Gönderen Konu: Pos Cihazı Oyunları  (Okunma sayısı 3033 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Pos Cihazı Oyunları
« : Ocak 26, 2008, 23:55:35 »
Bilginiz olsun arkadaslar,Nasil kandiriliyoruz... ?? Cok kolay.. Moda kredi kartlarindan worlcard, maximum, axes ya da bir
baskasi..Bunlardanen az bir tanesini veya bir kac tanesini kullaniyorsaniz; eminim sizde kandiriliyorsunuz.. Ama bu defa tahmin ettiginiz gibi  banka tarafindan degil(onlar zaten Yapmadiklarini birakmiyorlar) magazalar tarafindan..Hizmeti size satan tarafindan kandiriliyorsunuz.. Beni artik kandiramiyorlar..Nasil mi? Bir magazadan 100 milyon TL'lik alisveris yaptiniz ve Is bankasi maximum kartla odeyeceksiniz..Normal sartlarda o isyeri maximum'a uye ve siz 100 mliyonluk
alisverisiniz icin % 5 maxi puan kazanacaksiniz. Yani para yerine daha sonra  kullanabileceginiz 5 milyon TL kazanacaksiniz.Ancak kazanamiyorsunuz!!! Cunku magaza sahibi sizi kandiriyor ve maximum kredi kartinizi baska
bir bankanin POS makinasindan geciriyor ve bu islemi buyuk bir hizla yapiyor.. Sahip oldugunuz ozel kredi kartlari sadece o bankanin makinasindan gecirildiginde size para kazandirir.. Bu durumda milyonunuz magaza sahibine kaliyor. Worlcard anlasmali bir istasyondan benzin aliyorsunuz, world card'inizin mutlaka YKB'nin POS makinasindan gecmesi
lazim, yoksa buradan da puan alamadiniz demektir.Genellikle isyerleri ayni anda bir kac banka ile anlasmali oluyor ve siz hangi karti verirseniz oteki bankanin POS makinasini kullaniyorlar.. Biz de yiyoruz.Nerden bilelim ki.. Bize mal satmak icin saatlerce dil doken bozuk ahlakli kisi ve kurumlar cebimizdeki Uc kurusa da goz diktiler.Alisveris yaptiginiz
Uye isyerine, kartinizin o bankaya ait POS makinasindan gecirilmesini soyleyerek gasp edilen haklarimizi en azindan bu
alanda almis olacagiz. Taksitli alisverislerde o bankanin cihazini kullanmak zorunda olduklari icin simdilik konuda pek birsey yapamiyorlar. Ama tek taksit odemelerde % 5-10 arasi paraniz baska banka makinalarinin kullanilmasi yolu ile
ucuyor... Size o POS cihazi arizali ya da yavas calisiyor diyebilirler..Bana da dediler; ama benim vaktim vardi, bekledim ve hakkimi onlara yedirmedim.
 Bilgi Paylastikca Artar ( Alıntıdır)

Toyota Club Türkiye

Pos Cihazı Oyunları
« : Ocak 26, 2008, 23:55:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Pos Cihazı Oyunları
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2008, 00:07:42 »
Dediklerini çok doğru, lakin  iş ve garanti mesela ortak pos kullanıyor. bu tip bir kaç banka daha var bunu da goz onune almak lazım.
Ben de garanti kullanıyorum  garanti varsa mutlaka onun pos cihazından gecirtiyorum.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Pos Cihazı Oyunları
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2008, 02:01:51 »
Opetlerin çoğu belkide hepsi World üye işyeri...
Diyelim petrolcü Akbank'ın posundan çekti kartı...
Sistem bunu farkediyor ve sizin kartınıza puanınız yine de yükleniyor...
Bu Opet te böyle diğer firma ve bankalarda durum nedir bilmiyorum...  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Pos Cihazı Oyunları
« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2008, 11:04:30 »
merhabalar

bildiğim kadarıyla (mağaza sahibi arkadışımın söylemesi), üye bir mağazanın kredi kartını başka bir pos tan çekmesinin cezası var. ve bankalar bunu izliyormuş.

mağazaların bu yola gitmelerinin diğer bir sebebi de kotalarını doldurmak. her banka anlaşmasının bir kotası var ve o ay kotayı doldurmak zorunda. bu sebeple doldurduğu posu kullanmayarak kotası dolmamış posa yükleniyor.

evet türkiye pos cihazı çöplüğüne döndü. ve nihayet bankalar ortak pos kullanma yoluna gitmeye başladı. zaten çoğu bankanı pos cihazları aynı marka. sadece içlerindeki yazılım farklı. dolayısı ile ortak pos kullanımı arttıkça bu sorunlar da kalmayacak.

iyi günler
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Pos Cihazı Oyunları
« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2008, 11:56:49 »
Bildiğim kadarıyla Akbank ve YKB aynı cihazları kullanıyolar.  Benim bazı alışveriş yaptığım yerlerde akbankdan geçiyo ve slip bayağı bi uzun çıkıp puanları ve aldığın puanlarıda görebiliyorum.

Ona bende dikkat ediyorum. Ama bu şekilde 1200 ytl lik peşin bi alışverişimde vakıfbakdan çekmiştiler. Aceleden fark etmedim. Sonra YKB ye durumu bi dilekçe ile genel merkeze faksladım. Almam gerekn puanları 15 gün içinde kartıma yüklediler. Firma World üyesiydi. Firmaya gerekli ihtar çekilecektir diyede mail geldi.

Bazen hatlarda problem olabiliyo. Bu doğru. Defalarca çekip soruyolar. İzin alıp başka bi makineden çekiyolar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
Pos Cihazı Oyunları
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2008, 10:00:38 »
bankalar mesela YKB kendi pos cihazını kullandığında %5 puan veriyorsa diğer pos makinelerini kullandığında is %3 gibi rakamlarla puan veriyor yani her iki şekildede puan almış oluyorsunuz bugune kadar benim hiç başıma gelmedi ama (bu verdiğim rakamlardan emin değilim ama ekstrada gözüküyor)
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Pos Cihazı Oyunları
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2008, 13:08:01 »
Peki aldatan firma bundan nasıl kazanç sağlıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Pos Cihazı Oyunları
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2008, 04:00:36 »
bazan pos makinasında sorun olursa , izin alarak, yani razı olursanız başka makinadan geçiriyorlar, ayrıca banka o puanları kart sahibine verir, firma o puanları alamaz, ..ki ...diyelim axes ile ödediniz ama garantinin pos undan geçirdi, bunun firmayada garantiye de faydası olmaz, sadece akbank o puanı vermediği için kara geçmiş olurki bunun satıcıya hiç bir faydası olmaz