Gönderen Konu: yardım edermisiniz ?  (Okunma sayısı 1414 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • HER NESEFTE ÖZLEDİM SENİ BU GÜN...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
yardım edermisiniz ?
« : Şubat 20, 2011, 12:50:42 »
Orjinal Efsaneye sahibim modifiye yapmak istiyoırum tavsiyeleriniz neler olur buyrun fotolar...
Hava şartlarından dolayı yıkayamadım biraz kirli   :-[
Araç 95 model GLİ lpg li tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum arabayı güzel bi hale getirmek istiyorum askerde olduğum için baya yıpranmış malesef  :( :(

HER NESEFTE ÖZLEDİM SENİ BU GÜN...

Toyota Club Türkiye

yardım edermisiniz ?
« : Şubat 20, 2011, 12:50:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: yardım edermisiniz ?
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2011, 13:00:20 »
önce açık hava filtresi sonra da yay ve jant takabilirsiniz.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2011, 13:16:41 »
Dıreksyondakı kılıfı sokup, komple detaylı bır temızlık sonrası bır boya koruma sonrası ortaya cıkacak orıjınal efsaneden daha makbulu yok bu zamanda bence..
Efsanenız cok guzel masallah Allah kaza bela vermesın. Kıymayın ona :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2011, 14:01:40 »
jantlarım güzelde birinin kapağını lastikçi kaybetti onu nasıl tamamlayabilirim yada orayı nasıl kapata bilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2011, 14:31:50 »
Yalnışım yoksa açık hava filtreleri yakıt sarfiyatını artırıyor diye biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2011, 15:00:45 »
Yalnışım yoksa açık hava filtreleri yakıt sarfiyatını artırıyor diye biliyorum

Yanlış biliyorsun ;) açık hava filtrelerinin hava geçirgenliği standart filtrelerden çok daha fazla olduğu için yakıt tasarufu sağlar , ama düzgün kullanılırsa,  araca açık hava filtresi takılınca gaza sert basıldığı taktirde hava filtresinden geçen yğun hava gaz kelebeğine çaparak güzel bir ses çıkarır, çoğu insan bu sesi hava filtresi çıkarıyor sanıyor buda yanlış o sesi motorun içine emdiği hava kelebeğe çarpınca çıkar, doğal olarak bu sesi duymak isteyipde gaza basanların aracı çok yakıyor , ve bu kişiler filtreyi takınca çok yakmaya başladı diyor ;)

bu tamamen gençlik ve tecrübesizliktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2011, 15:21:40 »
evet  dediğiniz doğru fakat araç lpgli lgp ile havanın ne kadar birbirini sevdiği tartışılır  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2011, 16:08:22 »
bence öncelikle arka tampondaki kusurlar giderilmeli, yanlış görmediysem sol arka çamurlukta hafif göçük mevcut o halledilmeli yani özetle öncelikle kusurlar giderilmeli, ardından detaylı iç ve motor temizliği,güzel bir pasta cila,cam filmi,açık hava filitresini takiben daha hoş ve biraz daha büyük ebat jantlar ve yay, tabi en başta şu arka camdaki yazılardan kurtulmak ta lazım.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2011, 19:20:57 »
Yanlış biliyorsun ;) açık hava filtrelerinin hava geçirgenliği standart filtrelerden çok daha fazla olduğu için yakıt tasarufu sağlar , ama düzgün kullanılırsa,  araca açık hava filtresi takılınca gaza sert basıldığı taktirde hava filtresinden geçen yğun hava gaz kelebeğine çaparak güzel bir ses çıkarır, çoğu insan bu sesi hava filtresi çıkarıyor sanıyor buda yanlış o sesi motorun içine emdiği hava kelebeğe çarpınca çıkar, doğal olarak bu sesi duymak isteyipde gaza basanların aracı çok yakıyor , ve bu kişiler filtreyi takınca çok yakmaya başladı diyor ;)

bu tamamen gençlik ve tecrübesizliktir.

Mesut abicim sanırım şu gençliğimi burda geçirdiğime okadar memnunumki ütün yanlış bilinen şeyleri düzelttim öğrendim sayende :)

Ayrıca uzun yolda özellikle yüksek hızlarda 120-... yakıt tasarrufu sağladığı kesiiiiiin tatışılmasız yarım deponun üstünde ve 463 km olmuştu çoooooook yüksek hızlardan sonra :) Kutu filtre yeterli havayı çekemediği için yüksek hızlarda benzine daha çok asılıyor araç :) (kullanımlada alakalı orası ayrı bi konu)

Konuya gelirsek filtre şart kusurlar giderilmeli camdaki yazılar sökülmeli araca uygun yay alıp takılırsa ve üzerine geniş tabanlı lastik ve jant kullanılırsa gayet hoş olur ve Selçuk abinin dediği gibi cilalar ve boya korumada şart :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Şubat 21, 2011, 15:51:13 »
Önereceğiniz chip veya başka bir uygulama varmı bide spor tampon nereden bulabilirim 2. el ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2011, 20:02:20 »
öncelikle profil bilgilerinizi tam ve eksiksiz doldurmanız gerekmekte ki hakkınızda sağlıklı bilgi edinebilelim.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2011, 13:57:53 »
bence öncelikle arka tampondaki kusurlar giderilmeli, yanlış görmediysem sol arka çamurlukta hafif göçük mevcut o halledilmeli yani özetle öncelikle kusurlar giderilmeli, ardından detaylı iç ve motor temizliği,güzel bir pasta cila,cam filmi,açık hava filitresini takiben daha hoş ve biraz daha büyük ebat jantlar ve yay, tabi en başta şu arka camdaki yazılardan kurtulmak ta lazım.
Emre aslında lpg de daha fazla O2 ye ihtiyaç vardır.Yoğunluğu düşük olduğu için benzine nazaran daha fazla havaya ihtiyaç duyar Lpg nin yanabilmesi için ancak bu enjeksiyonlu arabalarda geçerli senin tek nokta galiba.Sizin kasaları bilmiyorum.
Şimdi yapabileceğin işlemler senin maddi imkanlarına bağlı eğer aracın enjeksiyonlu ve abs li ise bir çok uygulamayı yapabilirsin.Yani araca 100.000 tl de harcasan yer yani o parayı ve yapacağın işleme göre bu fiyatta değişir.
Aracına headers lar satılıyor headers tan son 62.5 mm çapında düz boru son susturucuyu slincer lı eksoz ile tamamlayabilirsin yaşadığın şehre göre sebring olabilir ben memnunum şu an ki eksozumdan. Ardından açık hava filitresi ve yazılım ile iyi sonuçlar alabilirsin.Hem ses hem performans alabilirisin en uygun maliyetli beygir almak açısından bu sistemi yaptırabilirsin.
Jant alacaksın benim tavsiyem orjinal boyutundan en fazla bir inç büyüklükte bir jant al.Çünkü hem çekişi düşürüyor hemde yakıtı arttırıyor.O.z olabilir daha uygun dersen lenso olabilir ben lensodan memnunum sağlam jant.Eskiden cms jantlarım vardı lensolar superlight olmasına rağmen daha sağlam ve çukurlarda yamulmuyor.
Angel farlar güzel duruyo sizin kasaya ama xenon yaptıracaksan hiç alma çünkü milletin gözünü alıyor ve ben her gördüğüme küfürü kayıyorum sende küfür yemek istemezsen tabiki :DStopların değişebilir ledli olanları ile
Kule gergisi çok önemli bence benim araç 60 km hızla girdiğim virahja sol şeritten en sağ şeride kadar anca aldırıyordum şimdi viraja 90 km hızla girdiğim aynı virajda sol şerittle orta şeritin arasında çıkıyorum yani dağlar kadar fark var kesinlikle kaliteli bi kule gergisi al onuda iyice araştır benim ki anahtarla gerilebilenlerden  onların dümdüz olanları var onların takılırken aracın lastikleri boşa çıkması gerekiyor diye biliyorum yani havada asılı vaziyette iken sen iyice bir araştır.
Farlara bi-xenon alabilirsin.
Yarış koltuğu alabilirsin sparco veya recaro marka ikisi iyidir.Bride da olabilir. Aracını zevkli kılar ama bence koltuk işi en son iş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 23, 2011, 14:03:58 »
Birde frenlerle oynamak istersen ebc,stoptec,brembo marka performas disk ve performans balatalarıvar onların fren hidroliği felan da değişiyor alacağın  yer ayarlıyor onu.Abs li ise aracın delikli değilde yivli olanlardan alabilirsin.Çünki delikli olanlarda kullanmadan kullanmaya değişiyor ama yaklaşık 20.000-25.000 km de çatlamaya başlıyor o delikli olan yerlerinden o yüzden yivli olanlarından alırsın ebc nin yeşil balataları baya iyi fiyatlarıda aşağı yukarı araca göre değişiyor performans disck önler 140-200 euro ve yeşil balatalar önler 90-50 euro arası türkiyede iki tane dispiretörü var.brembonun bir tane galiba stoptec inde ama tam bilmiyorum brembo ile stoptec i.
Koni amortsör ve eibach,votlang vb. yaylarda kullanabilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2011, 14:34:04 »
bende mi hava filtresi taktırsam :S
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 24, 2011, 09:16:49 »
Taktir sefa abi taktir :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma