0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracım 2003 model 1.6 corolla hb; LPG ile kullanıyorum bana fazla yakıyor gibi geliyordu, dün tank tamamen boşaldıktan sonra 10 tl lik (lt si 2.19 tlden 4,5 litre yapıyor) gaz aldım ve şehir dışı kullandım sakin kullanım ve ortalama 80 km hızla 40 km yol yaptım. km de 25 ykr yakıyor buda 100 km de 11 litre yapar (11x2.19=24 TL lik gaz yapar)... Sonra atiker bayisine gittim kalibrasyon yaptırdım ve 4 adet buji değiştirdim, bujiler kararmış vaziyette idi tankı fulledim ve km yi sıfırladım bakalım yakıtta düşme olucakmı. Bazı arkadaşların yazmış olduğu yakıt değerlerine bakıyorum benim şehir dışında yaktığımı onlar şehir içinde yakıyor..
Savaş Bey sizin geçtiğiniz aşamalardan ben de geçtim. corolla 1.6 otomatik aracım. ATİKER marka LPG tankı var. Baya bi depo doldur boşalt denedim. Şuanki LPG fiyatlarıyla şehir içi 25-26 kuruş şehir dışı 21-22 kuruş civarı yakıyor araç. Otomatik olması bakımından normal olduğu söyleniyor. Kalibrasyon ve buji değişiminden sonra yakıtta bir düşme olmadı. hatta bir süre çok arttı. sonra yeniden normale döndü. Bu LPG olayı biraz garip vesselam. Pek bi standardı yok. Kullanım tarzı, hava sıcaklığı v.s. birçok etkene göre değişiklik gösteriyor. Bir de LPG 2.31 TL olmuş hala 16-17 kuruş yakıyorum diyen var. Bizim araçlarda sorun heralde veya sürüş tarzında. Şehir içi normal hızlarda, şehir dışı 110-120 km hızlarda ölçülmüş değerler benimkiler..
geçen ay adepoyu fulledim 7271km de ay sonunda depoda yakıt kalmadı:))) 8121km yani 850km yapmışım buda tamamı şehir içi olmak kaydı ile (yakıt:3,630tl) km başına 234krş eder 10km de 6lt yani 23,4 tl yakıyor demektir.araç malumunuz 2011 D-4D corolla comport sizce nasıl dostlar??bana biraz fazlamı geldi ne? bu arada yakıt total motorin excelilum pek içime sinmese şirket anlaşması var %9,5 indirimli kullanıyoruz,yakıt hakkındaki görüşlerinize bildiriseniz memnun olrum değerli dostlar.
Dizeli pek anlamam ama total değilde shell veya opet yakıtta çok çok daha iyi biz baya şikayetçiyiz totalden ve po'dan Seydi abi
Dizel için bence fazla gibi.Ben 4 hafta eğimli ve az km'li (motor ısınamıyor bile) yolda okula gidiyorum Her haftasonu da yarı ş.içi sayılır yolda kullanıyorum. Şuan 600 km gittim yol bilgisayarı 7.1 ile 7.4 arası gösterıyor 100 km'de.Şuan 600 km gittim en az 12-13 lt daha yakıt vardır ki 150 km daha gider gözüyle bakıyorum yani 1 depoyla 750 km hemde karışık değerde ve benzinde.Saygılar...
Arkadaşlar denemek için aracımın deposunu doldurdum daha sonra tekrar doldurup yakıt değerlerini ölçüm 11 litre dizelle 215 km yol yaptım 100 km hızı geçmedim ve İstanbul trafiğinde yol bilgisayarı 6.3 yazıyor ama benim hesabıma göre 100km/5.5 yakıyor ve 5.5 X 3,56 = 19,58 / 100 = 0,1958 kuruş yakmış oluyorum km de sizin yakıt değerleriniz nasıl ?Not: Aracım 2007 corolla terra mmt 1.4 D
İbrahim bey ben sizin yakıt değerinize yorum yapamam çünkü benim arabam 1.3 değil ve hiç 1.3-1.4 araba kullanmadım onun için siz üzerinize alınmayın,şimdi sizin aracınızla aynı araca sahip olan biri gelip benim aracım 10 krş - 15 krş yakıyo dese siz inanırmısınız ben bu insanlardan bahsediyorum.Adam yazmış 1.6 25krş - 26krş yakıyorum benzinde ya böyle bişey mümkünmü biz lpg de yakıyoruz o kadar bu vatandaşın arabası uzaydan mı gelmiş,ben bunlara kızıyorum bilmem anlatabildim mi ...