Gönderen Konu: vites değişim göstergesi  (Okunma sayısı 2079 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
vites değişim göstergesi
« : Şubat 22, 2011, 23:24:42 »
bende 2011 1.6 avensis var arkadaşlar,araç sürekli vites yükselt işareti veriyo,buna sürekli dikkat ediyomusunuz,yani bence 90 km hızda 5 yada 6.vites için erken değil mi,

Toyota Club Türkiye

vites değişim göstergesi
« : Şubat 22, 2011, 23:24:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: vites değişim göstergesi
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2011, 23:51:29 »
o gösterge sadece ekonomik kullanm için tavsiye niteliinde zamanla zaten varlığının farkına bile varmıyorsun.Ben pek uymam daha doğrusu çogu zaman zaten uygun kullandığıma inanıyorum.Faydası var mı ? Acemiler için elbette var
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2011, 00:10:53 »
durumun acemilikle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum,zaten ışın yandığı yerler sabit her vitesde iki farklı yerde yanıyor,ben özellikle test ettim ilkinde o ışıklara bakmadan kullandım kendimce motor sesine devrine göre vites değiştirdim. daha sonra aynı yolda yol bilgisayarını sıfırlayıp ışığa uyarak vites değiştirdim ortalama tüketimde bir düşme oldu.amaç ekonomiyse ışıklar işe yarıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2011, 00:25:11 »
o gösterge sadece ekonomik kullanm için tavsiye niteliinde zamanla zaten varlığının farkına bile varmıyorsun.Ben pek uymam daha doğrusu çogu zaman zaten uygun kullandığıma inanıyorum.Faydası var mı ? Acemiler için elbette var

yalnızca ekonomik anlamda değil mehmet bey, aynı zamanda çok basarsanız gaza bu kezde araç devrini tamamen aldığı anlamında yani spor kullanımda maksimumunu size yansıttığını belirterek devir saatinin son kısımlarındada yanıyor...o kullanıma göre değişiyor yani.az basarsanız gaza ekonomik anlamda ,çok basarsanız sportiflik anlamında...

bende 2011 1.6 avensis var arkadaşlar,araç sürekli vites yükselt işareti veriyo,buna sürekli dikkat ediyomusunuz,yani bence 90 km hızda 5 yada 6.vites için erken değil mi,

servisimizdeki ustanın opel astrasının el kitapçığında aracın 5.vitesdeki ekonomik kullanım için 70 kilometre hızda yaklaşık rakamları tam hatırlamasamda  %50 yada %70 tasarruf sağlandığını yazıyordu yüksek torklu kullanmaya göre....ama astrası 1.4 motor, hadi sizinkiside biraz fazlası olsun 90 oldukça iyi bir rakam.zaten bunu anlamak için anlık yakıttan tüketiminden takip edebilirsiniz farkı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2011, 00:27:39 »
durumun acemilikle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum,zaten ışın yandığı yerler sabit her vitesde iki farklı yerde yanıyor,ben özellikle test ettim ilkinde o ışıklara bakmadan kullandım kendimce motor sesine devrine göre vites değiştirdim. daha sonra aynı yolda yol bilgisayarını sıfırlayıp ışığa uyarak vites değiştirdim ortalama tüketimde bir düşme oldu.amaç ekonomiyse ışıklar işe yarıyor.

yani zaten işe yaramasa konulmazdı..tabi ne kadar uyabilirsun desen , ben hiç uyamıyorum çünkü zaten aracımın performansından şikayetçiyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2011, 00:32:03 »
bu sistem bana biraz fiat temprayı andırdı, araçta alt devirlerde ekonumi kısmı yanardı, üst devire çıkınca power lambası yanardı, bu da eğer ekonomi istiyorsan vites yükselt uyarısı anlamına geliyor tabi ki.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2011, 00:33:05 »
kitapcıkta aracın max tork ve hp sinin yakalandığı devirler verilmiş.kendi aracım için konuşuyorum 1.4 90 hp lik bir araç ağırlığı belli bu motordan ne derece performans alabilirim ki zaten.motor ekonomi için yapılmış ama Avrupa da daha büyük hacimde daha ekonomik motorlar var.özellikle Fransızlar bu konuda çok iyi.dizelde performans için 2.0 ve 130 hp den aşağısı pek tat vermez gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2011, 00:39:40 »
müşterimizde chiplediğimiz bir focus var 1.6 tdci 146 hp elde edildi ....kalkışta nelere kafa tuttuğunu anlatsam inanmazsınız...o yüzden ahh bi 1.6 olsaydı diyorumm...:) hatta şu sıralar satışta...ilanı bulursam kopyalarım linki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2011, 00:42:26 »
chiplendikleri zaman neler yapabildiklerini biliyorum :) 110 luk ve 136 lık iki tane fransız chiplettik deyme spor arabalara taş çıkarttılar :)