Değerli Toyotacılar,
Yaklaşık iki haftadır yeni corollamı kullanıyorum ve verdiğim onca paraya değdiğini düşünüyorum.
İnanırmısınız üzerinden hiç inmek istemiyorum, sürekli gezmek arabanın tadını çıkarmak istiyorum
ancak yakıt maliyeti yüksek olunca mecburen dizginliyoruz.
Eski aracım 2005 Clio Seymboldü. İkisini kıyaslamak imkansız ancak eski aracımı bazen arıyorum şöyle;
eski aracımı o kadar iyi tanıyordum ki böylece çok rahat bir sürüş gerçekleştiriyordum. Hangi yolda kaç km de nasıl gider ne kadar mesafede durur, biryerinden bir ses gelse derdini anlardım. çok yakın arkadaşımdı sanki huyunu suyunu herşeyini biliyordum, ne demek istediğini anlıyordum.
Ama şimdi yeni bir kızla tanışmış gibiyim, heyecanlanıyorum ama kontrol şuan için bende değil ve buna sinir oluyorum

Tanışma evresi malum

Her ne kadar bunlar normal gelse de insan sabırsızlanıyor.
Araçta alışamadığım tek şey firenleme sistemi. bir hafta içerisinde çok düşük hızlarda iki kez kaza atlattım, çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı ama eşim ve ben biraz heyecanlandık ve korktuk.
Öncelikle araç çok düşük hızlarda bile ABS yi kullanıyor, eski aracımla 5 yılda sadece 2 kez ABS nin devreye girdiğini ve sesini hatırlıyorum. İki araç elbette kıyaslanamaz ama düşük hızlarda bile devreye girmesi ve kaza atlatmak beni biraz tedirgin etti. Ayrıca araç çok güçlü ve ağır bu nedenle frene bastığımda durmayacakmış gibi hissediyorum. Hatta servisi arayıp bir sorun var mı diye sormayı da düşündüm.
Sizlerden ricam frenleme yaparken dikkat etmem gereken noktalar nelerdir paylaşırsanız sevinirim.
Ayrıca bazı vites geçişlerinde aracı bağırttırıyorum, debriyaj çok hassas sanırım. Sanırım hepsi alışkanlık ve aracı tanımakla ilgili.
Paylaşımlarınızı bekliyorum...
Sağlıcakla kalın