Gönderen Konu: versoya tüp taktıranlar  (Okunma sayısı 4419 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
versoya tüp taktıranlar
« : Şubat 27, 2011, 12:33:24 »
versoya tüp taktıranlar arkadaki koltuğu mu iptal ettirdiniz yoksa stepnenin yerine mi taktırdınız? stepnenin yeri simit tank için uygun mu? sorun teşkil edebilir mi? bu konuda bilgilendirirseniz teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

versoya tüp taktıranlar
« : Şubat 27, 2011, 12:33:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2004 Verso 1,8 Otomatik
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: versoya tüp taktıranlar
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2011, 22:31:16 »
Pazartesi taktırcam,
Biraz araştırdım, anladığım kadarıyla stepnenin yerine taktırdığınız zaman koruma sacı olması ve yerden yüksekliğinin en az 25 cm olması gerekiyor.
Oraya takılan simit tankların diğer simitlerden farkı, seri numarasının görünmesi ve şamandıranın konumu farklı.

Yanlışım varsa düzeltin. :D
~Özü doğru olanın sözü de doğru olur.~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2011, 12:10:11 »
çetin bey, benim araç zaten tüplü. en arkadaki koltuğu iptal etmişler. ben de simit uygun olursa bir sonraki muayeneden önce taktırmayı düşünüyorum. siz taktırırsanız bana da anlatabilir misiniz? bir de benim araç ruhsatta 5 koltuk görünüyor. ama fabrika çıkışı onu anlamadım. sizin kaç koltuklu görünüyor. 7 ise stepnenin yerine de olmaz derlerse o da sorun olabilir muayenede. benim oluyordu az kalsın. 5 koltuk göründüğünden yırttı galiba. koltuk iptal ettirmek de proje istermiş. ruhsata işletilmesi falan filan. uzun hikaye. siz taktırırsanız stepnenin yerine lütfen beni de bilgilendirir misiniz? teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '05
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2011, 22:07:46 »
Hasan bey,2005 verso ya gecen ay taktırdım. Lovata marka taktırdım. İsletmenin uerine alttan şamandıralı simit tüp taktırdım. dıştan zırhlı. gayette mmnunum. bagajdaki koltukların kullanımına engel teskil etmiyor. Muayeneden de sıkıntısız gecti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2011, 09:44:58 »
çetin bey, benim araç zaten tüplü. en arkadaki koltuğu iptal etmişler. ben de simit uygun olursa bir sonraki muayeneden önce taktırmayı düşünüyorum. siz taktırırsanız bana da anlatabilir misiniz? bir de benim araç ruhsatta 5 koltuk görünüyor. ama fabrika çıkışı onu anlamadım. sizin kaç koltuklu görünüyor. 7 ise stepnenin yerine de olmaz derlerse o da sorun olabilir muayenede. benim oluyordu az kalsın. 5 koltuk göründüğünden yırttı galiba. koltuk iptal ettirmek de proje istermiş. ruhsata işletilmesi falan filan. uzun hikaye. siz taktırırsanız stepnenin yerine lütfen beni de bilgilendirir misiniz? teşekkür ederim.

Pazartesi 11:00 gibi verdim. Salı akşam 20:00 da çıkabildim. Neler yaptırdım?
Alttan Tank (Koruma saclı), Sızdırmazlık, Tuvturk Muayene.
Alttan tank olduğu için yaklaşık 200 tl fazla verdim. Toplamda 1650 (12 taksit). (BRC MY10)
İlk izlenimlerim;
-Alttan tank işi oldukça zahmetli. Normal Montaj 5 saat, verso 1,5 gün ~
- Aracın LPG yada Benzinde olduğunu farkedemiyorum. Sürüş açısından. yoksa anahtardan biliniyor.
- MY 10 kitte enjektörler daha sessizmiş. Ancak ben LPG den sonra aracdan daha fazla ses geldigini düşünüyorum. Rahatsız edici bir ses degil.  Tabi olaya şu açıdan bakmak lazım. Yeni tüp takıldığı için, insan oraya odaklanıyor ve algılama farklı oluyor.
- Koruma sacı arkadan bakınca bariz görünüyor. Egzoz ile aynı seviyede.
- Tüketimi daha sonra yazarım.  (Tahmini 200-210 kuruş bekliyorum. LPG:2,09)

Ankara Mavi denizlerde (BRC İç anadolu Bölge ve Merkez Servisi) taktırdım. Sızdırmazlığı isterseniz kendileri alıyor. Biz her ikisinede beraber gittik.

Şimdilik 10 üzerinden 9 . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2011, 10:57:14 »
Yakıt tüketimi için fikir vermesi açısından;

Araç : 1,8 Otomatik Verso
Kit : BRC - MY10 - 1 aylık
Lpg Fiyatı : 1,90 (Ankara)
2. depo;  Alınan - 75 TL, 345 Km
3. depo  Alınan - 49 TL, 245 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 16, 2016, 00:28:42 »
Pazartesi 11:00 gibi verdim. Salı akşam 20:00 da çıkabildim. Neler yaptırdım?
Alttan Tank (Koruma saclı), Sızdırmazlık, Tuvturk Muayene.
Alttan tank olduğu için yaklaşık 200 tl fazla verdim. Toplamda 1650 (12 taksit). (BRC MY10)
İlk izlenimlerim;
-Alttan tank işi oldukça zahmetli. Normal Montaj 5 saat, verso 1,5 gün ~
- Aracın LPG yada Benzinde olduğunu farkedemiyorum. Sürüş açısından. yoksa anahtardan biliniyor.
- MY 10 kitte enjektörler daha sessizmiş. Ancak ben LPG den sonra aracdan daha fazla ses geldigini düşünüyorum. Rahatsız edici bir ses degil.  Tabi olaya şu açıdan bakmak lazım. Yeni tüp takıldığı için, insan oraya odaklanıyor ve algılama farklı oluyor.
- Koruma sacı arkadan bakınca bariz görünüyor. Egzoz ile aynı seviyede.
- Tüketimi daha sonra yazarım.  (Tahmini 200-210 kuruş bekliyorum. LPG:2,09)

hala memenuniyetiniz devam ediyormu nasıl durumlar...

Ankara Mavi denizlerde (BRC İç anadolu Bölge ve Merkez Servisi) taktırdım. Sızdırmazlığı isterseniz kendileri alıyor. Biz her ikisinede beraber gittik.

Şimdilik 10 üzerinden 9 . :)
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.