Gönderen Konu: Nokian H,Michelin Primacy HP,Michelin Energy Saver  (Okunma sayısı 9769 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Nokian H,Michelin Primacy HP,Michelin Energy Saver
« : Şubat 24, 2011, 11:32:13 »
Arkadaşlar herkese merhaba.Yeni almış olduğum 2007 Avensis'in üzerinde Lassa İmpetus Revo marka lastikler var.Kaymak asfaltta iyi ama dişli asfaltta hırıltı yapıyor.Yaza kadar bu lastiklerle idare edeceğim,daha sonrasında yukarıdaki lastiklerden birine yönelmek istiyorum.Çok fazla yol yapan biri değilim senede 6-7 bin km ancak..En önemli kriterim  sessizlik ve konfor.
  Özellikle Nokian H ve Michelin Primacy HP arasında kaldım.Forumdaki tüm başlıkları okudum.Nokian öne çıkıyor gibi,şimdiden konuyu araştırıp yaza bu işi halletmek istiyorum.
  Saygılar..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Toyota Club Türkiye

Nokian H,Michelin Primacy HP,Michelin Energy Saver
« : Şubat 24, 2011, 11:32:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Ynt: Nokian H,Michelin Primacy HP,Michelin Energy Saver
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2011, 11:53:50 »
Sevgili Kardeşim sana bir ağbi tavsiyesi ister kaale al ister alma.Yıllarca michelen kullanan biri olarak, heleki siz
sessizlik ve konfor diyorsunuz kimse michelen'in eline su dökemez.Yalnız bu söylediğim yazlık lastikte.Bakın en iyi lastik demiyorum.Çünkü buna güvenlik falanda girer.Michelin Hp Primary yazlık lastikte sessizlik ve konforda bir numaradır.Ben arabayı yeni aldım.Üzerindekileri 2-3 ay sonra michelen ile değiştireceğim.Bende sezsizlik ve konfordan yanayım.Goodyear,Prelli,Dunlopp hiçbirisi michelin kadar sessiz ve konforlu değil.Hepsini denedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2011, 13:53:11 »
Öneriniz için teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2011, 14:53:42 »
performanslı kullanım için bridgestone potenza adrenalin konfor için turanza er300 tavsiye ederim 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2011, 15:14:01 »
Mustafa bey performanslı kullanmam,sakin bir kullanıcıyımdır.O yüzden özellikle ses ve konfor olayını önemsiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2011, 18:12:49 »
bende er300 var. Güvenlik açısından tercih ettim. Yoksa Michelin gayet yumuşak lastik. Sessiz.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2011, 22:17:17 »
bizde turanza er300 var güvenlik iyide konfor ve sessizlik pek ii değil bidahaki sefere michelin düşünüyoruz ama primacy hp mi yoksa energy saver mi orda kararsızlık var?
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2011, 22:45:28 »
35000 tl lik arabaya biniyoruz mıchelin hp yakışır toprağım gerisi boş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 20, 2011, 04:09:31 »
nokianıda çok beğenenler var..ama ben denemedim,,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2011, 10:07:33 »
Ben aldığımda üzerinde Dunlop vardı. Kış mevsiminde hele de karda hiç güven vermiyor. Ayrıca oldukça da sert olduğundan ses yapıyor. Yazın deneyip başka bir lastiğe geçmeyi düşünüyorum. Nokian fena değil gibi görünüyor. Michelin ve Bridgestone kullandığım için bu lastikler üzerinde duracağım. Önce Dunlop'ların yaz performanslarını göreyim diyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2011, 17:32:11 »
Can Emre Bey,

Mıchelin daha önce hiç kullanmadım. Ama çevremde kullananların hepsinde mutlaka bir balon yapma hikayesi oluyordu ve görüyordum.
İnternette ortamında yaptıgım araştırmada aynı kanıyı gördüm. Mıchelın çok güzel lastik oldugunu ama Türkiye yolları için uygun olmadıgı kanısına vardım. Yaklaşık 1 ay kadar önce Nokian H serisi lastik aldım ve inanın hiç abartısız iyiki almışım diyorum. Fren mesafem kısaldı, Sessizlik var, Kuru ve ıslak zemin yol tutuşu çok iyi. Daha 1 saat önce Adana Pozantı dan Tarsus'a geldim. Hava yağmurlu silecekler çogunlukla son kademede çalıştı. Islak zeminde yol tutuşu birikmiş sulu yerlere geldiğimdeki hakimiyet mukemmel. İyiki tercihimi Nokianda kullanmışım. İnanın yine lastik alacak olsam kesinlikle Nokian alırdım.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2011, 18:03:06 »
Bilgilerinizi aktardığınız için çok teşekkürler Adnan bey,aracı ikinci el aldım şuan üzerinde Lassa İmpetus Revo var.Bir süre daha idare edecek gibi yaz sonu yeni lastiklerimi alacağım.Şuan Michelin Primacy Hp ile Nokian H arasında kaldım.ama yavaştan ibre Nokian'a doğru dönüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 19, 2011, 12:10:24 »
Bir önceki corolla aracıma nokian almıştım şimdiki accord aracıma michelin aldım bence nokian daha sessiz ve konforlu  micheline göre. tekrar alacak olsam nokian alırdım 10 numara lastik.
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 08, 2011, 20:15:32 »
Bilgilerinizi aktardığınız için çok teşekkürler Adnan bey,aracı ikinci el aldım şuan üzerinde Lassa İmpetus Revo var.Bir süre daha idare edecek gibi yaz sonu yeni lastiklerimi alacağım.Şuan Michelin Primacy Hp ile Nokian H arasında kaldım.ama yavaştan ibre Nokian'a doğru dönüyor.

Can bey merhaba.. ne yaptınız lastik seçimi işini hangi lastik ?? sizinle aynı durumdayım ben de.. Avensis arabamı 7 ay oldu alalı, üzerinde yeni alınmış olan Kumho Ecsta lastikler vardı, beni pek memnun etmiyor ama lastikler.. değiştirmem lazım lastikleri.. değiştirmişken hem konforlu hem sessiz hem güvenli olsun.. Nokian mı Michelin mi ??
selamlar Can bey :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 08, 2011, 21:21:45 »
Mesut bey selamlar.Umarım iyisinizdir.Lastik işi aynen duruyor.Aslında asıl sorun şuan üzerinde bulunan Lassa İmpetus Revo lar çok eskimiş değil.Yani değiştirsem yazık olacak.Ama sonunda mutlaka değişecekler belki yaz sonu belki önümüzdeki bahara.Asıl sıkıntı şuan hanıma bir araç almak istiyorum.O yüzden bütçeyi ona göre denkleştirmem lazım.Küçük otomatik vites bir araç yada efsane kasa corolla düşünüyorum.Bu yüzden Lastik işi şuan için ikinci plana kaldı.Ama büyük ihtimal Nokian H olacak gibi geliyor.
Sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 08, 2011, 21:24:44 »
Bu arada Kumho daha önceki aracımda vardı,sertti hakikaten, iki sene sonunda yanaklarda kılcal çatlaklar oluştu.Pek güvenemiyorum Kumho 'ya o yüzden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 09, 2011, 15:10:47 »
Mesut bey selamlar.Umarım iyisinizdir.Lastik işi aynen duruyor.Aslında asıl sorun şuan üzerinde bulunan Lassa İmpetus Revo lar çok eskimiş değil.Yani değiştirsem yazık olacak.Ama sonunda mutlaka değişecekler belki yaz sonu belki önümüzdeki bahara.Asıl sıkıntı şuan hanıma bir araç almak istiyorum.O yüzden bütçeyi ona göre denkleştirmem lazım.Küçük otomatik vites bir araç yada efsane kasa corolla düşünüyorum.Bu yüzden Lastik işi şuan için ikinci plana kaldı.Ama büyük ihtimal Nokian H olacak gibi geliyor.
Sevgiler.

Can bey merhaba teşekkür ederim ben iyiyim umarım siz de iyisinizdir :) arabayı ikileyecekseniz tabi durumlar değişir, şimdiden hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin :) ama siz yine de kışa girmeden lastikleri yenileyin derim, ben yenileyeceğim nasip olursa, güvenlik hiçbirşeye benzemez ihmale gelmez hocam.. Avensislerimize hem konforlu hem güvenli binerek arabalarımızın hakkını verelim.. selamlar hayırlı günler :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 09, 2011, 15:29:45 »
nokianıda çok beğenenler var..ama ben denemedim,,,,

nokianın tanınmamış,bilnmeyen bi marka olması onu mıchelın ın arkasına çekiyo arkadaşlar
ben aracı ilk aldığımda baktım lastikler nokian,ula dedim bu ne ilk defa duyduğum bi marka
sonraları araştırdıkça,ve araçta tecrübe kazandıkça öğrendim kıymetini :D
iki aynı aracta hem mıchelın hem nokianı sınama fırsatım oldu,sonuç olarak;
nokian ın mıchelın dan geri kalır hiçbir yanı yok
kullanmayan bilemez !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 09, 2011, 16:06:15 »
Can bey merhaba teşekkür ederim ben iyiyim umarım siz de iyisinizdir :) arabayı ikileyecekseniz tabi durumlar değişir, şimdiden hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin :) ama siz yine de kışa girmeden lastikleri yenileyin derim, ben yenileyeceğim nasip olursa, güvenlik hiçbirşeye benzemez ihmale gelmez hocam.. Avensislerimize hem konforlu hem güvenli binerek arabalarımızın hakkını verelim.. selamlar hayırlı günler :)
Çok teşekkür ederim.Aslında Avensis haricinde günlük hayatta çarşı pazar işlerine kullandığım bir Lada var.O aracıda satmak istemiyorum.Avensis'le heryere gir çık yazık olur diye düşünüyorum.O aracıda satmadan alabilirsem iyi olacak.Hanım acemi Avensis'i iki günde hacemat eder diye güvenemiyorum laf aramızda.Çünkü kendimi biliyorum araçtan soğuyacağım sonra.Yani 3.araç bakıyorum aslında. forumdaki arkadaşların bildiği otomatik vites sorunsuz ve temiz araçlar varsa bana özelden link atabilirler.bütçe 10-11 civarı.AE 92 kasa Corolla da olabilir.Yada Suziki Swift vs.
Ondan sonraki aşama kısmetse lastik olacak.Lastikler tehlike yaratacak durumda değil aksine bayaa yeni o yüzden rahatım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #19 : Mayıs 25, 2011, 17:33:03 »
Ben de yaz sonu lastikleri değiştireceğim. ilk tercihim nokian-v olur. 16" ebatlı bizim kasa corolla için hız sınıfı V olmalı H değil. 2. tercihim michelin olur ama sanırım fiyatı pahalı .