Gönderen Konu: 2011 corolla, sorunmu bilmiyorum:(  (Okunma sayısı 1598 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2011 corolla, sorunmu bilmiyorum:(
« : Şubat 23, 2011, 21:26:04 »
selamlar.aracım 2011 corolla comfor extra(benzinli 1 6) yılbaşından 1 hafta önce aldım ,şu ana kadar gayet memnunum ama bilemiyorum sorunmu değilmi birde sizlerin fikrini almak istedim...2 hafta kadar falan önce eğimli bir yerde park etmiştim ve arabayı çalıştırıp kalkarken biraz geri kaçar gibi oldu debriyajdan ayağımı birden çekip gaza yüklenince araba sanki öne doğru atıldı alttan bir yerdenmi yoksa arabanın içerisindenmi bimiyorum ''tak'' diye bir ses geldi ( daha sonradan bakınca arka kapının içinde benim oğlanın tahta bir oyuncağının olduğunu farkettim acaba omu çarptı ki?).neyse ondan sonra gıcıklandım ya (bilemiyorum belkide eskidende vardı ben farketmiyordum belki) arabada debriyaja bastığımda yada vites değiştirirken sanki alt taraftan takırtı tukurtu gibi sesler geliyor,birde debriya araba çalışmıyor haldeyken bastığımda sanki bir yay takılması gibi ''tık'' diye bir ses geliyor debriyajdan..tüm bunlar normalmi yoksa ben psikolojik olarark mı böyle hissediyorum malum 35 yaşımdan sonra ilk arabam:)  :) değerli yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

2011 corolla, sorunmu bilmiyorum:(
« : Şubat 23, 2011, 21:26:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla, sorunmu bilmiyorum:(
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2011, 22:11:42 »
Bora bey merhaba. Bende 1.6 elegant a-t aldım. geçenlerde izmir balçovada çok dik bir rampada araçta 4 kişi varken dur kalk yaptım ve inanırmısınız araba nerdeyse hiç geriye kaçmadı, bende çok şaşırdım çünkü yol epey dik bir rampaydı. ama biraz geri kaçmasıda normaldir sanırım, belki sürüşten kaynaklanıyordur, alışma dönemi olabilir.
Mutlu sürüşler...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2011, 18:53:09 »
bora bey öncelikle aracınız hayırlı olsun aynısını bende aralık ayı içerisinde aldım. endişelenecek bır durum olduğunu sanmıyorum bu araçların öyle durumlarda ariza çıkarttacağini sanmıyorum.o anki ani olaydan kaynaklanmıştır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA:)
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2011, 10:57:37 »
bende ocak başı aynı modelı aldım. aynı durum bendede soz konusu, viteste pek hıssetmıyorum ama debrıyajda bazı gunler hıssettırıyor. canım sıkılmadı değil. ama ben sunu farkettım gecenlerde yıne arasıra bellı edıyor kendını. gaza basınca sank aşağıdan hortumla hava basarsınız tıs dıye ses verır. o sesı alıyorum. cok rahatsız edıcı oluyoır. arac suan 900 kmde. 1000 de soyleyecem de. anlamayınca normaldır deyıp kestırmelerı benı uyuz eder. resmen tıssss dıye ses verıyor. bıde debrıyajda bosluk var. 2-3 santım  kadar. aldıgımda varmıydı bılmıyorum unuttum valla....
ToYoTa CoRoLLa
        1.6
CoMFoRT ExTRa
WhİtE   EaGLe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2011, 18:10:42 »
benlm araçtada depriyaj aşşağida kavrıyor 1000 km bakımında ayarlatmayı düşünüyorum.arkadaşlar müzik dinleyin aracınızı dinlemeyin faydasini göreceksiniz.yeni araçta ister istemez kulak arabada oluyor.zamanla alışılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2011, 10:56:56 »
Arkadaşlar
Öncelikle yeni araçlarınız hayırlı olsun. Bu araçlar yeni oldukları için henüz ayarları bile oturmamıştır. Bir müddet daha kullanın ve bütün parçalar yerlerine oturup, birbirlerine alışınca deneyin. Bu arada ülkemiz yollarının durumunu da unutmayın derim. Ama elbette bakıma gittiğinizde de bir arıza olasılığına karşı servis elemanlarına iletin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,