0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motor ısınıncaya kadar tüm enjeksiyonlu araçlar aynı çalışır. Zaten karburatörlülerde de jigle vardır, ilk başta motora zengin karışım verir. Enjeksiyonlularda da aynı mantıktır.[/quote] yani motor soğukken devrin bu kadar yüksek olması normal diyorsunuz öyle mi?
Evet, motor soğukken jikle devrededir ve normal rölanti devrinden daha yüksek devirde çalışır.[/quote]Cevabın için çok teşekkür ederim Alper.
Benim arabada 2004 terra 1.6 Motor soğukken bi süre 1500 devir civarında çalışıyor normal olarak. ama sizinki biraz fazla yükseliyo galiba, hava filtresinde bi tıkanıklık falan mı sözkonusu acaba???[/quote]hava filtresini yeni değiştirmiştim ve evet daha önce daha yükek devirde çalışıyodu fakat değiştirdikten sonra 1500 1800 devirde çalışmaya başladı soğuk havalarda( -8 - 10 dercede)sanırım bi problem yok.
Benim arabada 2004 terra 1.6 Motor soğukken bi süre 1500 devir civarında çalışıyor normal olarak. ama sizinki biraz fazla yükseliyo galiba, hava filtresinde bi tıkanıklık falan mı sözkonusu acaba???[/quote]Bu arada öner bey arabanız şehir içinde ve dışında km de kaç litre yakıyor? hiç hesaplama şansınız oldu mu?Ben yeni aldığım için tam ne kadar yaktığını test edemedim de.şimdiden teşekkürler.
Bu arada öner bey arabanız şehir içinde ve dışında km de kaç litre yakıyor? hiç hesaplama şansınız oldu mu?Ben yeni aldığım için tam ne kadar yaktığını test edemedim de.şimdiden teşekkürler.[/quote]Valla ölçme imkanım olmadı ama arabanın yol bilgisayarı doğru ise şehir dışında 100 km'de 5 litreye kadar düştüğümde oldu, 8-9 litreye kadar çıktığımda. Kullanıma bağlı.
Valla ölçme imkanım olmadı ama arabanın yol bilgisayarı doğru ise şehir dışında 100 km'de 5 litreye kadar düştüğümde oldu, 8-9 litreye kadar çıktığımda. Kullanıma bağlı.[/quote]cevabın için teşekkür ederim
evet bendede 2005 modeli var aynı şekilde soğuk havalarda baya yüksek devirde çalışıyor sıcakk havada ise 700-800 devir gibi bu çok normal bi durum. . .[/quote]cevaplarınız için teşekkür ederimbu arada toyota kullanmak haketen büyük zevkmiş