Gönderen Konu: D-4D MOTOR SESİNDE ARTIŞ  (Okunma sayısı 6876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
D-4D MOTOR SESİNDE ARTIŞ
« : Şubat 21, 2011, 13:17:38 »
Arkadaşlar 2009 toyota corolla d-4d elegant aracımın motor sesi ilk aldığım zaman o kadar azdı ki binen arkadaşlar aracı benzinli zannediyordu. Şu anda aracım 32000 de ve motor sesinde bariz bir artış oldu. Devir saati 30000 i geçtiğinde veya hız 120 nin üstüne çıktığında içeriye çok fazla motor sesi alıyor. Aracın km si artıkça motor sesinin de artması normal midir. Sizin araçlarınızda da aynı durum söz konusu mu. Görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

D-4D MOTOR SESİNDE ARTIŞ
« : Şubat 21, 2011, 13:17:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '18
  • 9 kere teşekkür etti
Ynt: D-4D MOTOR SESİNDE ARTIŞ
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2011, 17:00:33 »
Doğan bey benim de aracım ilk aldığımda benzinli gibi calısıodu. Şuan ses biraz daha fazla gelior ama dert etmiorum sonucta dizel arac. Ztn diğer markaların dizellerine bakılırsa bizimkisi benzinli gibi calısıo herseye  rağmen..
https://*****/*****

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2011, 16:01:36 »
Konu pek ilgi çekmedi ki buradan vardığım sonuç kimsenin aracında motor sesinde artış yok galiba, ya da herkesin aracında motor sesinde artış var, o yüzden olağan bir durum olarak karşılandı  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2011, 22:08:18 »
Motor sesinde zamanla artış oluyor. Bu durum benzinli araçlar için de aynı. Dizel araçta özellikle de rolantide ses daha fazla oluyor. Ama yukarıda da ifade edildiği gibi diğer dizellere oranla daha az olduğu doğru.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2011, 22:41:25 »
e arabayı kullandıkça eskiyor, ister istemez de sesler artıyor, bence kafaya takılacak bir durum yok.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • armaganhalil@yahoo.com
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2011, 23:11:50 »
ben 2010 corolla d 4d mevcut  6 ileri 16 ayda 40 000 km yaptım en son bakımda servis 10w 40 tam sentetik yağ kullanıyor ben ise castrol ün 0w 30 tam sentetik ve bor power [/b] kullandım araba şu an uzun yolda 4.8 şehir içinde 5.2 yakıyor ses ise gayet azaldı 140 ta bile benzinli gibi tavsiye ederim :alkis: ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2011, 07:23:57 »
doğan bey bende bor power öneririm sesi azaltması açısından.

flash tv de bor power haberi
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2011, 08:33:41 »
  Kullandığınız kaliteli yağlar ise üzerinde katkı maddesi ile karıştırmayınız yazar genelde. Çünkü yüksek sıcaklık altında kullandığınız yağ ile katkının nasıl bir tepkimeye gireceğini bilemezsiniz. Hatta bu durumda kullandığınız yağın özelliği bozulabilir bile. Kullanılan kaliteli yağların içinde zaten gerekli katkılar kafi miktarda vardır.
 Motorun sesinde bir miktar artış olmasıda doğaldır. Hatta bunu bakım periyot aralarında da artış olarak hissedebilirsiniz. Tabi kullanılan yakıt da bu sesde etkili olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2011, 13:14:50 »
Yalnız bu yağ olayını da hala anlayabilmiş değilim, araç için tavsiye edilen 5W 30 olmasına rağmen servis neden 10w 40 kullanıyor. Sabah ilk çalıştırma da motorun sesi çok fazla oluyor, bence de yağın etkisi büyük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2011, 17:23:55 »
Yalnız bu yağ olayını da hala anlayabilmiş değilim, araç için tavsiye edilen 5W 30 olmasına rağmen servis neden 10w 40 kullanıyor. Sabah ilk çalıştırma da motorun sesi çok fazla oluyor, bence de yağın etkisi büyük.

evet bende anlamıyorum neden servis 10w 40 kullanıyor tavsiye edilen olmamasına rağmen...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI