Gönderen Konu: yokuş kalkış desteği (hill hold)  (Okunma sayısı 18945 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
yokuş kalkış desteği (hill hold)
« : Mart 04, 2011, 23:06:02 »
arkadaşlar 2008 corolla d4 comfort aracıma yokuş kalkış desteği taktırmak istiyorum .aranızda yokuş kalkış desteği taktıran varmı ben nette dolaşırken bosh firmasının taktığını gördüm bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa görüş ve önerilerini bekliyorum
yokuşta kalkarken 2 saniye aracı tutuyo gaza basarken zamandan kazanyorsunuz bence nimet özellikle benim gibi acemilere :alkis:

Toyota Club Türkiye

yokuş kalkış desteği (hill hold)
« : Mart 04, 2011, 23:06:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: yokuş kalkış desteği (hill hold)
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2011, 23:14:36 »
bence o kadar gerekli bir özellik değil,  siz bilirsiniz tabi ki ama yokuş kalkışlarının çok zorlayacağını sanmam, taktırırsanız burada da paylaşırsınız umarım.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2011, 23:18:40 »
Aynı işlei el freniyle kendinizde yapabiliyorsunuz sadece otomatik değil size bağlı :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2011, 23:21:34 »
bir arkadaşım renault ta taktırdı ve pek memnun değil.bir araştır iyice derim
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2011, 23:25:57 »
el freni neymiş ya :D ''arkadaki araba çok yaklaştı! '' - '' ya geri kaçırırsam'' şeklinde düşünürseniz sadece acemilere değil herkese gerekir bu sistem. düşünme hiç, bisiklet sürmek gibi bir şey bu :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 04, 2011, 23:39:05 »
bosch net sayfasında var az önce gördüm bana yakın bütün firmaları arıcam acaba kaça takılır merak ettim bence baskı balata yemekten aracı geri kaçırıp arkadakine dokunmaktan çok iyidir istanbulda çok acayip yokuşlar var yaya bile çıkamıyor çapraz gidiyor adamlar ben nasıl kaçırmıyım arabayı .fiyatı abartılı değilse kesin alırım sizinlede paylaşırım emin olun arkadaşlar.yarın araştırıcam umarım silecek işine dönmez bu iş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2011, 13:13:51 »
bugün telefonla nekadar bosch car servis varsa aradım adamlar daha böyle bi sistemin farkında bile değiller çoğu ne olduğunu bilmiyor bazılarıda öle bi sistemmi var diyor sonuç 0 . yetkili servis takmıyor toyotronik takmıyor zaten bilen de çakanda pek yok .

arkadaşlar siz böle bi sistemin nerede takıldığını biliyorsanız yazarsanız sevinirim ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2011, 15:30:56 »
benim yeni aracımda var ama şöyle bir durum var ayağınızı frenden çektiğinizde gaza bassanız bile gitmiyor tutma süresi ne ise onu tamamlayıp öyle bırakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 05, 2011, 18:13:39 »
benim yeni aracımda var ama şöyle bir durum var ayağınızı frenden çektiğinizde gaza bassanız bile gitmiyor tutma süresi ne ise onu tamamlayıp öyle bırakıyor.
Bu sistemi biliyorum ama kullanma imkanım olmadı.
Yeni araç  dediğiniz Corolla MMT vites mi yoksa başka bir araçtan mı bahsediyorsunuz? Bu 2 saniyede ne yapıyor devri ne kadar yapıp sonra kavramaya başlayıp freni bırakıyor ?    son olarak bunu basitçe devre dışı bırakabiliyormusunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2011, 18:20:57 »
yeni aracım corolla değil fakat ben bu sistemin bulunduğu iki farklı araç kullandım bunlardan biriside wv passat tı.

sistem sadece 2 sn daha fren yapıyor bu iki saniyede siz gaza basmazsanız araç eğime ve vitese göre öne yada geri kaçıyor,gaza basarsanızda devir biraz yükseliyor ve sistem frenleri bırakınca araç hareket ediyor,gaza yada deivre göre kavrama yapmıyor araç sadece 2 sn daha frenler devrede kalıyor,bütün olay bu kullandığım iki araçta aynı şekilde çalıştı çok komplike bir sistem değil.

passat ta devre dışı bırakılmıyordu.308 de ise güvenlik sistemleri tek tuşla devre dışı bırakılabiliyor ama denemedim daha.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2011, 18:23:56 »
eftal bey:
hill holder yokuş asistandır.yokuş çıkarken durduğunuzda ayağınız frenden çekseniz bile hemen bırakmaz yaklaşık 2 sn diskleri tutar bazılarında gaza basana karar diskleri  tuttuğunu duymuştum. tahminimce program yükleyerekte yapılabilir ama tam emin değilim yada fren ana merkezi ne de takılabilir yada tekerlek silindir merkezlerine de takılabilir.  bu özellik sadece yokuş çıkarken sürücüye destek sağlar o yüzden aracada sürücüyede asla sorun olmaz aksine debriyaj setinin ömrünü de uzatır.bosch net sayfasında yokuş kalkış destek sistemi ile ilgi li video var parçanın resmide var işin ters tarafı bosch çalışanlar yokuş destek sistemini duyunca biz bu olaya fransızız abi diyo genel merkezi arıyorum şu an bilgimiz yok diyo servise soruyorum takmıyoruz diyo özel servisler tamirciler o ne abi diyo acaba ben arka takımlarımdan mı uyduruyorum  ;)                   
 arkadaşlar bu sistem hakkında bilgisi olan taktıran taktıranı tanıyan satanı tanıyan varsa görüşlerini ve tavsiyelerini yardımlarını bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 05, 2011, 18:35:37 »
  Benim araçda dizel ancak şu ana kadar bu sisteme hiç ihtiyaç duymadım çok dik yokuşlarda kalkış yapmış olmama rağmen. Ama konfor için iyi bir özellik olabilir tabikide.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 05, 2011, 18:53:23 »
şimdiye kadar bosch servislerinin hiçbirine bu sistemi taktırmak isteyen birileri gelmemiş anlaşılan...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2011, 22:46:35 »
mehmet ali yıldız bey
renault aracına hill hold taktıran arkadaşınız hangi şehirde taktırmış ve nereye taktırmış ?bilgi veririseniz sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 07, 2011, 23:32:33 »
kocaeli bosh servis körfez sanayide sanırım bur ada adı körfez sanayi kendisi izmit te   yarın sizin için detaylı alır buradan yazarım

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 08, 2011, 18:01:24 »
mehmet bey teşekkürler ilginize bekiliyorum yazınızı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 09, 2011, 22:02:52 »
Benim arkadaşımın Jetta'sın da var. Yokuşta ayağınızı frenden çekinp gaza basıyorsunuz ama gitmiyor araba!
Devir yükseliyor ama 2 saniye filan bekliyor, öyle kalkıyor. Bana, alışık olmadığım için ters geldi açıkçası...
:/
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 10, 2011, 19:06:27 »
bugün bosch  ana bayisi  bana ulaştı.telefonla arayan görevli arkadaş konuyu bana izah etti malesef benim arabaya bu sistem takılmıyor araçta esp olması gerekiyor varsada zaten mesarifli oluyor ben 5-6 milyar tutarmı dedim oda az dedi fazla tutar.bende gerek olmadığını söledim 6 binliralık debriyaj değişimi olmayacağı için sorun yok sistemi anlattı elektronik bi olay parça falan takmıyorlar bilgisayar işi.haliyle maddi olarak çok yüksek oluyor böyle biline :)