0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
-Alo, yetkili servis, arabamın üzerine meteor düştü! Ne yapmalıyım ?-Aracınız LPG'li miydi ? Bazen gerçekten adamı çileden çıkarıyorlar. Size de çok geçmiş olsun Selçuk Bey. Ben öylesine içimden geçenleri yazdım, konuyla ilgili, bilgili arkadaşlar, abiler kesinlikle yardımcı olurlar.
düz mantık gidecem.bence 2 secenek var.1:Lpg kalibrasyonunu yapan usta çok beceriksiz.2:avensislere has bir kronik sorun.Valvematic motor 2009 yılından bu yana verso avensis auris lerde kullanılıyor.Şimdide yenı kasa corollada kullanılıyor.Ancak bu motor ilk çıktıgında valvematic arzası olan araclar vardı.çoktan beri bu şikayet dillendirilmiyor.İlginç olan yanı 1,6 132 ps valvematic kullanan verso ve aurislerde herhangi bir uyarı ikaz lambasının yanmaması.Yanıyorsada fakir karısım motor arıza lambası yanar.Ama sizde check parking brake system diye farklı bir arıza veriyor.Avensisin bu araçlardan tek farkı elektronik el freni.Verso aurislerde corolla larda manuel el frenı var.onlarda herhangi bir ikaz uyarı yazmıyor.Yazanlarda dediğim gibi beceriksiz usta.Bence soorun lpg den farklı bir yerlerde.
Sİzdede lpg takılmaadan once o arıza yazdıysa lpg kaynaklı değil.versolarda aurislerde hiç bir sıkıntı yok.avensis kullanıcıları dıllendırıyor.oda motor arıza lambası değilde baska uyarı yazıyor.fren hidroligi bitse balatalar bitse farketmeseniz abs uyar ışıgı yanar.El freni elekktronikte olsa sonucta bunu balata veya başka bir mekanik şekilde tutuyor.Ahmet güve bey bilir.El freni balatası var ise balatalarda diskin altında bir sıkıntı var.
Türk insanını evlerde kullanılan ocak gazını araçlarında kullanmaya mahkum edenler utansın.2010 model araç al sanayilerde gez. Geçmiş olsun.
MerhabaYaklaşık iki ay önce 2011 Avensis aracımda aynı sorunla karşılaştım. Hemen servisi aradım ilk sordukları lpg olup olmadığıydı. Hayır deyince el freninde bir problem olduğunu fazla yürütmeden servise gitmemi söylediler. Bazen sabırlı olup beklemek iyidir. Aracı kapatıp yarım saat kadar bekledim ve tekrar çalıştırdım. Arıza lambası söndü ve ekrandaki uyarı kayboldu. Daha sonrada bir problem olmadı.Ama yaklaşık iki saat önce gittim çalıştırdım durduk yere yine bu uyarıyı verdi. Bu sefer beklemek de fayda vermedi sönmüyor lambalar. Ayrıca yürüdüğü zamanda vsc hatası veriyor. (İlk arıza verdiği zaman lpg yoktu yaklaşık iki hafta önce taktırdım.) Şimdilik akşam akşam ne yapacağımı bilemedim. Fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.