Gönderen Konu: arka lastikten gelen uğultu  (Okunma sayısı 3234 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
arka lastikten gelen uğultu
« : Şubat 20, 2011, 23:13:30 »
merhaba tct üyeleri arabamın lastik değişimde ustanin fark etmesiyle karşımıza çıkan  bir sorun.el freni balatalası kampana içersinde parçalanmış ve zamanla kampana içerisinde yer yapmış.biz orjinal el fren balatasını taktik ve araç hareket etmeye başladıktan sonra balata değiştirdiğimiz taraftan vurma sesi şeklinde ses gelmeye başladı.usta torna ile düzeleceğini söyledi ve torna yaptırdık ve usta az kullanımdan sonra sorunun kalacağını söyledi fakat yaklaşık uzunyol 3000km yol yaptım hala ses arada kendini gösteriyor.pervane sesi şeklinde kulağımı çok rahatsız dediyor.özellikle yavaş gittiğim zaman ses duyuluyor.hızlanınca ses kayboluyor.bir defa torna yaptırdık.diski mi değiştirmek gerekiyor.bu ses balata değiştirmeden önce yoktu sonra olmaya başladı.birde bijonların farklı takılmasınin ihtimalini düşünürsek,bijon böyle bir sorun yaratırmi.bilgisi olan varmı?

Toyota Club Türkiye

arka lastikten gelen uğultu
« : Şubat 20, 2011, 23:13:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: arka lastikten gelen uğultu
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2011, 17:11:54 »
acaba bilye yada porya da mı sorun var,yada lastik davlumbazlarından böyle bir ses gelebilir mi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2011, 23:11:02 »
bilye olsa hızlanınca artması gerekmez mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2011, 01:25:08 »
işte bende anlamadım canı istediği zaman ses geliyor yada gelmiyor.yavaş yada hızlı farketmiyor.doğal olarak ta bilyeden değil.o kanıya vardım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2011, 00:52:33 »
?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2011, 01:22:08 »
şuayip bey bende aynı viyaklama yapıyordu serviste nasıl olduysa benm yaptıgımı yada el freni çekili iken hareket ettiğimi ima ederek sen yapmısındır dedi teknisyen arkadaş.Benimde iç tarafta el freni balatası kırlmış altındaki demir parçası diske sürterek iz yapmıstı.disk balata falan derken 600 tl masraf cıkarmıslardı.Bende formeni tanıdıgım için yaptırmayacagımı söyledim  oda zımparalayıp yeni elfreni balatalarıyla takmamı söyledi zamanla   balata alışır dedi.Ben servisten almıştım arka fren balatası el freni balatası  falan derken ses kesildi birdaha da yapmad.Bence balataların montajında falan bir sorun var.Dİsikin içinde aşınma cok ise yapacak birşey yok tek disk alacaksınız ozaman.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2011, 11:21:19 »
tuncay bey bugün tekrar gideceğim bakalım son olarak ne söyleyecekler.inşallah fazla tuzlu olmaz :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 08, 2011, 10:37:33 »
evet arkadaşlar sorun kış lastiklerinden kaynaklanıyormuş ve lastikler takılırken yapılan balans ayarı berbat yapılmış.adam janta 45 gram kurşun takmış,jantta hiçbir sıkıntı yokken.ben daha ne diyeyim bunu yapan servis,rabbim onların cezasını versin hakkımı helal etmiyorum.