Gönderen Konu: Garanti süresi  (Okunma sayısı 26640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
Garanti süresi
« : Şubat 22, 2011, 13:20:14 »
Selamlar olsun dostlar,bi konu hakkında bilgi almak istiyorum.Auris lerin garanti süreleri 2 yıl 60bin kilometremi,yoksa 3 yıl 100 bin kilometremi?bunun harıcınde gecenlerde servıs yetkılısı aracınıza extra garantı yaptıracakmısınız dedı bende evet ama şimdi değil dedım,kendısıde bana 30binde garantimin bıtecegını soledı,bu arada aracım 2011 auris,bende şaşırdım tabı 30bin garanti cok az geldı bilemedim.

Toyota Club Türkiye

Garanti süresi
« : Şubat 22, 2011, 13:20:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 Comfort Extra
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Garanti süresi
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2011, 19:25:58 »
evet arkadaşlar bende merak ediyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2011, 19:28:29 »
Aurisin kitapçığından alıntıdır,

///////////////////////////////

Toyota Garanti

Toyota Auris, 2 yıl veya 60.000 km boyunca garanti altında olup, mekanik aksamı 3 yıl ya da 100.000 km, boyası 3 yıl ve karoseri ise 12 yıl boyunca
Toyota Onarım Güvence Sistemi kapsamındadır

///////////////////////////////

Kaynak:

http://turkiye.toyota.com.tr/middle/ebrosur/brosur/Auris.pdf

44. sayfada
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2011, 21:28:17 »
bize 700 lira civarı 6 yıl sınırsız km verdiler eğer aracı uzun süre kullanmayı planlıyorsanız fiyat çok uygun :D :D
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2011, 21:45:06 »
Tesekkur ederim verdgniz bilgiler icin.anlasilan 3 yil 100bin kmye kadar arac garantide fakat 2yil 60 bini yazip nedemek istemisler onu pek anlayamadim;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2011, 11:21:07 »
 Selam Onur,
 Şu an güncel tüm Toyota modellerinin garanti süresi 3 yıl/ 100.000 km'dir. Gerisi kafanı karıştırmasın. 30.000 km'den sonra aracın garantisi sona ermez, sanırım izah eden arkadaşla aranızda bir yanlış anlaşılma durumu olmuş. Garanti uzatması diye bilinen garanti extra'yı eğer 3 ay / 5.000 km içinde alırsan çok uygun fiyata geliyor.(3+2 yıl 1600 cc'ye kadar yaklaşık 425 TL) Ancak bu süre/km içinde alınmaması durumunda 18 ay/30.000 km'ye kadar bu kapsamdan yararlanmak istenirse(3+2 yıl 1600 cc'ye kadar yaklaşık 485 TL karşılığında) alınabiliyor.
 Ancak; Belirtilen süreler içinde, yani maksimum 18 ay/30.000 km'ye kadar alınmazsa garanti extra alma şansı kalmıyor. Bu yüzden sana 30.000 km'den sonra garanti extra alamazsın demişlerdir...

Kaynak : http://www.toyota.com.tr/turkey-local/garanti_extra.aspx
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2011, 12:10:52 »
extra garanti mevzusu toyota sitesinde mevcut.ifadeler ve link aşağıdadır.sanırım açıklayyıcı olur.30000 km de garanti bitme olayı tamamen ifadenin yanlış kullanımı veya yanlış anlama.

http://www.toyota.com.tr/turkey-local/kampanyalar/garanti-extra-firsatlari.aspx
Toyota Garanti Extra
Toyota GarantiExtra şimdi çok daha cazip koşullarla Toyota Plazalarda! Toyota Garanti Extra’ya 18 ay/30.000km’de sahip olun!
Garanti Extra Programı, aracınızın garantisini, araç üretici garanti süresi bittikten sonra da cazip fiyatlarla devam ettirmeye yarayan ayrıcalıklı bir sigorta ürünüdür.

Garanti Extra Programı'nı seçen müşterilerimiz, araçlarının üretici garantisi başlangıç tarihinden itibaren, kilometre sınırı olmaksızın ve tercihe bağlı olarak 5 - 6 yıl boyunca Garanti Extra kapsamından yararlanabilme güvencesi ve rahatlığını yaşarlar.

Ayrıca, aracınız 18 ay ay ve 30.000 km’yi (hangisi önce gelirse) geçmemiş ise, Garanti Extra’ya daha da cazip fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Garanti Extra Programı, aracınızı uzun yıllar masrafsız ve km sınırı olmaksızın kullanma imkanı verirken, bu süre boyunca Toyota Bayileri aracılığıyla da aracınızın yeni kalmasını sağlar ve aracınızı Garanti Extra ile satmak ikinci el değerine değer katar.

Garanti Extra Programı için daha detaylı bilgiyi Toyota Bayileri'nden temin edebilirsiniz.

Aşağıda, araç modellerimize göre verilen Garanti Extra satış fiyatları ile kredi kartınıza 6 ay taksit yapılabilmektedir.

Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 06, 2011, 12:28:13 »
belki siz senede 10.000km yapıyorum dediyseniz, satıcı size 3 yıl= 30.000km olarak düşünüp öyle söylemiş olabilir.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2011, 17:11:30 »
Cok tesekkur ederim,geciktigim icin ozur dilerim saglik problemimden dolayi bole oldu.net bi sekilde aydinlandim artik buyuk bi yanlis anlasilmaymis bizimkisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 27, 2011, 13:57:25 »
Değerli Dostlarım,

Bende alsam mı exyra garanti diye düşünüyorum.

Dün sohbet ettiğim bir arkadaşım dedi ki extra garanti alman demek 5 seneye kadar her 10,000 bakımını mecbur Toyota da yaptırman demek. Yani belki 3-4 sene sonra basit bir bakım ve yağ değişmesi vs. gibi bir işlemi yarı fiyatına güvendiğin bir yerde yaptırabilirsin. Ama bu garantiyi alırsan mecbur Toyota ya gitmek zorunda kalacaksın. Öbür türlü zaten garanti kapsamı dışında kalırsın.

Ne dersiniz bu mantıklı mıdır? Benim aracımıda +2 sene extra garanti için 425 TL istediler. Yaptırsam mı gerek yok mu karar veremedim.

Sevgiler,
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 27, 2011, 14:25:44 »
Değerli Dostlarım,

Dün sohbet ettiğim bir arkadaşım dedi ki extra garanti alman demek 5 seneye kadar her 10,000 bakımını mecbur Toyota da yaptırman demek. Yani belki 3-4 sene sonra basit bir bakım ve yağ değişmesi vs. gibi bir işlemi yarı fiyatına güvendiğin bir yerde yaptırabilirsin. Ama bu garantiyi alırsan mecbur Toyota ya gitmek zorunda kalacaksın. Öbür türlü zaten garanti kapsamı dışında kalırsın.

Ne dersiniz bu mantıklı mıdır? Benim aracımıda +2 sene extra garanti için 425 TL istediler. Yaptırsam mı gerek yok mu karar veremedim.

Sevgiler,

Diğer bir çok firma 6 yıl verirken toyota mallesef bu şekilde bir uygulama yapıyor.Zaten çoğunlukla mekanik garantisi oda durup dururken arızalanmaz.çok doğru o garanti süresi içinde servislere yaptırmak zorundasınız .ayrıca 18 ay içinde garanti extranızı uzatmak zorundasınız.Aksi halde uzatamıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 27, 2011, 14:33:02 »
Değerli Dostlarım,

Sevgiler,
Sinan abi 2009 da corolla aldık onatçanın çok ısrar etmesine rağmen almadık şimdiki aracada almadık .

Bunun 1. sebebi extra garanti ile normal garanti aynı şekilde değil normal garantin bittikten sonra bazı aksamlar extra garanti kapsamına girmiyor ve kullanıcı mağdur oluyor.
2. sebebi ise sizin arkadaşında dediği gibi ben aracımın garantisi bittikten sonra bakımları özel bir servise yaptırmayı düşünyorum çünkü gerçekten serviste fiyatlar aşırı şekilde şişiriliyor.

Bence yaptırmayın ama ben zaten bakımları araç bende olduğu muddetçe serviste yaptıracağım diyorsanız orasını bilemem bide dediğim gibi extra garanti ile aracın normal garantisinin kapsadığı aksamlar aynı değil bir çok aksam extra garantide garanti dışında kalıyor örnek elektronik aksamların hepsi bir kaç aksam daha vardı ama aklımda değil .

Eğer yaptıracaksanız tavsiyem şartları iyicene öğrenip öyle yaptırın çünkü yaptıran bir çok kişi normal garanti ile şartlar aynı zannederek yaptıryor ve 3. yıldan sonra araçlarında bir arıza meydana geldiğinde garantilerine güvenerek servise gidyorlar ama aldıkları cevap beyefendi veye hanım efendi arızalanan parça garanti extra programına dahil değil oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 27, 2011, 14:59:30 »
Teşekkür ederim dostlarım,

Aslında kafamda ki en büyük soru işaretlerinden biri Mahmut arkadaşımızın söylediği şeydi. Acaba extra garanti normal garanti ile bire bir aynı mıdır? Yoksa -aa bu yok -aa bu kapsam dışı derler mi? Bunu da değerlendirmek gerekli kesinlikle.

Teşekkürler,

2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra