Gönderen Konu: Kiracıyım ve Öğrenciyim  (Okunma sayısı 1751 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Kiracıyım ve Öğrenciyim
« : Mart 05, 2011, 00:06:10 »
Ev sahibim bu sene evi satıyor ve ben ona eğer evi satacaksan ben ara tatilde başka eve çıkayım deim oda eğer ikinci dönem satılırsa hazirana kadar seni çıkartmayacağım alacak adamla öle anlaşacağım dedi bende tamam dedim.Ve evden çıkmadım.İkinci dönem gelince evi birisi ciddi alır gibi oldu ve bana mayısın 1 de anlaştık o zaman çıkarsın dedi.Bende o  dönem sınav zamanım nasıl çıkarım dedim.Ne ise telefonu kapattım ve komşuma söledim bana ertesi gün ev buldu ve ben evin sahibi ile anlaşıp tuttum.Sonra ev sahibi bana evden çıkma adamlar evi almadı dedi.Bende evi tuttuğumu söledim ama anlamak istemedi ve lütfen çıkma ben hazirana kadar çıkartmıcam bu sefer seni söz felan ne gerekiyorsa yapalım dedi.Ben olmaz dedim  ve çıktım.Benim çıkma sebebim kiram yarıya düştü ve artık ev sahibime güvenimin kalmamış olması idi.
3 senedir bu evde oturuyorum ve sadece 2 tane vida taktım eve gelen herkes olduğu gibi duruyor diyordu.Ben eve ayın 13 de taşınmıştım ve kirayı ev sahibine elime para geçer geçmez yani ayın 5 den 5 ne veriyordum.8 gün önceden ve hiç aksatmadım yazları bile.
Sorun söle asıl her yıl binaya kömür alıyoruz ve diğer çıktığım ev sahibi ordaki kömürünü al buraya getir dedi ve bende parasını peşin vermiş olduğum kalan kömürümü istedim yönetici sorayım binaya dedi.5 gün sonrada binaya alınan kömür geri verilmez dedi.İnternetten araştırdım ve yasal olarak binadan bu kömür geri talep edilmiyormuş.Ev sahibide bu parayı bana vermeyecektir.Ve ben bu adam için abimden 1000 tl borç istedim ve ev sahibine verdim sadece güvenerek parayı verdiğime dair bi belge yok.Sadece telefon görüşmeleri var.
Bilmiyorum bunu yazdım çünki canım çok sıkıldı.Sadece paylaşmak istedim belki rahatlarım diye.Babam 55 yaşında ve kalp sorunu var birşey olur diye aileme sölemedim.Abim ise benim yüzümden zarara girdi .Yani sadece sizinle paylaşabilirim bunu ve Allah kimseyi ne kiracı yapsın ne de başına böle bir şeyler gelsin.

Toyota Club Türkiye

Kiracıyım ve Öğrenciyim
« : Mart 05, 2011, 00:06:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Kiracıyım ve Öğrenciyim
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2011, 00:09:52 »
Kiracılık zor iş. Yıllarca kirada yaşadık, Allaha şükür 8.5 yıl kredi ödedikten sonra bir ev sahibi olabildik..

Ufuk Malzeme mühendisliği okuyorsun galiba, diğer başlıkta gördüm, hangi üniversite?
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 05, 2011, 00:17:23 »
Kiracılık zor iş. Yıllarca kirada yaşadık, Allaha şükür 8.5 yıl kredi ödedikten sonra bir ev sahibi olabildik..

Ufuk Malzeme mühendisliği okuyorsun galiba, diğer başlıkta gördüm, hangi üniversite?
Cumhuriyet üniversitesi murat abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2011, 00:18:38 »
Cumhuriyet üniversitesi murat abi

Bende Metalurji Malzeme okuyorum :) Suphi abi vardı birde, o da bizim sektörde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2011, 00:21:02 »
Bende Metalurji Malzeme okuyorum :) Suphi abi vardı birde, o da bizim sektörde
8.5 yıl deyince bende dedim heralde yaş olarak büyüksündür.:DSevindim güzel bölüm. Senin üni. neresi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2011, 00:24:37 »
8.5 yıl deyince bende dedim heralde yaş olarak büyüksündür.:DSevindim güzel bölüm. Senin üni. neresi ?

Babam ödedi parayı 8.5 yıl :D

Odtüdeyim bende, 3. sınıftayım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2011, 01:34:12 »
Gecmis olsun Ufuk kardes, onceki ev sahibinize gidip, durumunuz anlatirsaniz komur icin verdiginiz parayi iade edecektir.  Iade etmez deyip istememezlik etmeyin bence. Isteyenin bir yuzu kara...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2011, 01:43:57 »
geçmiş olsun kardeş...
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın...
yıllarca hem ev sahipliği  yaptık hem kiracılık, sağolsunlar ev sahiplerimiz de kiracılarımız da çok iyi insanlardı...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Mart 05, 2011, 01:46:10 »
Ev sahibim bu sene evi satıyor ve ben ona eğer evi satacaksan ben ara tatilde başka eve çıkayım deim oda eğer ikinci dönem satılırsa hazirana kadar seni çıkartmayacağım alacak adamla öle anlaşacağım dedi bende tamam dedim.Ve evden çıkmadım.İkinci dönem gelince evi birisi ciddi alır gibi oldu ve bana mayısın 1 de anlaştık o zaman çıkarsın dedi.Bende o  dönem sınav zamanım nasıl çıkarım dedim.Ne ise telefonu kapattım ve komşuma söledim bana ertesi gün ev buldu ve ben evin sahibi ile anlaşıp tuttum.Sonra ev sahibi bana evden çıkma adamlar evi almadı dedi.Bende evi tuttuğumu söledim ama anlamak istemedi ve lütfen çıkma ben hazirana kadar çıkartmıcam bu sefer seni söz felan ne gerekiyorsa yapalım dedi.Ben olmaz dedim  ve çıktım.Benim çıkma sebebim kiram yarıya düştü ve artık ev sahibime güvenimin kalmamış olması idi.
3 senedir bu evde oturuyorum ve sadece 2 tane vida taktım eve gelen herkes olduğu gibi duruyor diyordu.Ben eve ayın 13 de taşınmıştım ve kirayı ev sahibine elime para geçer geçmez yani ayın 5 den 5 ne veriyordum.8 gün önceden ve hiç aksatmadım yazları bile.
Sorun söle asıl her yıl binaya kömür alıyoruz ve diğer çıktığım ev sahibi ordaki kömürünü al buraya getir dedi ve bende parasını peşin vermiş olduğum kalan kömürümü istedim yönetici sorayım binaya dedi.5 gün sonrada binaya alınan kömür geri verilmez dedi.İnternetten araştırdım ve yasal olarak binadan bu kömür geri talep edilmiyormuş.Ev sahibide bu parayı bana vermeyecektir.Ve ben bu adam için abimden 1000 tl borç istedim ve ev sahibine verdim sadece güvenerek parayı verdiğime dair bi belge yok.Sadece telefon görüşmeleri var.
Bilmiyorum bunu yazdım çünki canım çok sıkıldı.Sadece paylaşmak istedim belki rahatlarım diye.Babam 55 yaşında ve kalp sorunu var birşey olur diye aileme sölemedim.Abim ise benim yüzümden zarara girdi .Yani sadece sizinle paylaşabilirim bunu ve Allah kimseyi ne kiracı yapsın ne de başına böle bir şeyler gelsin.

Amin / Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2011, 10:00:20 »
Gecmis olsun Ufuk kardes, onceki ev sahibinize gidip, durumunuz anlatirsaniz komur icin verdiginiz parayi iade edecektir.  Iade etmez deyip istememezlik etmeyin bence. Isteyenin bir yuzu kara...

teşekkür ederim Ahmet bey bugun isticem .
geçmiş olsun kardeş...
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın...
yıllarca hem ev sahipliği  yaptık hem kiracılık, sağolsunlar ev sahiplerimiz de kiracılarımız da çok iyi insanlardı...
teşekkür ederim oğuzhan bey amin cümlemizi

Amin / Geçmiş olsun.
teşekkürler erol bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2011, 10:24:56 »
dayaklık insanlar var. böyle yerlerde öğrencinin eline vur ekmeğini al mantığı doğuyo insanlarda. ben öğrenciykende apartman sakinleri neden camları açıyorsun falan demişlerdi öğlen vakti ses sisteminin sesi çeyrek açık kapıya dayanmışlardı ama 1 kere oldu bi daha yapamadılar. dişini göstermeyence çok üstüne geliyorlar.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 05, 2011, 19:25:31 »
Ufuk öncelikle şunu söyleyim para alacaklarında yazılı belge olması gerekir şahitlik vs pek işe yaramaz.

Ev sahibi de geri gelmediğin için o miktarı vermez.  Verdiğin 1000 TL eski ev sahibine mi yoksa yeni ev sahibine mi.
1- Eski ev sahibine verdiysen ve geri alamıyorsan kira kontratın var mıydı. Bİr kere yapılmış olması yeter. Her sene otomatik olarak yenilenir o kontrat.
2- Eğer kira kontratın süresi dolmadan çıkarsan ev sahibi evinin boş kalmasının maliyetini isteme hakkı var. (Mesela kontratın dolmadan 5 ay önce çıktın kalan beş ay kiracı bulamazsa isteyebilir kirayı ama bir avukata sorarsa bunu bilir)
Ha şu da var eğerki eski ev sahibin  kontrat olmadan kiraya verdiyse kira geliri konusunda beyan vermediyse maliyeye bildirilebilir.

Eski işyerimizden ayrıldık ve satın aldığımız yere geçerken eski ev sahibimizle yukarıda anlattığım şekilde bir olay geçmişti. Gerçi ben çıkar çıkmaz kiracıyı bulmuştum boş kalmamıştı dairesi)

Yeni taşındığımız yerde de yönetici bir iki ay sonra geldi ve bir kağıda aidat borçlarının olduğu bir döküm yapmış. 1300 TL kadar. Her neyse bu borcun eski ev sahibinin olduğunu söyledi. Ben ödeyecekmişim. ALırken bana niye sormadın dedi. Ben de resmi merci misin ki sana fikrini sorayım dedim. Ödeyeceksin bu borcu dedi. Ben de ödemeyeceğimi belirttim.

Eve gittim abime söyledim (avukat kendisi) durumu anlattım Bana hemen yargıtayın bir kararını verdi Benim sorumlu olmadığıma dair. Ben de hemen bir çıktısını alıp yöneticiye verdim o kağıdı O anda yöneticinin suratını görecektiniz.
Siz siz olun böyle bir durumla karşılaşırsanız ödeme yapmayın.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2011, 22:39:19 »
Ufuk öncelikle şunu söyleyim para alacaklarında yazılı belge olması gerekir şahitlik vs pek işe yaramaz.

Ev sahibi de geri gelmediğin için o miktarı vermez.  Verdiğin 1000 TL eski ev sahibine mi yoksa yeni ev sahibine mi.
1- Eski ev sahibine verdiysen ve geri alamıyorsan kira kontratın var mıydı. Bİr kere yapılmış olması yeter. Her sene otomatik olarak yenilenir o kontrat.
2- Eğer kira kontratın süresi dolmadan çıkarsan ev sahibi evinin boş kalmasının maliyetini isteme hakkı var. (Mesela kontratın dolmadan 5 ay önce çıktın kalan beş ay kiracı bulamazsa isteyebilir kirayı ama bir avukata sorarsa bunu bilir)
Ha şu da var eğerki eski ev sahibin  kontrat olmadan kiraya verdiyse kira geliri konusunda beyan vermediyse maliyeye bildirilebilir.

Eski işyerimizden ayrıldık ve satın aldığımız yere geçerken eski ev sahibimizle yukarıda anlattığım şekilde bir olay geçmişti. Gerçi ben çıkar çıkmaz kiracıyı bulmuştum boş kalmamıştı dairesi)

Yeni taşındığımız yerde de yönetici bir iki ay sonra geldi ve bir kağıda aidat borçlarının olduğu bir döküm yapmış. 1300 TL kadar. Her neyse bu borcun eski ev sahibinin olduğunu söyledi. Ben ödeyecekmişim. ALırken bana niye sormadın dedi. Ben de resmi merci misin ki sana fikrini sorayım dedim. Ödeyeceksin bu borcu dedi. Ben de ödemeyeceğimi belirttim.

Eve gittim abime söyledim (avukat kendisi) durumu anlattım Bana hemen yargıtayın bir kararını verdi Benim sorumlu olmadığıma dair. Ben de hemen bir çıktısını alıp yöneticiye verdim o kağıdı O anda yöneticinin suratını görecektiniz.
Siz siz olun böyle bir durumla karşılaşırsanız ödeme yapmayın.
hazım abi 1000 tl borç istedi abimden eski ev sahibim verdik zor durum da felan diye sonra yanlış yaptı felan artık takmıyorum borcunu verecekmiş evi satılır satılmaz ama kömür parasınıda salı günü konuşacağım artık verirse ilk geldiğim sene  kontrat yaptık bir daha yapmadık yasal olarak kömür parasını alma hakkım var ama adamın bize 1000 tl borcu var o yüzden ne olacak bende bilmiyorum yinede teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 07, 2011, 09:44:52 »
ilden ile nedense bu yakıt işi farklılık gösterir...

ankaradaki merkezi sistem evimizde her zaman yakıt aidatlar şeklinde ödendiği için ödediğini geri almak gibi bir durum olmazdı oturduğun tarihe kadar kiranı ve aidatını verirdin...

safranbolu ve karabükte ise yıllık alınan kömürün yaktığın kadarı hesaplanıp ödediğin paranın bir kımını çıkarken geri alırdın...

en güzeli çingenelik yapacaksınız.... eski evde kalan kömürü yeni taşınacak olan kişinin kullanmaya hakkı olmadığını onun sizin hakkınız olduğunu söyleyeceksiniz.... çevre müdürlüğüne şikayet ederim tanıdıklarım var diyeceksiniz ceza falan gelir korkusuna yakmadığınız kısmı size geri verecekler...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 07, 2011, 11:03:26 »
Hande ablanın dediği gibi çamura yat kesin sonuç alırsın :)
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 07, 2011, 17:24:11 »
Hatta noter kanalıyla bi ihbarname çek, korkar verir kömürün parasını adiler