Gönderen Konu: Hava Akış Metre Arıza Lambası (Acil Yardım)  (Okunma sayısı 8176 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla 1.4 VVT-İ Terra Gümüş Gri
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Hava Akış Metre Arıza Lambası (Acil Yardım)
« : Şubat 25, 2011, 14:19:38 »
Arkadaşlar 2000 model Corolla 1.4 VVT_i Terra (Japon Göz) aracın hava filitresindeki Hava Akış Ölçer arızalandıgından (Hava akış ölçer'in içinde bulunan led lamba gibi olan hava akımını ölçen parça simsiyahtı.) dolayı çıkmasını internet aracılıgıyla toyota parçası satan bir işletmeden buldum fakat satıcı bana bunu taksanda arıza lambasının yanmaya devam edeceğini yani bu hava akış ölçeri taksamda arıza lambasının kaldırılmadığı sürece gene tekleme yapacağını söyledi. ama dikkatimi çeken şey kontağı açtığımda göstergenin sol üst tarafında motor şeklinde sarı lamba yanıyor ama arabayı çalıştırdığımda sönüyor. Adapazarın da daha öbce yemizlemek için söküldü ve takıldı hiç böyle bir şey olmadı. her kafadan öyle bir ses çıkıyor ki kafam karıştı. servis cevap vermiyor arabayı getir diyor. Usta kesinlikle öyle bir şey yok diyor, parçayı satan adam da arıza lambası uyarısı kapatılmadan gene aynı sorun devam eder diyor. Bu işin doğrusu nedir, bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımın yardımını bekliyorum. Eğer arıza lambası kapatılması yani arıza uyarısı vermemesi için ne yapmam lazım ben yapabilirmiyim. Birşey daha var arabayı çalıştırdığımda o sarı lamba sönüyor. arıza uyarısı vermiyor. ne yapmalıyım. Acil yardım bekliyorum.   
Arif ALKAN
Osmaneli / Bilecik

Toyota Club Türkiye

Hava Akış Metre Arıza Lambası (Acil Yardım)
« : Şubat 25, 2011, 14:19:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Hava Akış Metre Arıza Lambası (Acil Yardım)
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2011, 15:10:07 »
Arkadaşlar Bugün saat 16:00 da işten çıkacağım akşam da trenle istanbula gideceğim bu parçayı almak için bu konu hakkında bilgisi olan yokmu bana acil yardım lazım bilgisi olan lütfen yazabilirmi.
Arif ALKAN
Osmaneli / Bilecik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2011, 15:15:47 »
Arkadaşlar Bugün saat 16:00 da işten çıkacağım akşam da trenle istanbula gideceğim bu parçayı almak için bu konu hakkında bilgisi olan yokmu bana acil yardım lazım bilgisi olan lütfen yazabilirmi.

servise gittiğinizde aracı modeli motorunu söyleyin onlar zaten uygun parçayı verir :) Ama 5te kapanmıyormu bayiler ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 176000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2011, 15:22:15 »
 Kondağı  2.devre açtığında motor işareti yanması normal. (test ediyor.) Motor çalıştığı anda sonmesi gerekiyor. Sizinkide söndüğüne göre sorun yok.
 Maf sensörünün arızalandığına test ölçümü ilemi karar verdiniz. Yoksa renginin pas rengine döndüğü için mi Merak ettim doğrusu.
 Tekleme olayı genelde ateşleme sistem inden ileri gelir. bizim lpg li araçlarda çoğunlukla ateşleme bobinlerinin aşırı ısınması sonucu oluyor. Benim yaşadığım olay: kapak lastık contasından sızan yağ ile buji kafası ve bobin yağ içinde kalmış. Uzun yol ve yüksek devir (İst-Erzurum) kullanımı sırasında araç çekişten düştü. Oto elektrikçi de yapılan bilgisayarlı testte 2 nolu gözde ateşleme yetersiz çıktı. Yapılan kontrolde bobin  arızası çıktı.
 Bir an önce çözüm bulmanız dileğimle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 176000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2011, 15:43:00 »
İkinci mesajınızı yeni gödüm. bence araştırmaya devam edin. Aceleyle alacağınız maf sensörü size (serviste 350-400 tl ) gereksiz bir masraf olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2011, 15:49:28 »
bu parçayı istanbuldan yarın çıkma olarak alacağım garantili veriyorlar 80 tl inşallah olur. Güvendiğim ustaya sorduğumda hava akış olcer tam çalışmadığından uyarı vermeyebilir dedi. inşallah sorun düzelir. yoksa servis yolu görünüyor.
Arif ALKAN
Osmaneli / Bilecik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2011, 16:20:54 »
Işık sönmez olayı yalan külliyen yalan denemişliğim var kendim. Sensör kablosunu söküp çalıştırdım sonuna kadar gaza bastım araç 3100 rpm'i geçmiyor. motoru susturup tekrar fişi takarsanız ışık yanıyor doğru ama belli bi süre sonra sönüyor ben genelde çalıştırıyorum gaz veriyorum kapatıyorum tekrar çalıştırıyorum kapatıyorum bırakıyorum 5-6 dk sonra çalıştırıyorum ışık mışık yanmıyor. Denediğim araç: 2001 model 1.6 vvt-i (ilk çıkan vvt-i serisinden) sizin tabirinizle japon gözlü
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 928 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2011, 17:50:55 »
inşallah sorununuza çare olur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "