0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2000-2500 cc araçlar için 2200-3000 rpm'de asıl gücün verildiğini belirtmişsiniz, peki normalde 1.4 dizeli hangi aralıklarda kullanmak lazım?
Berkin bey aşağıdaki konuya bir göz atarsanız size yardımcı olacaktır . http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24408.0
Ya abilerim genelde şu dikkatimi şu çekti herkes arabasının yol bilgisayarını anlık konumda tutuyor ve buda insanın sinirini bozup gaza basmıyorsunuz öyle olunca yokuşta araba tıkandı çekmiyor gibi yorumlar geliyor aracınızı anlıkta değil ortalamada kullanın çünkü dediğiniz gibi bizim araçların bilgisayarları çok hasas %4-5 lik bi eğim geldiğinde bile stabil olarak 5-6 gösteren anlık tüketim 8-9-10 bile fırlıyor ve dediğiniz gibi insanın sinirini bozuyor. Ayrıca anlık tüketimde park ederken dikkat edersiniz duruduğunuz yerde bırakırsınız arbayı çünkü ben arka bahçede park ederken bi kaç kez anlık açtım 40 58 94 gibi değerler bile gördüm park ederken gaz vermeyi sevmiyor olsam bile...
Ercüment ben anlık tüketime göre kullansam kafayı sıyırırım herhalde, 1. vitesten 2. vitese geçene kadar göstergeler 15-16 lt gösteriyor Dediğin gibi ortalamaya göre kullanmak lazım. Hatta tarih saat ekranını açacaksın kafan rahat olacak
Mahmut Bey, cevabınız için teşekkürler, güzel bir konu olmuş elinize sağlık.
benim seyir devrim 2.000. Çok güzel bir devir arabanın gittiğini bile hissettimiyosunuz ve oldukca ekonomik.2.500 de vites değişiyorum.ayrıca vites hızlarını da paylaşıyım;2.000 devirde:3.vites 50km/s, 4.vites 70km/s5.vites 90km/s (en ekonomik seyir hızı)6.vites 110km/s1.4 dizel motor ve manuel vites.
Alper bey verilere göre en ekonomik seyir hızının 110 km/sa olması lazım.
100ü geçtikten sonra birazcık daha fazla yakıyor gibi geliyor bana,bu akşam mesela tem'de özellikle test etti akşam sakindi, 90km ile gittim ve anlık tüketim 2,9-3,5 arası gidip geldi,6.vites de cok ekonomik ama 100ü geçince cok az daha fazla yakıyor, bana öyle geldi tabi iyi bi test etmeli.