0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.0 motorun satıldığı, satılabildiği bir memlekette yüksek motorlu araçları toyotadan alacak kişi sayısı bir elin parmağını geçmez.ayrıca benzin 5 tl olursa toyotanın o yalıtımsız basit teneke parçası 1.6 corollaları bile para etmeyecek. şuanda bile en çok satılan arabalar en düşük motorlu ve dizel olanlar. ne güzeldirki motor hacmi büyüdükçe burada değeri düşüyor arabanın. ama 6-10 yıl arasında bir kopukluk var. yani sıfır km 2.0 avensis alırsanız 6 yıl kadar para ediyor sonra ise corolla fiyatına gidiyor. tam zenginlerimiz ise zaten toyotanın yüzüne bakmıyorlar. ki bende olsam bakmam açıkçasıilginç işte, ben böyle sessiz gezerim biyerde patlarım işte hadi iyi geceler
Aynen öyle...Toyotanın lüks modeli satılmaz, ama özel ithalatçılarda Ankara gibi donuk bir şehirde bile peynir ekmek gibi Porsche Panamera satılıyor. (4.8 lt V8) Patrona Audi A7 ve Mercedes CLS bakmaya gittiğimizde gördüm, CLS 135 Euroyken Panamera 225.000 Avvvrocuk idi
Camry lüks araba değil ki zaten, standart geniş aile arabası
Anıl arabama yalıtımsız teneke dedin .Çabuk arabadan özür dile yoksa valla yoldan geçerken eksozdan öyle bir duman yersin ki yetmiş kuru temizlemeci elbiseni temizleyemez
Ülkemizde E segmenti tüketicisi çok az ve onların ilgileri malum Alman markaları üzerinde. Camry, Nissan Maxima ve hele Honda Legend Türkiye'de tanınmayan ve değeri bilinmeyen güzellikler.. Amerikan yorum sitelerine girin bakın bu tip japon arabaları için istisnasız "bullet proof reliability" (kesinlikle arıza yapmaz diyor yani, bire bir çevirirsem yanlış anlaşılır) gibi laflar okursunuz. Arazi araçlarına bakınca Land cruiser da şahane bir model ama yakıt tüketiminin yüksekliği ve güçlü kore rekabeti işini zorlaştırıyor. Tahminimce ekonomi arayanlar korelilere yöneliyor, lüks jip arayanlar Alman ve Amerikanlara.. Land Cruiser ne deve ne kuş.. ortada kalıyor.Bence arazi araçları gerçekten arazide kullanmak için alınsa işin rengi değişir. Ak koyun kara koyun belli olur.
Camry çok satılan bir model değildi, zaten ülkemizde yüksek ÖTV oranlarından ötürü fiyatı yüksek olan otomobiller yerine Mercedes ve BMW tercih ediliyor daha çok. Benzinli Land Cruiser ile dizeli zaten hemen hemen aynı fiyat idi yanlış hatırlamıyorsam, fuarda öğrenmiştim.