Gönderen Konu: Amortisör ve Kule Bilyesi  (Okunma sayısı 2732 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 xl corolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
Amortisör ve Kule Bilyesi
« : Şubat 22, 2011, 22:43:00 »
arkadaşlar 93 corolla arabam sola çekıyor ve 110 km hızdan sonra aracımda ve dıreksıyonumda tıtreme oluyor.dun sanayıye gıttım balans ayarı yaptırayım duzelsin diye.usta on tekerleklerı eliyle bır kaç tur cevırdı ve balans ayarı yapsakta duzelmez dedi.amortisor patlak kule bılyesı nı değiştirmeden olmaz dedi.şımdi bu amortısor ve kule bilyesini hangi marka alayım.ankaradan getırtecem burda taktıracam sanayıde yedek parçalarını sormadım.sızlerın yorumunuza göre parcaları alacam :huh:
1993 1.6 xl  klima + 4 cam otomatık+hidrolik direksiyon

Toyota Club Türkiye

Amortisör ve Kule Bilyesi
« : Şubat 22, 2011, 22:43:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: efsane
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2011, 00:38:16 »
Bana sorucak olursanız maddi durumunuza bağlı olarak amortisörlerin 4 ünü de değiştirin farkı yaşayın ve amortisörler de Tokico veya KYB yi tercih edin amortisör körüklerini de yenleyin ve kule takozlarını da 93 model araba sonuçta frenler yol tutuşu ve konfor çok fark edicektir 4 ü değişince. Arka amortisörler ne zaman değişti bilmiyorum ama orjinalleri bile olsa sağlam da dese ustalar değiştirin çünki yüke ve yol koşullarına  geldiğinde amortsörün zaman içerisinde özelliğini kaybettiğini AE101 kulanan ve 4 amortisör değiştiren arkadaşlar bilir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Amortisör ve Kule Bilyesi
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2011, 08:36:04 »
Hasan Bey, amortisör konusunda forumda bir çok paylaşım mevcut, arama fonksiyonunu kullanmanızı tavsiye ederim. Bu arada konu başlığını uygun biçimde değiştirdim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 xl corolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2011, 08:42:45 »
teşekkur ederım kule bılyelerı amortisor ıle bırlıkte mı alınıyo yani tokıco mu oluyo onunda markasi yoksa ayrı bır markasımı var
1993 1.6 xl  klima + 4 cam otomatık+hidrolik direksiyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2011, 12:42:25 »
  Amortisör'ün patlak olması ile amortisör kulesinin bozulması farklı şeylerdir ve ikisi bir arada değişecek diye bir şey yoktur. Ya siz ustanın söylediğini yanlış anladınız, ya da usta yanlış bilgi verdi bence. Ayrıca balans ile amortisör kulesi arasında da bağıntı yoktur, Rot ayarı derseniz anlarım.