Gönderen Konu: Multimode Kullanan Arkadaşlar... Tavsiyeleriniz nedir?  (Okunma sayısı 5962 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Maalesef alışmakta zorluk çekiyorum bu multimode vites olayına... Sıkışık trafikte zaten manuel kullanmak zorundayız ama alışamadım tam olarak. Chip yaptırınca daha bi düzeldi araba ama nerde E nerde manuel ayrımında daha zafere ulaşamadım : )

Sizde durumlar nedir?
2009 Toyota Corolla Dizel Multimode...
117hp - 252 nm : )

Finansbank A.Ş.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Multimode Kullanan Arkadaşlar... Tavsiyeleriniz nedir?
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2011, 21:28:56 »
yokuş olunca es tuşuna basıyorum, manuele almama gerek kalmıyor, onun hricinde de zaten herhangi gir problemim yok...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2011, 21:36:06 »
Peki Oğuzhan bey, şehiriçi yakıt tüketiminiz kaç lt?

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2011, 21:37:06 »
7.2 ile 7.6 arası  değişiyor genelde...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2011, 21:46:57 »
Siz ankarada o değerleri yakalıyorsanız benim istanbulda 8-8.5 yakalamam çok değil o zaman...

Teşekkür ederim Oğuzhan bey.

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2011, 21:51:05 »
haklısınız biraz zor ama alışınca çok büyük rahatlık ben şehir içinde en çok 5,5 gördüm ama yer izmir yani çok sıkışık trafik yok. Ben çok memnunum alışmak için azıcık zaman tanıyın kendinize. burada maalesef önemli olan nokta; bu arabayı, mmt yi dizayn edenlerin yaklaşım ve mantığını anlıyor olmak. bu ve buna benzer sıkıntıları düşünen tasarımcılar bu araba için 189 ayrı kullanım modu yazmışlar. böylece araç otomatik modda sizin kullanım alışkanlığınıza göre durumu algılayıp vites düzenlemesini yapıyor. son bir şey vites geçişlerinde koldaki pedalları kullanın bu pedalları manuelde olduğu gibi otomatik modda da kullanabilirisniz. sürüş çok keyifli. ayrıca vites geçişlerinde gazdan ayağınızı çekerseniz tam otomatik vitesten çok daha az geçişleri hissediyorsunuz, sarsıntı yok denecek kadar az. sağlıklı güzel ve mutlu sürüşler dilerim. saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2011, 22:47:18 »
İlginiz için çok teşekkürler İsmail bey. Alışkanlık işte hala bu aracı otomatik sandığım için vites geçişlerinde gaza basmaya devam ediyorum...

Dediğiniz gibi sıkışık trafik olmadığı sürece, her yer şehirdışı gibi : ) Ama bizim buralarda istanbulda maalesef her dur kalkta yol bilgisayarı 25lt/100 km yi görüyor :( Ama dediğim gibi alışmaya çalışıyorum, chip yaptıktan sonra araba daha bir kendine geldi... Daha rahat gidiyor açıkçası...

İlk başta vites + nın geride olması çok sıktı beni açıkçası ama alışıyorum yavaş yavaş...

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2011, 18:44:20 »
onur bey estafurullah ne demek keyifle hepimiz deneyimlerimizi birbirimizle paylaşıyoruz. yakıt tüketim modunu anlık yakıt tüketimi modundan ortalama yakıt tüketimi moduna alırsanız daha net veri alırsınız sizin her dur kalkta 25/100 km olarak gördüğünüz değer tamamen o anda harcadığınız yakıt değeri olduğunu değerlendiriyorum. kullanım kitapcığımdan nasıl değiştirileceğine bakabilirsiniz. Mutlu keyifli sürüşler dilerim. saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 28, 2011, 01:00:53 »
Aracıma chip taktırdım ve hem performansında artış hem de yakıtında düşüş var şu anda : ) Çok mutluyum, gitmiyor dediğim aracım şu anda fişek gibi maşallah : )

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2011, 17:02:38 »
onur bey chip nerde takdırdınız? kaça mal oldu?
2007 corolla mm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 12, 2011, 09:52:26 »
ben 2004 ten beri multimod 1.8 verso kullanıyorum, sizin araçlarınız tabi daha yeni ve model olarak farklı ancak kullanılan sistem aynı bu nedenle size kendi doğrularımı yazayım kıyaslayın :)

aracı ilk aldığımda bana güçlü motoru ile çok iyi gelmişti, ancak daha 100 mt gitmeden araç 5 vitese ulaşıyor, yokuşlarda vitesi düşürmediği yada zamansız düşürdüğü için çekiş kaybına bağlı yığılma yaşıyordum, bu nedenle dik yokuşlarda manuel mod kullanmayı tercih ediyordum ES modu bile bazen yetersiz kalıyordu, birde şehiriçi trafiğinde uzun süre kalınca malum aracın kendini korumak adına boşa geçerek durma olayı zaman içende baş gösterdi, araç olmadık yerlerde bir anda durdu kaldı ve soğumadan hareket etmedi, daha sonra bu sorunu toyota servisinde cihazın ecu sunun yeni bir yazılım içeren kart ile değiştirilmesi ile hallettim, ecu değişimi sonrasında araç E modunda bile gayet iyi bir çekiş gücüne kavuştu, tabi dik yokuşlar ve zorlu geçiş sollama durumlarında ES modunu kullanmak her zaman size büyük avantaj sağlar oluyor, şimdi şehir içi trafiğinde hiç bir zaman maunel moda almak zorunda değilim araç dur kalklarda sorunsuz ve hiç bir şekilde yolda kalmıyor ısınmaya bağlı, ancak size tavsiyem eğer mmt sistem bir araç kullanıyorsanız mutlaka ve mutlaka manuel modda vites değiştirirken ayağınızı gaz pedalından çekin ve vites değiştirdikten sonra gazı verin,  düz şanzıman üzerine monte edilmiş elektronik destekli bir otomatik vites tam yağlı ve tam otomatik viteslerden farklıdır zaten vites geçişlerinde mmt sistemlerde hemen hissedersiniz bir kasma olur, tam otomatiklerde bu yoktur , ister şehiriçi ister şehirdışı olsun aracı manuel modda kullanmak ise ayrı bir zevk aslında özelikle erkek sürücüler için tabi, bayanlar için ise multimod bir avantaj :)
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2011, 09:57:06 »
6 ileri MMT Citroen C4 gelmeden birkaç soru sorayım o zaman hemen:

1-Vites değiştirirken nasıl gaz kesiyorsunuz? yani vites değiştireceğini anlayamaz ki insan??

2-Sıkışık trafikte neden manuel kullanmak gerekiyor? Otomatiğin mantığı zaten sıkışık trafikte rahatlatmak değil mi??

Çorba oldum :wacko:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2011, 10:25:03 »

1-Vites değiştirirken nasıl gaz kesiyorsunuz? yani vites değiştireceğini anlayamaz ki insan??

2-Sıkışık trafikte neden manuel kullanmak gerekiyor? Otomatiğin mantığı zaten sıkışık trafikte rahatlatmak değil mi??

abi sizin fransızlar gelmedi mi hala?

benimde bir sorum olacak mmt'de vites değiştirirken gazdan ayağını çekmek mi gerekiyor?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 12, 2011, 10:30:12 »
abi sizin fransızlar gelmedi mi hala?

benimde bir sorum olacak mmt'de vites değiştirirken gazdan ayağını çekmek mi gerekiyor?
Geldi de taşıt tanıma ve Arvento takip sisteminin takılması bekleniyor...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 12, 2011, 16:40:32 »

1- zaten araç manuel modda ise vites değişimi sizin kontrolünüzde koldan yada direksiyondan vites büyüttüğünüzde bir an için gazı kesin sonra devam edin, manuel modda yavaşlamaya bağlı olarak zaten auto gibi vitesi araç kendi ufaltıyor

2-sıkışık trafikte multimod araçların ilk başlarda bazı sorunları vardı ecu kartları difransiyelin ısımasına bağlı olarak aracı korumaya alıyor ve boşa atıyordu, araç soğumadan yeniden vites geçirmek ve yola çıkmak sorun yaratıyordu, bir çok arkadaş bundan muzdaripti, ama bu tamamen aracın ecu kartının tutarsızlığı idi ve halledildi (en azından bende böyle), bu nedenle yoğun trafikte manuel kullanmak ısınmayı geciktirdiği için tercih edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #15 : Nisan 12, 2011, 16:52:43 »

1- Bir miktar kullandıktan sonra hangi devirlerde vites değiştireceğine alışıyor insan, belli bir süre sonra aracın sesinden vites değiştireceğini anlıyorsunuz bakmanıza bile gerek kalmıyor. O sırada ayağınızı çekin sarsıntı sıfıra insin. Ayrıca gaza biraz daha fazla basarsanız vites değiştirmiyor yaklaşık 3000 devre kadar sonra ayağınızı çektiğiniz anda vites değiştiriyor. Dolayısıyla alıştıktan sonra çok kolay.

2- Sıkışık trafikte araç biraz hızlandığında hemen 2.vitese atıyor sonra da sıkışık olduğundan yavaşlıyorsunuz ve araç 1.vitese düşürüyor. Böyle sürekli yaptığında debriyaj balatası hızlı şekilde ısınıyor ve alarm verip araç vitese geçmemeye başlıyor. Bu sebepten manuel viteste kullanıp gereksiz vites değişimlerin önüne geçerek debriyaj balatasının ısınmasını önleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 12, 2011, 17:08:30 »
anlattığınıza göre mmt vitesi hiç sevmedim :) vites değişimlerinde falan ayağımı gazdan çekemem çeyrek otomatik resmen :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2011, 09:49:25 »
anlattığınıza göre mmt vitesi hiç sevmedim :) vites değişimlerinde falan ayağımı gazdan çekemem çeyrek otomatik resmen :)

bu şekilde kullanabilirsin ancak vites geçişleri tam yağlı bir sistem olmadığı için sarsıntılı olacaktır, ayrıca zaman içerisinde baskı balata da daha hızlı tükenecektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2011, 15:32:26 »

1- Aracı kullandıkça hangi devirlerde vites atacağını tahmin ediyorsun ve alışkın olarak farkına varmadan o devire gelince ayağını gazdan çekiyorsun.

2- Sıkışık derken çok dur kalk olan trafikde Manual mode da zaten bir çeşit otomatik, sadece sen üst vitelere geçerken müdahale ediyorsun alt viteslere kendisi düşüyor zaten.

Çorba olma, ben 3 senedir kullanmaktayım ve çok memnunum, Ankara trafiğinde. :D

2008 COROLLA 1.4 DIZEL MMT