Gönderen Konu: yol tutuş problemi  (Okunma sayısı 7714 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
yol tutuş problemi
« : Şubat 26, 2011, 01:04:18 »
herkese merhabalar :)

aracımla ilgili bi sıkıntımı sizlerle paylaşmak istedim. aracımın yol tutuşunda bir problem var gibi ama bunun sizlerde de olup olmadığını merak ediyorum. aracımla 120 km. nin üzerine çıktığım anda özellikle otoban gibi kaymak asfaltlı yollarda aracım sanki hafif hafif kayıyor rüzgar varsa hele bildiğiniz şeritte zor tutuyorum ama normal havalarda da oluyor bu durum. bu sizde de oluyor mu? aracım henüz 3600 km de rot balan ayarında bi problem yoktur heralde 1000 km bakımına da götürdüm ondan sonra uzun yola çıktım ve o zaman fark ettim ayrıca sürücü koltuğunun bel kısmında da oynama var hafif bir şekilde ama rahatsız ediyor sürüş esnasında aynı problemleri yaşayan başka kişiler var mı? ve bu yol tutuşta ki sıkıntı sizce ne olabilir?

herkese iyi forumlar :)
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Toyota Club Türkiye

yol tutuş problemi
« : Şubat 26, 2011, 01:04:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: yol tutuş problemi
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2011, 01:08:38 »
kayma olayı direk yan rüzgar sebepli gibi geldi, normal hava da olsa yan rüzgardan araba etkilenir, yagmur fırtına olmasına gerek yok yani. başka bir sebep gelmiyor benim aklıma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2011, 09:24:05 »
aracın lastik basınçlarını kontrol edin. sürücü kapısında lastik basınçları yazıyor.
benim aracım da 8600 km de 180'e kadar çıktım  duble yolda, yol çok iyi değildi. Herhangi bir yol tutuş problemi yaşamıyorum, hatta çok memnunum.
Tahminen sizin de lastik havalarında bir problem olabilir.

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., bölünmüş yollarda 110Km/s., otoyol 120Km/s. dir.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2011, 09:50:16 »
Rüzgarda değilde yanında büyük bir araç geçtiğinde çok sarsılıyor araç. Babamın astrayı çok defa kullandım onda böyle bir problem yoktu. Çevremdekilere sorduğumda nedeninin aracın yüksek ve hatchback olduğundan olabileceğini söylediler.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2011, 10:05:58 »
Jantları kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. 17.000 km civarında bende de aynı sıkıntılar baş göstermişti. Ben de aracın küçüklüğüne ve yüksekliğine verdim, önemsemedim. 20.000 km bakımında ön sol jantta çok ciddi bir eğrilme olduğu farkedildi. Düzeltme yapıldıktan sonra da şikayetim sona erdi.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2011, 10:19:54 »
lastik havalarının gereginden fazla olması arabanın yolda gezmesine sebep olur.Lastik havalarınıda bir kontrol edin.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2011, 16:21:45 »
yardımlarınız için teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2011, 17:20:55 »
Normalinden biraz fazla olması belki o kadar etkilemeyebilir ama düşük olması bence daha fazla etkiler.Araç yolda daha fazla gezinir.
birde hava sıcaklığı var tabiki. kullandığınız lastikler yazlıktır büyük ihtimal ve soğuk haavada kullanmışsanızda bu da etkili olabilir.
Aracın içinde ki ağırlık yük vs.
rüzgarın yönü,
bunların hepsi birer etken. ama balans gibi bir sorununuz yoktur.Şayet olsaydı direksiyonda hissedilir titreme baş gösterirdi.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2011, 02:47:36 »
Sanırım İstanbul'daki otoyollardan bahsediyorsunuz, yani sık sık fırtına ve yağış oluyor tabi ama benim araç 2007 model ve hiçbir şekilde bir problem yok bahsettikleriniz ile ilgili, çok yüksek hızlara da çıktığım oldu, hiçbir şekilde sarsılmadı, aksine yol tutuşu şimdiye kadar sürdüğüm araçlar içindeki en iyisi  :)

- Lastik havalarını kontrol ettiniz mi bu arada?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2011, 11:25:19 »
bende koltuk oynaması ile ilgili konuşayım:) bende de 2008 var ve koltuk sırt kısmı aynı şekilde oynuyor boşluk var gibi özellikle frene bastığımda hissediyorum. Servise gidip bu sorunu söyledim ama adam sıfır aurise bakalım dedi baktım ki o da aynı şekilde bi boşluk var sırt kısmında. Yani hiç bişey yapmadılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2011, 15:54:49 »
koltukla ilgili bende 1000 km kontrolünde söyledim aracınızı biraz tutmamız lazım dediler uzun yola çıkacaktım bırakmadım bügünlerde götürüp göstercem servis sorumlusu gelin bu probleme bakalım dedi bakalım ne yapacaklar? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2011, 16:20:37 »
Sanırım sizin de lastikleriniz yol tutuşu zayof lastikler. Markası nedir lastiklerinizin? Benim lastiklerim üzerinde orjinal gelen Dunlop lastikler var. Aracım 1800 kmde.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2011, 16:24:51 »
Sanırım sizin de lastikleriniz yol tutuşu zayof lastikler. Markası nedir lastiklerinizin? Benim lastiklerim üzerinde orjinal gelen Dunlop lastikler var. Aracım 1800 kmde.

Benim araçta şuanda kışlık lastik var ama üzerinde gelen lastik Dunloptu. Hem içeri çok ses alıyor hemde yol tutuşu iyi değiL...
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2011, 16:52:44 »
benim üstünde orjinal goodyear lastikler geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2011, 20:10:28 »
benim corollanın üstüne michelin var, çeşme otobanındaki denizden bir anda gelen (dağ bitimi) rüzgarlara rağmen çok sıkıntı yaşamıyorum.. bir kere linea kullanmıştım.. ölüm nedeni bile olabilirdi o gezmeler...mecbur orta şeritten gidiyordum..

karşılaştırmamda ikisinde de araçların son hızından bahsediyorum, yani linea ile daha yavaş
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2011, 20:17:17 »
Benim araçta şuanda kışlık lastik var ama üzerinde gelen lastik Dunloptu. Hem içeri çok ses alıyor hemde yol tutuşu iyi değiL...

Aynen katılıyorum ses ve yol tutuş açısından berbat  lastıkler dunlop bende 2 gün önce kış lastığı  michelin alpin modeli galiba tam bılmıyorum faturaya bakmam lazım aldım yol tutuş ciddi anlamda değişti.Yazada yine michelin yaz lastiği alıcam kolay kolay takmam artık dunlopları...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2011, 20:18:17 »
Aynen katılıyorum ses ve yol tutuş açısından berbat  lastıkler dunlop bende 2 gün önce kış lastığı  michelin alpin modeli galiba tam bılmıyorum faturaya bakmam lazım aldım yol tutuş ciddi anlamda değişti.Yazada yine michelin yaz lastiği alıcam kolay kolay takmam artık dunlopları...
ya ben jant almak istiyorum ama yepyeni lastikler diye kıyamıyorum :D al benimkileri ben de bi 18" takayım :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2011, 20:33:19 »
ya ben jant almak istiyorum ama yepyeni lastikler diye kıyamıyorum :D al benimkileri ben de bi 18" takayım :D

Olur valla Nisan gibi görüşelim bu konuyu :D  teneke ile kapaklarada talibim ama :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Şubat 27, 2011, 20:37:49 »
Olur valla Nisan gibi görüşelim bu konuyu :D  teneke ile kapaklarada talibim ama :D
anam teneke ve kapakları kullancaktım ben ya :D kışlık lastik düşünüyordum onlara :D şey yaparız olmazsa benim tenekeler ve michelin lastiklere karşılık elegant jantlarını alırım :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 27, 2011, 20:41:14 »
anam teneke ve kapakları kullancaktım ben ya :D kışlık lastik düşünüyordum onlara :D şey yaparız olmazsa benim tenekeler ve michelin lastiklere karşılık elegant jantlarını alırım :P

Elegantları sattım ben yaa :( nasılsa kışın pek kullanmıyorum kışlık lastık almam dedim 2 ay önce sattım :( her seferınde lastıkten jantı söktür öbür lastığı tak olmıycak bana teneke lazım :(