 Avensis 2.0, Astsubay, Yazılımcı, Elektronikçi, Bilgisayar Müh.,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2012, 07:20:19 »
Mehmet Bey, sabah sabah iyi güldürdünüz beni, tebrik ederim :alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2012, 18:05:09 »
bende dışardan 20 tl ye dayco marka yan sanayı kayıs almıstım eski e12 crolla hb aracıma.2 gün sonra motordan bir viyaklama sesi.avare gergisi bozulmuş.sonra 90 tl ye avare gergisi 150 tl yede v kayısı aldık ..ve kayısı 70 -80 binde bir değişiyor.Ve o kadar önemli bir parça ki yolda bir kopsa  ozaman ah çekmemek için v kayısının kaliteli olanı ile değişmek lazım.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2012, 18:29:28 »
aslında eliniz az biraz tamir işlerine yatkınsa , koçtaş tan kuçuk boy cırcırlı lokma takımı, anahtar takımı gibi bir çanta hazır edip araçta veya evde bulundurmak lazım, bu arada edirne-keşan yetkili servisten fiyat sordum, arka fren balataları, v kayışı ve bilyaları, motor yağı değişimi için bana 1100 TL fiyat verdiler, işçilikte %35 indirimli olarak 300 TL yazmışlar, önerdikleri bakım teklifi preforma faturayı, aynı avatar resmimdeki gibi tahta kalemi ile şekillendirip gözlüğümün altına yüzüme taktım, servis içerisinde gezip durdum, önüme gelen her kapıyı açıp içeri baktım, en sonunda bir görevli gelip "beyegendi lütfen artık dışarı çıkın" dedi ve bende "1100 TL verirsen çıkarım dedim, herkez gülmekten yerlere yattı, müşteriler falan, sonra içerde bir muhabbet başladı, "fiyatları yüksek" falan diye bende çıkıp gittim, bu fiyat durumuna söyleyecek bir lafım yok, bende v kayışını ve bilyalarını (triger seti değil) kendim değiştirmeye karar verdim, işte böyle, bazı işleri kendiniz yapmaya çalışın, paranız cebinizde kalsın veya araç vergisine gitsin...

Mehmet bey. Elbette bazı şeyleri kendinizin yapması güzel bir şey. Ancak V kayışı gibi hassas bir parçayı kendiniz değiştirmeyi denemeyin bence. Nedenine glince; kayışın sökülüp takılması elbette eli alet tutan birisi için çok basit ama nihayetinde bu işin ustası değilseniz ayarını tutturamazsınız. Sonra da motoru elinize alırsınız. Kolay gelsin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 19, 2012, 16:45:43 »
V kayışının ayarı yok.Kayışın tabi olduğu sistem otomatik gergili.Yeter ki kayışın uzunluğunu doğru bilin gerisinden korkmayın.Şurada da açıklanmış:

http://corolla-corolla.blogspot.com/2010/08/v-kaysn-da-degistirdik-d.html

.
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 19, 2012, 18:09:47 »
Takarkende dikkatli olmak gerek.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey