Gönderen Konu: Detaylı iç temizlik.  (Okunma sayısı 9258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Detaylı iç temizlik.
« : Şubat 22, 2011, 18:20:05 »
Arkadaşlar yeni aldığım Avensis aracıma Toyata yetkili servisinde detaylı iç temizlik yaptırmak istiyorum.Aracın içi bej olduğundan koltukların bazı yerlerinde su lekeleri var.Bunların çıkabileceğini söylediler bende yaptırmaya karar verdim.Ancak kafama takılan bir kaç soru var.Özellikle bazı araçlarda detaylı temizlikten sonra tavan döşemesinde sarkma olabiliyormuş acaba ne derece doğru?İkinci durum ise koltuklar tamamen araçtan çıkarılıyormuş.Benim içim pek el vermiyor koltukların çıkarılıp tekrar takılmasına acaba koltuklar içerde iken de bu işlem uygulanabilinir mi?Bir son soru ise malum havalar yağışlı ve soğuk
her ne kadar aracın içini özel olarak kurutuyoruz deselerde yeteri kadar sağlıklı olurmu acaba?(yoksa yazımı beklemeliyim.)
Teşekkürler.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Toyota Club Türkiye

Detaylı iç temizlik.
« : Şubat 22, 2011, 18:20:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Detaylı iç temizlik.
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2011, 12:37:06 »
  Tavanda sarkmayı ilk defa duyuyorum, sanırım işinin ehli olmayanlar tarafından yapılan işlermlerde oluyordur böyle durumlar. Koltukların sökülmeside aslında problem değildir bence. Tam tersine işlem daha sağlıklı olur böylece. Havanın daha kuru olduğu mevsim bence de daha mantıklı olur, ayrıca bulunduğunuz yer yağışlı vs. ise özellikle taban döşemeleri kısa sürede yine çamurlanabilir bu mevsimlerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2011, 22:03:49 »
Ne bileyim koltuklar sökülünce araçta çıtırtı tıkırtı artarsa diye hep bir şüphem oluyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2011, 09:30:42 »
koltuklar çıkınca aracın orjinalliği bozulur
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2011, 09:36:45 »
Can bey aracınıız hayırlı olsun iç temzlikte koltuklarınızı söktürmek zorunda değilsiniz sökmedende temizlik yapılabilir pazarlığınızı ona göre yapın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2011, 09:48:41 »
Koltuklarınız sökülmedende yapılabiliyor bu size kalmış tavan sarkması diye bir aksilikte ilk defa sizden duyuyorum ama mantıklı düşününce olasılık veriyorum bu konuya bencede yazı beklemelisiniz
Benim babam toyota gibi adam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2011, 09:53:26 »
Islak bezle silince tavan sarkabiliyor. eniştemin arabasında sarkmıştı. işin ehli tarafından yapılırsa bişey olmaz herhalde.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2011, 14:03:45 »
  Kastedilen arka koltuklar sanırım. Yoksa çok gerekli değilse ön koltukları temizlikte sökmek çok anlamlı olmayabilir ama arka koltukların sökümü de bir o kadar kolaydır genelde. Çok teferruatlı işlemler değildir yani ön ya da arka koltuk sökümü ama illaki gerekli ise sökülmesi bence sorun olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2011, 14:14:52 »
hayırlı olsun güle güle kullanın aracınızı
temizliğe gelince 15 mayıs 2010'da yetkili Toyota servisinde detaylı iç temizlik yaptırdım aracıma hiç bir sorun yok,en azından tavanda sarkma falan yok :) koltuklarında çıktığını sanmıyorum.
birde şöyle bi durum var kampanyalı fiyarı 200 liraya yaptırmıştım ben bi daha o kadar para veripte yaptırmam şahsen.
hangi ilde olduğunuz bilmiyorum ama istanbul ve ankarada buharla temizlik yapan oto yıkamacılar var hatta Türkay yaptırmıştı bence onun açtığı konuyu bulun ve inceleyin eminim fikriniz değişir.
kısaca o kadar para vermeyin bulabilriseniz buharlı temizlik yaptırın.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2011, 14:37:30 »
ben de detaylı temizlik yaptıracağım ama havaların biraz ısınmasını bekliyorum, yıkamacım da öyle söyledi, aracın bir gün kalacak bizde dedi, yaza doğru gel dedi, buharlı temizlik yaptırmak da mantıklı aslında, bütün kirler çıkıyormuş, buharlı temizlik yaptıran var mı?
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2011, 15:00:17 »
Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkürler.Durumda bir değişiklik oldu.Aracı yeni aldığım için eski sahipleri son bakımını yapmadan satmışlar.Araç şuan 75 bin küsürde.Bende ne olur ne olmaz diyip aracı erken bir 80 bin bakımına sokacağım.Bu bakım ağır bir bakım ve  en azından aracın içim bu konuda rahat olur diye düşünüyorum.Dediğiniz gibi yaza doğru yaptırmak daha mantıklı geliyor; şimdilik erteledim.
 Buharlı yıkama konusunda ise pek bir bilgim yok ama youtube den birkaç video izlemiştim.Dediğiniz gibi iyi iş çıkarıyor ama benim bulunduğum şehirde varmıdır bilmiyorum, araştırmam lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2011, 15:04:46 »
Koltuklarınız sökülmedende yapılabiliyor bu size kalmış tavan sarkması diye bir aksilikte ilk defa sizden duyuyorum ama mantıklı düşününce olasılık veriyorum bu konuya bencede yazı beklemelisiniz
Ahmet bey tavan sarkması var. Benim bir arkadaşımda BMW 7 kasası 90 model vardı tavanı sarmıştı ardından 97 model 7.50 E 38 kasa aldılar.Araç içinde oluşan nefesten yine tavan döşemesi sarktı.Ayrıca internettende buna benzer ama yıkamacı da oluşan aksilikler olduğunu gördüm.Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2011, 15:47:40 »
Tavan sarkması bezle temizleyince zamanla oluyor.İç temizlik yapılacaksa mutlaka ve mutlaka buharlı temizlik yaptırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2011, 18:12:18 »
Ahmet bey tavan sarkması var. Benim bir arkadaşımda BMW 7 kasası 90 model vardı tavanı sarmıştı ardından 97 model 7.50 E 38 kasa aldılar.Araç içinde oluşan nefesten yine tavan döşemesi sarktı.Ayrıca internettende buna benzer ama yıkamacı da oluşan aksilikler olduğunu gördüm.Saygılar.

Biraz yanlış anlattım heralde tavan sarkması elbette var ama ben tedaylı iç temizlikte olmayacağını düşünmüştüm
Benim babam toyota gibi adam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2011, 18:24:11 »
tavan sarkması ilk defa duyanlara duyrulur ben im corolla iç tavan döşemesi sarkık ve baş belası sebep yıkamacının ıslak bezle silmesi altaki tutkalı sökmüş oluyor yani, anlayacağınıoz tavan çökük vesselam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2011, 22:17:49 »
Geçmiş olsun ramazan bey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2011, 00:25:14 »
Eğer istanbuldaysanız tamamen profesyonel anlamda iç temizlik yaptırabiliyorsunuz.Veya aracınızı ziebart veya sonax gibi güvenilir firmalarda temizliğini yaptırtabilirsiniz ayrıca temizlik yapılırken koltuklar sökülmüyor ve aracınızın temizliği yapıldıktan sonra özel aparatlar ile tamamen kurutularak size teslim ediliyor yani hava şartlarını güzel olmasını beklemenize gerek yok bu hava da temizlik yaptırtabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2011, 00:30:04 »
tavanda sarkma olmazü, kurumada problem olmaz, koltuklar çıkmadan da detaylı temizlik olur
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 27, 2011, 09:59:17 »
hadi ciddi bir şeyler yazayım..

koltuk sökmek isteyen yer işini ciddiye alan yerdir, ben güvenir söktürürdüm.. koltuk sökmeden yapan yerler koltuğun altını boşveriyor çünkü eldeki malzemelerle sadece süpürülebiliyor koltuk altları başka bir şey yapılmıyor..koltuğu söküp takmak en ufak bir sıkıntıya yol açmaz, 1-2 civata tutuyor zaten koltuğu!

tavanda sarkma olabilir, eli ıslak bezli "sileyim abi" satıcılarından korkun, kaçın..ıslak bezle tavan silinmez.. ben 11-12 yıl hep kendim temizledim, hep aşırı özen gösterdim ancak bir kere bile tavanı ellemedim, bu yıl ankara mavi-yeşil oto yıkamada detaylı iç temizlik yaptırdım ilk kez.. taban halıları, koltuklar, bagaj gibi kısımlarda bir fark olmadı desem yeridir, çünkü zaten yıllardır o kısımları sıfır gibi tutuyordum, ancak tavan ilk kez temizlenmişti ve farkı anlatamam fark için fotoğraf koyayım..

kurumada hiç bir sorun olmaz, ahtapot diye bir alet var o alet yardımıyla hemen kurutuluyor.. elinde ahtapot olmayan işletmeye aracınızı teslim etmeyin.

profesyonel yerleri tercih edin, mahallede 10tlye iç dış araba yıkayan adama teslim etmeyin aracınızı

mümkünse kendiniz yapın.. kimse aracınıza sizin verdiğiniz önemi vermez.

kendiniz yapacaksanız önereceğim ürünler; vinet, sonax (sadece yeşil döşeme spreyi), turtle wax (sadece sarı formula1 döşeme spreyi) ve benim vazgeçilmezim halı yıkama makinesi :D

vinet ucuz ama çok çok etkili bir ürün, öneririm..

haa bir de en son işlem olarak bir tane ev veya araba kokusu alın, hani şu içinde jel olan aylarca giden kavanoz gibi olanlardan :D atın ön koltuklardan birinin altına.. sürekli yepyeni birin aracınıza..

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 27, 2011, 16:40:54 »
bende yaptırmayı düşünüyorum sonaxta detaylı artı motor temizliği 275 lira heralde iyilerdir bu konuda