Arkadaşlar, daha önce de yazmıştım... 95 Gli aracımın direksiyonunun titremesini kesemedim. Araç çalıştığı anda seyir halindeyken de dururken de titriyor ve sinir edici bir ses yapıyor. Rot balansta birşey çıkmadı. Direksiyonun altını söktürdüm, bağlantıları kontrol ettirdim. Gevşeyen vidaları sıktırdım. Yine de titreme kesilmedi. Daha ne yapabilirim?
hidrolik direksiyonmu ? hidrolik ile alakalı bir sıkıntı olmasın ? disklerinizde yamukluk olabilir , kasada da titreme varmı ?
Evet hidrolik direksiyon.
yalnızca direksiyonda titreme var Mesut Bey. Direksiyon kutusu arızalı dendi. Ama o titremenin oradan olmayacağını söyledi usta. Direksiyon kutusu da oldukça pahalı (700 TL gibi)
Berdan bey araç daha önce kaza geçirdimi acaba , hidroliği de bi kontrol ettirin derim, mutlaka direksiyon milini titreten birşey vardır, ben hidrolikten şüpelendim açıkçası anlattıklarınıza göre, hidrolik belki devamlı müdahale etmeye çalışıyordur buda titremeye sebeb oluyordur diye düşündüm.
Bu araç 3 yıldır bende Mesut Bey. Direksiyon titremesi de 2 ay önce başladı. Bugün arkadaşın birinden Toyota Servisinden ayrılma, çok iyi bir usta öğrendim, oraya gidecem. Kafayı bu arızaya taktım artık.
yaptıramazsan dururken olan ditremeyi iyice tarif et,yardımcı olmaya çalışalım.
bişey sorucam arkadaşlar ben de 2008 corolla sedan var direksiyonu çevirince ses geliyo kapı gıcırtısı gibi tanıdık bi arkadaş vardı ona götürdüm rotilden ses geliyo dedi garantisi varsa servise götür dedi ama bilemiyorum bu problem garanti kapsamında mıdır yada garanti kapsamında bile olsa benden para alıccaklar biliyorum ama ne kadar alırlar(gedizler) acaba bilgilendirirseniz sevinirim..
Lastik olarak ne kullanıyorsunuz ki zaten? Bana lastiğin markasını ve desenini(modelini) yazarmısınız? Mesela H serisi lastiklerin çoğu titreme yapar.
Eğer lastikten değilse ön teker bilyalarındandır. Frenle falan uğraşmayın frenden olsa ustanız farketerdi , zaten ustalar balata ve disk değiştirmek için fırsat arıyorlar.
Gerçi kullansam nereden olduğunu anlarım sanırım ama buradan anlamam çok zor , ancak tahmin yürütebiliyorum. Bide başka bir lastiği denemeden sakın daha fazla para harcamayın , boşa harcamış olabilirsiniz.