Gönderen Konu: beklediğimden fazla yakıt tüketimi ve lpg :(  (Okunma sayısı 3763 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
beklediğimden fazla yakıt tüketimi ve lpg :(
« : Şubat 20, 2011, 23:25:28 »
1- arkadaşlar corolla sedan 2005 model aracımız var... yeni aldık.. araca hiç lpg takılmamış ve bu aracın yakıtı benzinde 35 krş'a denk geliyor... bu aracın kış şartlarında böyle yakması normal midir ???

2- lpg taktıracağız.. atiker olsun diyoruz.. sizce güzel mi, ayrıca sitesinde safefast falan diye ayrılıyo sizce en iyi hangisi ???
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

beklediğimden fazla yakıt tüketimi ve lpg :(
« : Şubat 20, 2011, 23:25:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: beklediğimden fazla yakıt tüketimi ve lpg :(
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2011, 23:32:17 »
emrah kardeşim aracın kaç motor 1.6 mı 1.4 mü hangi ilde ikamet ediyosun lpg konusunda 2A mühendisliğin yetki verdiği brc servislerini tavsiye ederim benim aracım da BRC MY 07 kit takılı çok memnunum 10 bin km ye yaklaştım bir kez bile sorun yaşamadım çok şükür maşallah deyim nazar değmesin.Atikerde sorun yaşama ihtimalin çok aracımı uzun yıllar kullanıcam dersen BRC MY 07 kiti öneririm sorun yaşamazsın.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2011, 23:43:31 »
Hangi şehirde 35krş yakıyor? Şehiriçimi şehirdışımı? Mesela Eğer ankaranın veya istanbulun şehiriçinde 35krş yakıyorsa harbi çok iyi..

Atiker taktırıpta memnun kalan çok az kişi var , BRCden vazgeçmeyin. Çok ucuz olsun derseniz lovatoda olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2011, 23:52:36 »
emrah kardeşim aracın kaç motor 1.6 mı 1.4 mü hangi ilde ikamet ediyosun lpg konusunda 2A mühendisliğin yetki verdiği brc servislerini tavsiye ederim benim aracım da BRC MY 07 kit takılı çok memnunum 10 bin km ye yaklaştım bir kez bile sorun yaşamadım çok şükür maşallah deyim nazar değmesin.Atikerde sorun yaşama ihtimalin çok aracımı uzun yıllar kullanıcam dersen BRC MY 07 kiti öneririm sorun yaşamazsın.

hocam aracımız 1.6  corolla... kayseride ikamet ediyoruz.. atikeri taksit imkanından tercih edelim demiştik.. ama sorun yaşayan çoksa vazgeçer iki ay daha böyle binip brc ye yönelebiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2011, 23:54:32 »
Hangi şehirde 35krş yakıyor? Şehiriçimi şehirdışımı? Mesela Eğer ankaranın veya istanbulun şehiriçinde 35krş yakıyorsa harbi çok iyi..

Atiker taktırıpta memnun kalan çok az kişi var , BRCden vazgeçmeyin. Çok ucuz olsun derseniz lovatoda olabilir.

hocam şehir içi kullanımda 35 krş yakıyo.. Kayseride ikamet ediyoruz.. ankaranın ist.un engebe olduğu söylenir buraya göre... ama yinede 35 krş benim beklediğimden fazla geldi... araç 140 binde.. bununla mı alakalıdır yoksa düzlükte kullanımda da 35 krş normal midir ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2011, 01:06:53 »
arkadaşlar yarın lpg taktırmaya gidecem... vvti olması hasebiyle daha az yakar diye bekliyordum.. başka benzinde kullanan yokmu ova şeklinde bi şehirde.. tüketimi nasıl ??? yorum yapmaktan çekinmeyin ... ankara ist için süperse kayseri için normaldir herhelde demi ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2011, 01:17:53 »
emrah kardeşim ölçümü şu şekilde yaptıysan aracının deposunu hafif taşana kadar fulleyip 100 veya 200 km sonra tekrar hafif taşana kadar fulletip bu sonuca ulaşmışsan normal yakıyor demektir.Benim aracım istanbulda 10-11 lt yi görüyor,benim tahminim senin aracın 35 krş tan fazla yakar dediğim şekilde ölçüm yapıp bu sonucu almışsan o zaman çok çok iyi az yakıyor demektir.LPG konusunda dediğim gibi atiker taktırısan çok sorun yaşarsın bilmiyorum hangi kite karar verdin.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2011, 01:40:35 »
emrah kardeşim ölçümü şu şekilde yaptıysan aracının deposunu hafif taşana kadar fulleyip 100 veya 200 km sonra tekrar hafif taşana kadar fulletip bu sonuca ulaşmışsan normal yakıyor demektir.Benim aracım istanbulda 10-11 lt yi görüyor,benim tahminim senin aracın 35 krş tan fazla yakar dediğim şekilde ölçüm yapıp bu sonucu almışsan o zaman çok çok iyi az yakıyor demektir.LPG konusunda dediğim gibi atiker taktırısan çok sorun yaşarsın bilmiyorum hangi kite karar verdin.

depoyu fulledikten sonra ölçmek hiç aklıma gelmemişti... ama çok çabuk ışık yandı gibi geldiği için ışık yandığı anda 20 tl lik yakıt aldım ve kmyi sıfırladığımda 60 km sonra tekrar ışık yandı.. 33 krşa denk geliyo esasen.. bu hesapta yanlışlık olur mu ki.. net yorumlarına bakıyorum en iyi kiti bulmak için ama sanırım brc olur çünkü corollalara hep brc taktırmışlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2011, 02:33:41 »
Sen brc taktır yetkili serviste olmak şartıyla bilmiyorum bulunduğun bölgede 2A mühendisliğin yetkili servisi varmı varsa gönül rahatlığıyla taktır.Ben lpg taktırmadan önce sabahlara kadar internetten araştırdım okudum ettim gözlerim şişti artık okumaktan en son en mantıklısı brc geldi bana ve şuan iyikide brc taktırmışım diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 21, 2011, 03:31:28 »
atıker için sanayide bi laf vardır aracı satamıyorsan atıker taktır hiçdeğilse tüplü diye satarsın derler...o denli kötü yani.insanlar satacağı araca taktırıyorlar....brc ye pahalı diyorsanız lovato derim...

kuzenim arabasına pek önem vermediğinden birde satmayı düşündüğünden atıker taktırmış..geçenlerde sorun yaşadığında taktırdığı yere gittik ne oldu abi nesi var dedim normal bunlar atıker için diyor  usta  :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2011, 09:07:08 »
350 kr bence gayet normal bi tüketim..bu şartlarda lpg dönüşümü yapıldığında 220 civarı yakacaktır ş.içinde....buda gayet normal bi rakam olacaktır...1,6 aracın ne kadar yakması beklenebilirki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 21, 2011, 09:28:56 »
2006 Honda Civic 1.6 VTEC benzinli şehiriçinde 36 kuruş, şehir dışında 110-120 ile 25 kuruş yakıyor. Bence de normal. Şu an ki benzin/mazot fiyatlarına göre az yakan diye bir araç yok hiç kasmayın ::)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 21, 2011, 09:41:21 »
Şehiriçi trafiği için benzin tüketim değeriniz 35 kuruş ise gayet normal bir değer. Tabi şehiriçi trafiği biraz görecelidir bunuda hesaba katmalı. Kullandığınız ilde her 100 metrede bir trafik lambası varmı yokmu bu önemli. Ve eğer var ve 35 kuruş diyorsanız bence tüketiminiz çok normal. LPG konusunuda bence geciktirmeyin. Ben aracımı uzun süre kullanmaya karar verdiğim için italyan lovato taktırdım ne olur ne olmaz diye. Lovato'yu tavsiye ederim son derece sessiz ve stabil ;) Bunun yanında yerli Atiker düşünürseniz safefast sıralı sistemini sadece düşünün derim aracınız için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 21, 2011, 11:30:32 »
depoyu fulledikten sonra ölçmek hiç aklıma gelmemişti... ama çok çabuk ışık yandı gibi geldiği için ışık yandığı anda 20 tl lik yakıt aldım ve kmyi sıfırladığımda 60 km sonra tekrar ışık yandı.. 33 krşa denk geliyo esasen.. bu hesapta yanlışlık olur mu ki.. net yorumlarına bakıyorum en iyi kiti bulmak için ama sanırım brc olur çünkü corollalara hep brc taktırmışlar

20 TL gibi az miktarda alınan benzinde aracımızı daha fazla yakıt yakıyor olarak algılamamız normal. Benzinin depomuzdaki buharlaşma miktarınıda göz önünde bulunduruyormuyuz arkadaşlar. Unutmayın full depo benzinle az miktarda alınan benzin miktarları arasında yapılan karşılaştırmalarınızda bunu daha rahat anlayacaksınız...
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 21, 2011, 12:41:43 »
Atikeri kötüleyen arkadaşlara birkere daha yazıyorum bunuda forumda yazmaktan bıktım kullanmadığınız bir sistem hakkında yorum yapmayın ben BRC lovato vs kullanmadım aracıma 2500 km önce Atiker safe fast taktırdım taktırdıktan sonra ilk 1000km yi geçince ayara gel dediler, sadece ayara gittim okadar, sıkıntı yaratmadı hiç henüz, inşallahta böyle devam eder, şehir içi yakıt tüketimim ise 175  180 kuruş civarında , şehir dışı ise 165 kuruş yakıyor benim aracımda 2005 1.6 VVT-I motor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 21, 2011, 12:52:29 »
Atikeri kötüleyen arkadaşlara birkere daha yazıyorum bunuda forumda yazmaktan bıktım kullanmadığınız bir sistem hakkında yorum yapmayın ben BRC lovato vs kullanmadım aracıma 2500 km önce Atiker safe fast taktırdım taktırdıktan sonra ilk 1000km yi geçince ayara gel dediler, sadece ayara gittim okadar, sıkıntı yaratmadı hiç henüz, inşallahta böyle devam eder, şehir içi yakıt tüketimim ise 175  180 kuruş civarında , şehir dışı ise 165 kuruş yakıyor benim aracımda 2005 1.6 VVT-I motor ;)
+1 Bu yoruma tamamıyla katılıyorum 20bin kmdir lpg kullanıyorum forumda çoğu kişi bu markayı bilmiyordur. mimgas beyin enjektör italyan kalan sistem yerli çok memnunum 18000 kmde iki tane su borusu eki plastik t değişti sadece iki defada 10 bin km dolduğu içi filtre. parasını çoktan çıkarttı 800 tlye taktırmıştım. kimsenin kullandığı kit için öyledir böyledir demiyorum ama illa pahalı diye kaliteli demekte olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 22, 2011, 17:46:27 »
arkadaşlar sabahlara kadar araştırma yaptım ve atiker alıp pişman olanların ustaya bağlı pişmanlık duyduğunu gördüm usülüne uygun takılan tüm sistemlerin sorunsuz şekkilde senelerce kullanıldığı hakkında çok yorum okudum ve atiker taktırdım.. kayserinin tavsiye edilen ustasına götürdüm... hayırlısı olsun bakalım.. görüşlerimi bir hafta kadar kullanıyım buraya yazarım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 08, 2011, 08:54:17 »
konuyu güncelliyeyim bari, Atiker hakkında konuşanlar için yazıyorum birkez daha

geçen hafta FULL den litre fiyatı 2.04 TL den gaz aldım 70 TL  lik ve bu gaz ile 447 KM yol yaptım şehir içi şehir dışı karışık  yani kilometrede 156 kuruş yakıyor şuanda buda çok ama çok iyi bir değer (not düşelim : 90km süratin üzerine hiç çıkmadım)

şunuda belirteyim açık hava filtre kiti kullanıyorum daha önceki ölçümlerimde 165 170 kuruş civarında yakıyordu ancak son gazı almadan önce MAF sensörünü yağsız kontak spreyi ile temizledim , hava filtremi temizledim bakımını yapıp yağladım ve yakıt 156 kuruşa düştü :) rolantideki dalgalanmada kayboldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 08, 2011, 09:01:14 »
Mesut seni tebrik ederim, bence şuanki değerlerin 10 numara. Yahu hep derim çok yakıyor diyenleri anlamıyorum, kesin bakımsız araç kullanıyorlar. Mesut birde ricam olacak senden :) Şu FULL istasyonunu biraz gazlasanda Eskişehir'e doğru bir yatırım düşünseler artık :D 2.04 tl/lt fiyat şimdi 2.26 'dan bayağa uygun geliyor görünce :D Ayrıca o tarafa doğru gelirsem senin kontak spreyi kullanabilirmiyim benimki bitmişte :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 08, 2011, 09:35:10 »
teşekkürler Metin abi :) kontak spreyini elektronikçiden aldım 4TL :) istersen kargo yapayım am akargosu daha pahalı tutuar olarada elektronikçi varsa yağsız kontak spreyi alıver :)  bu arada FULL den telefonumu almışlardı indirim kaldırım olduğunda mesaj atıyorlar ücretsiz olarak zam gelmeden gel fülle depoyu diye :)  cuma günü gaz alıcam bi sorarım başka istasyon açmayı düşünüyorlarmı diye ve hangi illere diye bi sorarım :)

bu arada sana katılıyorum kabımsız araç konusuna ;)