Gönderen Konu: "CHECK PARKİNG BRAKE SYSTEM" yazıyor ekranımda. ACİLL YARDIM!  (Okunma sayısı 34845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: "CHECK PARKİNG BRAKE SYSTEM" yazıyor ekranımda. ACİLL YARDIM!
« Yanıtla #20 : Aralık 04, 2012, 15:24:00 »
Merhaba Arkadaşlar,

Bende de 2010 avensis 1.6 elegant extra var ve aynı durum oldu (Prins marka tüp takılı). Yetkili LPG bayisi emisyonları defaatle değiştirdiği halde ve oksijen sensörünün etrafı temizlendiği halde bir türlü köklü çözüm bulunamadı. Bu sorunu tamamen çözebilmiş arkadaşlar var mı acaba?

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 04, 2012, 15:24:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 05, 2012, 11:20:28 »
Mustafa Bey, aşağıdaki başlık altından Sönmez usta'ya da sorabilirsiniz sorunuzu:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47902.0;topicseen
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Eylül 02, 2013, 10:21:17 »
Merhaba,

Bu problemi çözen veya tekrar yaşayan oldu mu? Benim aracımda da aynı problem oluştu LPG taktırdıktan sonra (2011 1.6 Avensis Elegant Extra-BRC MY-011 LPG Kit)

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 14, 2013, 19:33:18 »
Merhaba

Yaklaşık iki ay önce 2011 Avensis aracımda aynı sorunla karşılaştım. Hemen servisi aradım ilk sordukları lpg olup olmadığıydı. Hayır deyince el freninde bir problem olduğunu fazla yürütmeden servise gitmemi söylediler. Bazen sabırlı olup beklemek iyidir. Aracı kapatıp yarım saat kadar bekledim ve tekrar çalıştırdım. Arıza lambası söndü ve ekrandaki uyarı kayboldu. Daha sonrada bir problem olmadı.

Ama yaklaşık iki saat önce gittim çalıştırdım durduk yere yine bu uyarıyı verdi. Bu sefer beklemek de fayda vermedi sönmüyor lambalar. Ayrıca yürüdüğü zamanda vsc hatası veriyor. (İlk arıza verdiği zaman lpg yoktu yaklaşık iki hafta önce taktırdım.) Şimdilik akşam akşam ne yapacağımı bilemedim. Fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
2004 corolla hb sol
2012 avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 14, 2013, 19:57:20 »
-Alo, yetkili servis, arabamın üzerine meteor düştü!  :nija: Ne yapmalıyım ?
-Aracınız LPG'li miydi ?  !!! |-\

Bazen gerçekten adamı çileden çıkarıyorlar. Size de çok geçmiş olsun Selçuk Bey. Ben öylesine içimden geçenleri yazdım, konuyla ilgili, bilgili arkadaşlar, abiler kesinlikle yardımcı olurlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 14, 2013, 20:03:45 »
-Alo, yetkili servis, arabamın üzerine meteor düştü!  :nija: Ne yapmalıyım ?
-Aracınız LPG'li miydi ?  !!! |-\

Bazen gerçekten adamı çileden çıkarıyorlar. Size de çok geçmiş olsun Selçuk Bey. Ben öylesine içimden geçenleri yazdım, konuyla ilgili, bilgili arkadaşlar, abiler kesinlikle yardımcı olurlar.

Vayy arkadaş meteor düşse en azından biliriz ki meteor düştü  :D şimdiyse ne olduğu belirsiz.

Teşekkür ederim Can Bey, İlk bu arızayı verdiğinde lpgli değildi ama iki hafta önce lpg taktırdım.
2004 corolla hb sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 14, 2013, 20:12:55 »
düz mantık gidecem.bence 2 secenek var.
1:Lpg kalibrasyonunu yapan usta çok beceriksiz.
2:avensislere has bir kronik sorun.
Valvematic motor 2009 yılından bu yana verso avensis auris lerde kullanılıyor.Şimdide yenı kasa corollada kullanılıyor.Ancak bu motor ilk çıktıgında valvematic arzası olan araclar vardı.çoktan beri bu şikayet dillendirilmiyor.İlginç olan yanı 1,6 132 ps valvematic kullanan verso ve aurislerde herhangi bir uyarı ikaz lambasının yanmaması.Yanıyorsada fakir karısım motor arıza lambası yanar.Ama sizde check parking brake system diye farklı bir arıza veriyor.Avensisin bu araçlardan tek farkı elektronik el freni.Verso aurislerde corolla larda manuel el frenı var.onlarda herhangi bir ikaz uyarı yazmıyor.Yazanlarda dediğim gibi beceriksiz usta.
Bence soorun lpg den farklı bir yerlerde.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 14, 2013, 20:24:27 »
düz mantık gidecem.bence 2 secenek var.
1:Lpg kalibrasyonunu yapan usta çok beceriksiz.
2:avensislere has bir kronik sorun.
Valvematic motor 2009 yılından bu yana verso avensis auris lerde kullanılıyor.Şimdide yenı kasa corollada kullanılıyor.Ancak bu motor ilk çıktıgında valvematic arzası olan araclar vardı.çoktan beri bu şikayet dillendirilmiyor.İlginç olan yanı 1,6 132 ps valvematic kullanan verso ve aurislerde herhangi bir uyarı ikaz lambasının yanmaması.Yanıyorsada fakir karısım motor arıza lambası yanar.Ama sizde check parking brake system diye farklı bir arıza veriyor.Avensisin bu araçlardan tek farkı elektronik el freni.Verso aurislerde corolla larda manuel el frenı var.onlarda herhangi bir ikaz uyarı yazmıyor.Yazanlarda dediğim gibi beceriksiz usta.
Bence soorun lpg den farklı bir yerlerde.

Tuncay Bey yukarıdaki yorumların bir çoğunda lpgden kaynaklı olduğu söylenmiş. O yüzden ilk kez arızayı aldığım zaman aracımda lpg yoktu diye belirtmek istiyorum bende. Eğer ki kronikse bu sorun size katılıyorum tamamen el freni kaynaklı bir problem. Arka balatalar idare eder, önler bitik durumda. Bu yüzden fren yağında eksilme olmuş olabilir mi, arıza lambası ve bu uyarıya sebep olmuş olabilir mi?
2004 corolla hb sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 14, 2013, 20:28:08 »
Sİzdede lpg takılmaadan  once o arıza yazdıysa lpg kaynaklı değil.versolarda  aurislerde hiç bir sıkıntı yok.avensis kullanıcıları dıllendırıyor.oda motor arıza lambası değilde  baska uyarı yazıyor.fren  hidroligi bitse balatalar bitse farketmeseniz abs  uyar ışıgı yanar.El freni elekktronikte olsa sonucta bunu balata veya başka bir mekanik şekilde tutuyor.Ahmet güve bey bilir.El freni balatası var ise balatalarda diskin altında bir sıkıntı var.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 14, 2013, 20:35:36 »
Sİzdede lpg takılmaadan  once o arıza yazdıysa lpg kaynaklı değil.versolarda  aurislerde hiç bir sıkıntı yok.avensis kullanıcıları dıllendırıyor.oda motor arıza lambası değilde  baska uyarı yazıyor.fren  hidroligi bitse balatalar bitse farketmeseniz abs  uyar ışıgı yanar.El freni elekktronikte olsa sonucta bunu balata veya başka bir mekanik şekilde tutuyor.Ahmet güve bey bilir.El freni balatası var ise balatalarda diskin altında bir sıkıntı var.

Görünüşte el freniyle ilgili hiç bir problem yok gibi. Görevini tam anlamıyla yapıyor. Nasıl bir mekanizması var bilmiyorum ama servis görmeden çözülebilecek gibi değil galiba.
2004 corolla hb sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 14, 2013, 20:51:32 »
Bu kasalarda değişti mi bilmiyorum ama balatalar bittiğinde el freni ışığı ikaz veriyor bizim araçlarda.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 14, 2013, 21:23:01 »
Türk insanını evlerde kullanılan ocak gazını araçlarında kullanmaya mahkum edenler utansın.2010 model araç al sanayilerde gez. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 14, 2013, 23:03:04 »
Türk insanını evlerde kullanılan ocak gazını araçlarında kullanmaya mahkum edenler utansın.2010 model araç al sanayilerde gez. Geçmiş olsun.
onu geçtim 70 bin lira dedikleri arabadan 30 bin lira vergi alıyorlar.ben bu dünyada ve ahiretee yönetenlere hakkımı helal etmiyorum..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #33 : Aralık 02, 2013, 21:30:55 »
Merhaba

Yaklaşık iki ay önce 2011 Avensis aracımda aynı sorunla karşılaştım. Hemen servisi aradım ilk sordukları lpg olup olmadığıydı. Hayır deyince el freninde bir problem olduğunu fazla yürütmeden servise gitmemi söylediler. Bazen sabırlı olup beklemek iyidir. Aracı kapatıp yarım saat kadar bekledim ve tekrar çalıştırdım. Arıza lambası söndü ve ekrandaki uyarı kayboldu. Daha sonrada bir problem olmadı.

Ama yaklaşık iki saat önce gittim çalıştırdım durduk yere yine bu uyarıyı verdi. Bu sefer beklemek de fayda vermedi sönmüyor lambalar. Ayrıca yürüdüğü zamanda vsc hatası veriyor. (İlk arıza verdiği zaman lpg yoktu yaklaşık iki hafta önce taktırdım.) Şimdilik akşam akşam ne yapacağımı bilemedim. Fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba. LPG yi taktırdığım serviste kiti komple değiştirdiler ve sorunum çözüldü. Bende uyarıyı vermeden önce araba tekleme yapıyordu ve ondan sonra arıza lambaları ve uyarılar çıkıyordu. Benim tahminim lpg enjektörlerinden kaynaklı bir problemdi. Size de geçmiş olsun. Umarım probleminiz çözülmüştür.