Gönderen Konu: yeni verso hararet göstergesi  (Okunma sayısı 8844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
yeni verso hararet göstergesi
« : Şubat 20, 2011, 21:08:51 »
Merhabalar ;
Malum yeni versolarda hararet göstergesi yok, sadece motor soğukken panelde mavi renk bir uyarı ışığı var ve motor ısınınca yani belli bir dereceye gelince uyarı ışığı sönüyor, bu ışığın tam olarak motor sıcaklığı kaç dereceye ulaştığında söndüğünü öğrenmek istiyorum, şimdiden cevap yazacak arkadaşlara teşekkür ederim.
2011 verso premium - Beyaz

Toyota Club Türkiye

yeni verso hararet göstergesi
« : Şubat 20, 2011, 21:08:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni verso hararet göstergesi
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2011, 01:58:28 »
öğrendim 53-55 derecede mavi uyarı ışığı sönüyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2011, 10:18:03 »
peki yusuf bey. size birşey sorabilir miyim. aracı çalıştırırken direk depriyaj artı kontağa bir basışta mı çalıştırıyorsunuz yoksa:
kontağa birinci başış, anahtarı algılıyor burada
kontağa ikinci basış, gösterge paneli açılıyor. airbagler falan. bu işlemde hareret göstergesi sizde önce kırmızı sonra maviye mi dönüyor. yoksa direk mavi ışık mı yanıyor. ben 2004 model verso aldım. 4 ay falan oldu. ya dikkat etmedim. yeni dikkatimi çekti. 2. kontağa basış ve gösterge paneli açılırken hareret göstergesi önce kısa bir süre kırmızı sonra maviye dönüyor. motor ısınınca da tabi mavi de sönüyor. sizce burada bir anormallik var mı? bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2011, 12:04:47 »
peki yusuf bey. size birşey sorabilir miyim. aracı çalıştırırken direk depriyaj artı kontağa bir basışta mı çalıştırıyorsunuz yoksa:
kontağa ikinci basış, gösterge paneli açılıyor. airbagler falan. bu işlemde hareret göstergesi sizde önce kırmızı sonra maviye mi dönüyor. yoksa direk mavi ışık mı yanıyor. ben 2004 model verso aldım. 4 ay falan oldu. ya dikkat etmedim. yeni dikkatimi çekti. 2. kontağa basış ve gösterge paneli açılırken hareret göstergesi önce kısa bir süre kırmızı sonra maviye dönüyor. motor ısınınca da tabi mavi de sönüyor. sizce burada bir anormallik var mı? bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
normali öyle. sıkıntı yok.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2011, 12:14:27 »
şeçkin bey teşekkür ederim. önceden hiç dikkat etmemiştim. ne bileyim son günlerde dikkatimi çekti. bir sorun olabilir mi diye düşünmüştüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 28, 2011, 10:19:56 »

ben ilk çalıştırmada arbamı aldığım plaza yetkilerinin söylediği şekilde ; anahtarı takıp 2 kez bastıktan sonra aırbag ışığının sönmesine mütakip  çalıştırıyorum.sizde böyle çalıştırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 28, 2011, 12:12:56 »
ben de öyle çalıştırıyorum zaten. onda sorun yok. sadece 2. basışta hareret göstergesi ilkten kırmızı yanınca şaşırmıştım. o da normalmiş. teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2011, 14:45:12 »
ben direk debriyaja basıp butona basıyorum, Aslında benimde aklıma gelmişti önce 1.kademe, 2.kademe düğmeye bas sonra ayak debriyaja ve start... ama buna da kesin gerek varmı emin olamadım zaman kaybu oluyor dur bir toyota Türkiye ye yazıp sorayım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2011, 16:16:18 »
ışığın sönmesini beklemezsen noluyor?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 01, 2011, 22:24:00 »
benim bildiğim ısıgın beklenmesi sırasında yağı felan filan kontrol ediyor aracın durumundan eminseniz beklemeye gerek yok diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 01, 2011, 22:24:26 »
ben bugune kadar hiç beklemedim ayrıca :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 02, 2011, 10:10:17 »
benim bildiğim ısıgın beklenmesi sırasında yağı felan filan kontrol ediyor aracın durumundan eminseniz beklemeye gerek yok diye düşünüyorum...

evet bende bir bakıma kontrol olarak düşündüm .yine de bir saniye beklemek fazlada uzun bir süre olarak görmüyorum.sonuçta arzalı bir şekilde hareket etmek araç için  tamiri baya masraflı arızalar çıkarabilir.