0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abı nasıl o kadar az yakıyor arabalarınız?benzın 4.08 ıken benım araba 380 kurus yakıyor.ben devırlı kullanıyorum gercı 10.0 lıtre temız =D
kardeşim şuna emin ol ben bunun mücadelesini çok verdim bilen bilir beni adamın araba 1.6 benzinde 25 krş yakıyormuş ya çıldırmamak elde değil şu yorumları okuyorum brikaç kişi hariç gerisi hepsi palavra yada ölçüm yapmayı bilmiyorlar...
Bir de ters açıdan bakmak lazım,belki siz ekonomik kullanmayı bilmiyorsunuz? ben de 1.33 Corolla ile şehiriçi en fazla 7.0-7.5/100 km yakıyorum yanı 280-300 kr.Millet niye palavra atsın ki, herkes yardımcı olmaya çalışıyor elinden geldiğince...
cemil bey istanbul da oturduğunuz için sizinle paylaşmak istedim,benim aracım 277 en son ölçümümde de 266 yakmış,yine istanbul da oturan biri otomatik vites istanbul da 20 krş tan az yakıyorum diyor,ya kardeşim istanbul da ne yaparsan yap 1.6 araba 20 krş tan az yakmaz,uzun yolda anca görürsün 20 krş şehir içi hemde istanbul size mantıklı geliyormu?Benim üzerinde durduğum nokta nedense bizim insanlarımız herkezi kastdetmiyorum yanlış anlaşılmasın genelde aracı 35 krş yakıyorsa 30 krş yakıyor der 25 krş yakıyorsa 20 krş yakıyor der özellikle oto pazarlarına gidin durum hep böyledir,bunu alışkanlık haline getirmişiz nedense...
Ben Fiat Unomu otopazarında satarken (1.400cc 8v karbüratörlü) "ne kadar yakıyor" diye soran amcaya 31-33 Kuruş şehir içi 17-18 Kuruş şehirlerarası (kışın) dediğimde amcanın tepkisi "bizim komşuda var şehir içi 15 kuruş yakıyo" dedi,bende amca sen şehir içi 22 kuruş yakanı bul getir arabayıda bedava al götür dedim.Birde şu olay var sıralı sistem lpg kullananlar benzinin fiyatını hesaba dahil etmiyorlar 100 tl Lpg ile 400 Km yol gitim diyor 2.000 cc 98 Opel vectrası olan vatandaş,ama o arada tükettiği 30 Tl lik benzini hesaba hiç katmıyor.
Ben bugün ölçüm yaptım 20 tl lik gazla 65 km yaptım km de 3.07 krş yakmış gittiğim en son ölçümümde 266 yakmıştı,arada baya bir uçurum var ve bu büyük ihtimalle aldığım gazdan kaynaklandı ve şunu tesbit ettim,ağır ağır dolum yapan istasyonlar buharmı basıyor nedir anlamadım,hızlı dolum yapan istasyondan alıyorum 10 km fazladan yol yapıyorum bu uçurum burdan kaynaklanıyor.
şehiriçinde yüz km de 7 litrenin altında yakan 1,6 benzin motorlu araç olmaz bu bir .benim yarisden daha az yakan 1005 kglik araba da olmaz bu iki.otomatik vitese 1 litre daha ekleyin bu da üç.ben 25 kuruştan az yakıyorum diyen benzinli araç sürücüsü birimizi davet etsin gezdirsin 100 km herşey ortaya çıkar.lpg de ise 7 litre benzin en az 9-10 litre lpg yapar lpg ne kadar hesaplayın .sürüş tarzı felan hikaye yoğun trafikte kırmızı ışıkda istediğin kadar düşük devirde kullan tüketim değerleri belli bir limitin altına inmez.saat 70 km yi geçtiğiniz yer şehir içi olmaz.
Beterin beterin var benim 2011 model 1.6 düz vites benzinli toyotam (2450 km de) şehir içinde yol bilgisayarın dediğine göre 11.5 litre benzin yakıyor Yine yol bilgisayarının dediğine göre ortalama 29km hız yapmışım. Günlük 3.5 km gidip arabayı parkedip,. akşam yine 3.5 km yapıyorum. Saatte 30-40 km hızla. Kışlık lastikler takılı. Kilometrede 47.8 kuruş mu yakmış oluyorum. Normalmidir bu sizce Ayrıca ilk 10.000 km de çok yakar diyorlar. 10.000 den sonra normale dönermiş. Doğrumudur bu sizce?