Gönderen Konu: araçlarda parça değişimi ile değer düşüşü  (Okunma sayısı 7038 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
araçlarda parça değişimi ile değer düşüşü
« : Şubat 24, 2011, 10:58:26 »
araçlarda neden parça değiştiğinde değerleri düşer veya arabanın boyasının orjinal olmadığında..?
araba ilanlarına baktığımızda satılık araç 15 yaşında orjinal boya diye arabasına daha fazla fiyat çekiyor. ben ne yapayım 15 yıllık arabanın orjinal boyasını en fazla 1-2 sene sonra güneşten solacak zaten heryeri. (aracını komple yeni boyatanlar daha düşük fiyat isterken bana kalsa o yaşlarda komple boyalı araba en az bin lira daha pahalı olmalı). 15 yıl boyunca çizilmiştir. hele parça değiştimi oooo bu arabanın iki kapısı, bir çamurluğu değişmiş değeri 12bin liraysa şimdi 10bin lira eder nekadar saçma birkaç civata somun sökülüp parçanın yenisinin takılmasının ne kötülüğü olabilirki. sonuçta arabaların orjinal debriyajlarıda değişiyor ön takımları da vs.
1998-1.3-xe

Toyota Club Türkiye

araçlarda parça değişimi ile değer düşüşü
« : Şubat 24, 2011, 10:58:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: araçlarda parça değişimi ile değer düşüşü
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2011, 10:59:48 »
insanımızın gerici zihniyeti işte :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2011, 11:13:31 »
gerçekten öyle bi zihniyet var insanımızda...15-16 yaşında araba alacak...arabanın başına gidip değişeni varmı boyası orjinalmi diye soruyor...15 yaşındaki araba hiç kullanılmasa kapının önünde dursa bile biri gelir çarpar yada boyası güneşten solar yada sağı solu illaki çürür...3-5 yaşındaki arabalara sorulabilir ama 15-16 yaşındaki arabaya değişen varmı boya varmı diye sorulmaz bence...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2011, 11:20:15 »
15 16 yaşındaki arabada değişen yok diyenler var asıl bunlara inanıpta vaybe hiç değişeni yokmuş diyip o aracı bayıla bayıla alanlara ne demeli :D enayi  :islik:  :islik:  :islik: 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2011, 11:32:01 »
15 16 yaşındaki arabada değişen yok diyenler var asıl bunlara inanıpta vaybe hiç değişeni yokmuş diyip o aracı bayıla bayıla alanlara ne demeli :D enayi  :islik:  :islik:  :islik: 
yanlış düşünce :D değişen olmaması çok normal ki.. benimki maşallah 13 yaşında.. değişeni yok.. tamponlar bile orji :D boya var o ayrı konu.. ama boyasız ve sıfır gibi aletler de gördüm.. bakmayla alakalı.. ama şu konuda yazılanlara katılıyorum tamamen.. sağolsunlar o sayede ikinci el ucuz araba alınabiliyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2011, 20:06:57 »
arabada boya olmasının veya değişen parça olmasının değeri niye etkilediğine dair küçük bir örnek; mesela arabanın ön iki çamurluğu ve motor kaputu değişmişse benim aklıma direk arabanın ön cama kadar ezilmiş olma ihtimali geliyor ki, işi bilmeyen bi usta topladıysa o arabadan daha hayır bekleme. mesela direksiyon kutusunu veya diğer hayati parçalardan bir kaçını yan sanayi kullandıysa veya değişmesi gereken bir kaç parçayı kaynakla falan idare eder pozisyona getirdiyse o arabayı alanın başı beladan kurtulmaz. şasi yamuldu ve tam düzeltilmediyse, airbag ler patladı ve sadece kapatıldıysa (ışık falan demeyin hepsinin hilesi var söndürüyorlar).

bunun dışında tanıdığım mazisini bildiğim arabayı alırım isterse orjinal parça olmasın üstünde...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2011, 09:45:56 »
arabada boya olmasının veya değişen parça olmasının değeri niye etkilediğine dair küçük bir örnek; mesela arabanın ön iki çamurluğu ve motor kaputu değişmişse benim aklıma direk arabanın ön cama kadar ezilmiş olma ihtimali geliyor ki, işi bilmeyen bi usta topladıysa o arabadan daha hayır bekleme. mesela direksiyon kutusunu veya diğer hayati parçalardan bir kaçını yan sanayi kullandıysa veya değişmesi gereken bir kaç parçayı kaynakla falan idare eder pozisyona getirdiyse o arabayı alanın başı beladan kurtulmaz. şasi yamuldu ve tam düzeltilmediyse, airbag ler patladı ve sadece kapatıldıysa (ışık falan demeyin hepsinin hilesi var söndürüyorlar).

bunun dışında tanıdığım mazisini bildiğim arabayı alırım isterse orjinal parça olmasın üstünde...

illaki o kadar oynanmış arabayı kimse almak istemez...benim demek istediğim mesela tavanda güneş yanığı oluyor boyatıyor adam rahatsız olduğu için....veya ufak bi kaza yapıyor çamurluğu değiştiriyor...ön iki çamurluk kaput felan değişmişse illaki önden kazalı dersin yaklaşmazsın...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2011, 09:48:49 »
Şaside yürüyen aksamda tavanda bişey olmasın yeterli bence.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2011, 14:30:43 »
Ben 1996 model Broadwayımı satarken, araç Düzce'de iken  taa Ankara'dan emekli bir öğretmen geldi(Ben de öğretmenim bu arada). Telefonda sordu aracın durumunu.Bende arka kapı sacının ilk sahibi tarafından değiştirildiğini aracın yürürünün kendi çapında 10 numara olduğunu anlattım.Neyse geldiler. 2 dakika araca bakmadan ön çamurluğun vidası sökülüp takılmış dediler.Sonuç olarak "ben bu arabayı alamam dedi" ve Ankara'ya tekrar döndü gitti.yahu  Allah aşkına 3-5-7 yaşında olsa anlarım.Araba 15 yaşında.Bas marşa bin ata biner gibi....
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2011, 16:37:24 »
Tamamen göreceli bi durum.Titiz olanlar ve başını derde sokmak istemeyenler almaz.Motor,şasiler,hava yastıkları değeri belirleyen en önemli unsur aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 02, 2011, 04:57:11 »
internete geç girebildiğim şu günlerde konularınızı bol bol hortlatıyım :D.. abiler ister 15 yaşında olsun ister 45 farketmez.. bi araba ne kadar orjinalse o kadar değerlidir... mesela bizim eski araba 94 modeldi ve 2003 yılında yanlış hatırlamıyorsam bir kaza yaptık... çok yavaş çarptığımızı düşündüğüm halde arabanın kabut ile sol ön çamurluk değişti... ve araba eski tadını hiç vermedi ondan sonra... her ay değişik bi yerinden arıza verdi motor kısmından.. kısacası ne kadar az kaza yapıldıysa o kadar sağlamdır otomobil... en başta o tamamen esnek yapıda değil... parça değiştirecek kadar sert yapılan bi kaza aracın şase diye hitap edilen ana parçasına zarar veriyordur mantıken.. Allah cc kazasız belasız binmeyi nasip etsin  :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 02, 2011, 08:57:28 »

bu yorum alkışlanır  :alkis:
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /