Gönderen Konu: D-4d Için Hangi Euro Dizel  (Okunma sayısı 3339 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
D-4d Için Hangi Euro Dizel
« : Ocak 21, 2008, 22:42:11 »
arkadaşlar merhaba.biliyorsunuz dizeller için yakıtın kalitesi çok önemli.katologlarda toyota her istasyonun euro dizelini kullanabilirsiniz yazmış fakat bu herkese nazar boncuğu dağıtmak gibi birşey yani her bayiyi kendine küstürmemek istiyor.Fakat mesela ford opetten yakıt aldğınız taktirte oluşabilecek yakıt arızalarını garanti kapsamına alıyor böyle bir durumu toyota  yetkililerine sorduğumda olumsuz yanıt aldım.dizelci arkadaşlar sizler yakıtınızı hangi firmadan alıyorsunuz.birçok foruma baktım çeşitli anket sonuçları koymuşlar.daha çok total ve shell'i tavsiye ediyorlar.tecrübeli arkadaşlar yardımınızı bekliyorum
2008 corolla comfort D-4D

Toyota Club Türkiye

« : Ocak 21, 2008, 22:42:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2008, 00:38:36 »
Ben genelde opet ve shellden alıyorum ama bunlardada işlek, sirkülasyonu çok olan istasyonları tercih ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2008, 08:54:25 »
onemli olan euro diesel olarak bilinen yakiti kullanmak. tum yakit firmalari zaten ayni yerden aliyor. yani bp, shell, opet, total ya da po...farketmiyor.
ama mumkunse surekli ayn istasyondan yakit almaya dikkat edin. bir de sehiricindeki istasyonlari tercih etmek lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2008, 12:10:06 »
Ford'un Opet'i tavsiye etmesinin yegane nedeni kesinlikle ve kesinlikle Opet'in yakıtının diğer yakıtlardan çok daha kaliteli olması değil, sadece aynı holdinge (koç) bağlı olmasıdır. Başka hiç bir neden arayıp teori üretmeye gerek yok. Az önce burada yazan arkadaşa da katılıyorum, sonuçta hepsi petrolü aynı yerde alıyor. Farkları yaptıkları promosyonlar, bir de bazılarının eşantiyon babında kattıkları yakıt katkılarıdır. Sonuçta bende evime yakın ve güvenilir insanlar oldukları için yakınımdaki bir Opet istasyonunu tercih ediyorum. Fakat bir defasında (3-4 yıl evvel) nasılsa yakıtı iyidir diye başka bir muhitteki Opet bayiinden almıştım. Arabanın çekişinde bir gariplik olmaya başlamıştı. Eve varınca kontağı kapattıktan sonra da motor sarsılarak 1-2 saniye daha çalışmaya devam etti. Sonradan bu arkadaşların benzine solvent kattıklarını gazetedeki bir haberden okudum. Zaten bu yüzden hapise de girip çıktılardı. Yani sonuçta markanın bir önemi yok, olay oradaki benzin istasyonunun sahbinde ve çalışanlarında bitiyor.

Kazasız belasız günler dilerim.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2008, 18:30:03 »
Bu firmalar o kadar reklam yapıyor. Ama denetlemeye gelince hala durum perişan.  2008'e geldik hala yakıtların kalitesinden haklı olarak şüphe ediyoruz.  Ben son üç depodur PO'dan motorin 10 kullanıyorum. Bir fark göremedim. Sanırım yine shell'e döneceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • japondan başka otoya binmem
  • Araç: Verso
Ynt: D-4d Için Hangi Euro Dizel
« Yanıtla #5 : Mayıs 22, 2008, 06:35:38 »
Barış bey dizelde shellden şaşma sakın bem 3 yıl corolla d4d kullandım po dan da alma bende aldım performans düştü bpnin dizelinde performan iyi ama yakıt tüketimi artıyo toyota için en güzeli shell hep aynı km yaparsın
turgut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • trafikte eğitim şarttttttttttttttt
  • Araç: Auris
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2011, 10:49:29 »
yakıtı shellden akılı kelden alacan birader.
haftada 2,5-3 depo yiyorum performansı ve sarfiyatı en iyi olan shell...
saygılar
carpe diem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '18
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2011, 20:17:52 »
Bulunduğum ilçede shell yok malesef dolayısıyla po dan almak zorunda kalıyorum. Merkeze gittiğimde ise depoyu shell den fulleyip dönüorum.
Shell den aldığım zaman aracımın performansında hafif bir artış olduğunu söyleyebilirim.. saygılar
https://*****/*****

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2011, 02:58:24 »
Shell V-power euro dizel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2011, 08:02:48 »
Dün shell e gittim yakıt almak için, yanlışlıkla 10 litre normal motorin koydurdum. Sonradan farkettim gerisini euro dizel koydurttum. İnşallah bi sıkıntı olmaz.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 28, 2011, 09:37:04 »
Dün shell e gittim yakıt almak için, yanlışlıkla 10 litre normal motorin koydurdum. Sonradan farkettim gerisini euro dizel koydurttum. İnşallah bi sıkıntı olmaz.
senin normal dedigin euro dizeldir.euro dizel motorindir,senin bahsettiğin motorin kırsal olan onunda satışı yok yani artık euro falan yok hepsi motorin
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 28, 2011, 09:52:21 »
senin normal dedigin euro dizeldir.euro dizel motorindir,senin bahsettiğin motorin kırsal olan onunda satışı yok yani artık euro falan yok hepsi motorin

Abi zaten orda kafam allak bullak oldu. 3.62 TL den fuel save diye bir yakıt 3.69 dan v-power diye bir yakıt var. Ben eskiden fuel save alıyorum diye hatırlıyorum hep. Adam dedi bunu kırsalın yerine koydular. Benim kafama kaynar su boşaldı sanki. 10 saniyede 10 litre yakıt koydu nasıl pompaymış :) Gerisini v-power koydurttum artık. Şimdi sen yazınca shell in sitesine baktım "Diesel Extra (Kırsal Motorin)" diye bir yakıt var. Galiba bunu kaldırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 28, 2011, 10:02:06 »
Abi zaten orda kafam allak bullak oldu. 3.62 TL den fuel save diye bir yakıt 3.69 dan v-power diye bir yakıt var. Ben eskiden fuel save alıyorum diye hatırlıyorum hep. Adam dedi bunu kırsalın yerine koydular. Benim kafama kaynar su boşaldı sanki. 10 saniyede 10 litre yakıt koydu nasıl pompaymış :) Gerisini v-power koydurttum artık. Şimdi sen yazınca shell in sitesine baktım "Diesel Extra (Kırsal Motorin)" diye bir yakıt var. Galiba bunu kaldırıyorlar.

Problem yok fuel save tasarruf yakıtı diye geçiyor,v-power de performans yakıtı diye geçiyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 28, 2011, 10:32:13 »
Problem yok fuel save tasarruf yakıtı diye geçiyor,v-power de performans yakıtı diye geçiyor....

Neyse o zaman benim 10 litrelik tasarruf 35 litrelikte performans yakıtım var. Karışık yaptım :D