Gönderen Konu: LPG'li otomobil avı  (Okunma sayısı 2766 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
LPG'li otomobil avı
« : Mart 02, 2011, 03:46:49 »
Ölümlü patlamalarla gündeme gelen LPG’li otomobillere, çok yönlü denetim başlıyor

Bu amaçla öncelikle 10 yıllık LPG tankına sahip otomobillerin plakaları tek tek belirleniyor. Patlama riski taşıyan otomobiller; Emniyet, Jandarma ve Karayolları ekiplerinin üç koldan yapacağı yoğun denetimle trafikten çekilecek. Bu otomobiller, LPG tanklarını yenileyecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Emniyet, Sanayi Bakanlığı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve sertifikasyon hizmeti veren TÜV ve Türkiye Sigorta Birliği’nin katıldığı toplantıda, LPG’li araçlara yönelik alınacak önlemler masaya yatırıldı.

İŞTE ÖNLEMLER DENETİM ZAAFI:
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, otomobillerde LPG tankları için öngördüğü emniyetli kullanıma ilişkin sürenin, 10 yıl olduğu belirtilen toplantıda, 10 yılını dolduran otomobillere yönelik yaptırım odaklı denetimlerde ciddi zaaf olduğu vurgulandı.

PLAKA LİSTESİ ÇIKARILACAK:
Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 yıllık ekonomik ömrünü dolduran LPG tankına sahip otomobillerin, il il plakalarını belirleyecek. Bunların sayısı net olarak ortaya konulacak.

ÜÇLÜ DENETİM:
Bu kategoriye giren otomobillere yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma ve Karayolları ekipleri üçlü denetim başlatacak. Bu otomobillerin hızla trafikten çekilmesi sağlanacak. Bu otomobiller, LPG tanklarını yenileyecek. EPDK kaynakları, uygulamanın önemine dikkat çekerek, “Bu çalışma sonrasında trafikte, 10 yılını aşmış tanka sahip LPG’li araç kalmayacak” mesajını verdi.

ÖNCE SIZDIRMAZLIK, SONRA SİGORTA:
LPG’li otomobillerin, kaza sonrası sigorta işlemlerinde de yeni uygulamalar gündeme gelecek. Hasarlı kaza yapan LPG otomobilin sahibi, öncelikle TMMOB’dan, tank için ‘sızdırmazlık’ raporu alacak. Sigorta ya da kasko şirketi, bu rapor sonrasında zararı tazmin edecek.

LPG’li araç sayısı 3 milyona dayandı
Motorin ve benzine gelen zamlar, LPG’li araç sayısını artırmaya devam etti. Toplantıda, son dönemdeki hızlı artışla birlikte LPG’li araç sayısının 3 milyon sınırına dayandığı kayıtlara geçirildi. Kaynaklar, özellikle benzinde zammın bu hızla devam etmesi halinde LPG’ye geçişin daha da hızlanacağına dikkat çekti. HABERTÜRK’ün görüştüğü bir otomobil bayii, aynı zamanda benzin istasyonu da işlettiğini belirterek, “Benzin fiyatları uçuyor. İnsanlar, sıfır 4x4 sıfır jeeplere, garantisini kırdırıp, ertesi gün LPG tankı takıyor” dedi.

800 BİN HESAPLANIYOR
EPDK kaynakları, ‘güvenlik’ ve ‘sızdırmazlık’ yönünden sorunlu, standartları karşılamayan otomobil sayısına ilişkin bilgi vermezken, “Emniyet’in çalışmasının ardından rakam net olarak ortaya konulacak” demekle yetindi. HABERTÜRK’ün sektöre yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre Türkiye’de, standartları karşılamayan 800 bin dolayında LPG’li otomobil bulunuyor. Bu araçlar, hem trafikte hem park ettikleri noktalarda, can ve mal güvenliği için ciddi bir tehdit olarak öne çıkıyor.

http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/605245-lpgli-otomobil-avi

Toyota Club Türkiye

LPG'li otomobil avı
« : Mart 02, 2011, 03:46:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG'li otomobil avı
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2011, 07:16:37 »
  Olması lazımdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2011, 08:58:07 »
lpg tüpünün ömrü 10 yılı geçen araçlar zaten sızdırmazlık alamıyordu  araç muayenesiden geçemiyordu
yeni bir şey geğil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2011, 09:16:54 »
Bunu geçen hafta okumuştum  eğer geektiği gibi yapılırsa bence çok iyi olur. Trafikte çoğu araç tüp kokusundan geçilmiyor. En azından tüm ayarları tamam olur çoğu aracın.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2011, 10:05:50 »
çok olumlu bir hareket,trafikte okadar çok araç varki trafiğe çıkmaması gerekir,tüp sisteminin denetlenmesi çok gerekli,tabi bunu da ellerine yüzlerine bulaştırmadan yaparlarsa...! :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2011, 10:18:50 »
Bu denetim normalde de vardı zaten. 2 yılda bir muayene yapılan araçlarda zaten MMO'dan sızdırmazlık alıp fenni muayenesini yaptırabiliyor. Dolayısı ile 10 yılı dolmuş tanklar için sızdırmazlık istasyonları zaten sistemde kullanılan borularla birlikte değiştir gel diyor ;) En sonunda kurumlar, bakanlıklar bir işe yarar duruma el atmak için haber yaptı ve bu kadar ciddi bir denetimden bahsederken ne zaman uygulamaya geçer ne zaman denetim olur sorusu akıllara gelmiyor da değil ;) Umarım bakanlıklar yapılan ani bir haber kadarda ciddi bir denetim başlatır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2011, 10:40:44 »
Denetim kurumlarının özelleştirmesi maalesef kar amaçlı yapılıyor. Vatandaş odaklı olsa idi tek bir firmaya ihale etmek yerine şartları yerine getirip lisans alabilen her kuruluş yapabilirdi. Devlet de sadece bunları  denetlerdi.. denetim o kadar kolay ki.. Ara sıra vatandaş kılığında bozuk bir arabayla muayene yaptıracaksın. Geçersen kurumun lisansını iptal edeceksin. (Veya düzgün bir arabayla geçemezsen veya zorluk çıkarılırsa vs.)
Sızdırmazlıkta Mühendisler odasının görevlendirmesi tam bir komedi.. Vatandaşın değil odanın çıkarları gözetiliyor. Al bundan da sen yararlan denmiş yani.. "Oda" nın görevi o değil ki.. O test muayenede zaten yapılabilir ve yapılıyor da..
Tekelleri kırmadan kuyruklar önlenmez. Nasıl olsa geleceği yer burası diyor adam. Neden yeni şube açsın.?
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2011, 10:45:10 »
inşallah bu sorunlar daha güzel şekilde halledilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2011, 14:01:07 »
herkesin kendi burnu bu iş için en iyisi kardeşim. sadece tankla bitmiyor bu iş.

geçen yıl gaz alımı sırasında tankın girişinin sızdırdığını farkettim hemen yaptırdım, aynı şekilde 2 ay önce araba çalışırken kaputu açtım, halk arasında beyin veya kafa olarak bilinen regülatörden gaz kokusu aldım, gazcıma gittim değişmesi gerekir dediler 150 lira verip değiştirdim, canımdan kıymetli değil. canım yanacağına cebim yansın.

dün sızdırmazlık almaya gittim, benim için formaliteden ibaret bişey olan sızdırmazlığı sorunsuz geçtim.

demem o ki ben o kokuyu kontrol etmeseydim veya o kokuyu aldığım halde sorunun çözüm yoluna bakmasaydım geçen yıl tank girişinden veya 2 ay önce regülatörden olan sızıntıdan kaynaklı bi patlamadan ben ve ailem zarar görürdü, kontrol aralığını 2 yıl yapan zihniyet, bana muayeneden iyi raporu veren kontrolör veya beni yolda çevirip kontrol eden polis veya jandarma değil.

herkes önce kendi kendine değer vermeli ve bi aksaklık sezdiği anda yaptırım için değil de canı için önlemini almalı. bu herşeyde böyle, hız sınırında da, emniyet kemeri kullanımında da, çocuk koltuğu kullanımında da...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2011, 14:41:11 »
  Düzenlemede değişiklikler olmayabilir ancak bu araçlara yönelik denetimlerin artması göz önünde bulundurulması gereken nokta bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 02, 2011, 17:10:31 »
tabiki herkes kendisini takip edecek.herşeyi devletten beklemeyeceksin.yapılması gereken varsa sevdiklerini ve seni sevenleri düşünüyorsan üstüne düşeni yapacaksın,bu zaten olması gereken.bu senin asli görevin..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 02, 2011, 17:40:39 »
Adapazarında dolmuş taksilerin bir kısmında LPG tankı bagaj kapağına sıfır, dahası LPG tankının üzerinde koltuk var, nasıl geçiyorlar muayeneden anlamıyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 03, 2011, 06:36:04 »
Geçenerde Afyondaydı yanlış hatırlamıyorsam hareket halindeki yakıt tırı infilak etmişti; yalnızca kural koymak yetmez, gerçekten disiplinli bir şekilde icrası da gerekli...
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 03, 2011, 09:04:02 »
benzine devam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 03, 2011, 10:33:10 »
tabiki herkes kendisini takip edecek.herşeyi devletten beklemeyeceksin.yapılması gereken varsa sevdiklerini ve seni sevenleri düşünüyorsan üstüne düşeni yapacaksın,bu zaten olması gereken.bu senin asli görevin..!

herkes bunun bilincinde olsa bu kadar denetime, muayeneye kanuna ne gerek, polisler işsiz gezer...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 03, 2011, 13:33:57 »
Ben işim gereği gece 01-04 saatleri işten çıktığım oluyor ve o saatlerde istanbul caddelerinde alkollü sürücüler cirit atıyor cirit,aksaray fatih bölgesi geçen fiat doblo marka bir araç geldi benim aracıma arkadan çarptı kaçtı,plakasını aldım karakola şikayet falan binbir uğraş adamı yakaladık ve zar zor hasarımın parasını alabildim.En son evime dönüyorum 100 mt. mesafe kaldı amcamın biri yolu ortalamış geliyor belli alkollü,kafa kafaya gircez nerdeyse kornaya bastım son anda uyandı,bu istanbul da denetim falan yok.Polis sivil denetleyecek sivil araçla gezecek Allah a emanet gidip geliyoruz işte.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 03, 2011, 22:45:00 »
unutmayın her birey de bir polistir.yeterki doğru zamanda doğru yerde olmayı bilelim.devletin imkanları bir yere kadar,malum ülkemizin gündemi hiçbir zaman sakin olmuyor...devletimizin enerjisi hep farklı yerlerde harcanıyor.