Gönderen Konu: 2011 MODEL OTOMATİK AURİS 2NCİ VİTESE GEÇER İKEN SES YAPIYOR  (Okunma sayısı 2527 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
ARKADAŞLAR 2011 MODEL OTOMATİK VİTES AURİS ARACIM HER İLK ÇALIŞTIRMADA 10.000 DEVİR İLE 12.000 DEVİR ARASINDA 2NCİ VİTESE GEÇER İKEN ARACIN ÖN TARAFINDAN 3 DEFA TIK TIK TIK DİYE SES YAPIYOR. BU SES DAHA SONRA HİÇ DUYULMUYOR. ARACI STOP EDİP YENİDEN ÇALIŞTIRINCA AYNİ SESİ GEÇİŞ ESNASINDA TEKRAR DUYUYORUM. GİTMİŞ OLDUĞUM SERVİS ARACIMDA FULL ARAÇ DENGE SİSTEMLERİ OLDUĞU İÇİN BUNLARI SİSTEMİN KONTROL ETTİĞİNİ VE BU SESİN KONTROL SESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. FAKAT BANA GÖRE BU KADAR GÜRÜLTÜ ÇIKARICI BİR SES SİSTEM CHECK SESİ OLAMAZ. BANA BU KONUDA YARDIMCI OLUR İSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM. TEŞEKKÜRLER :-\

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 MODEL OTOMATİK AURİS 2NCİ VİTESE GEÇER İKEN SES YAPIYOR
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2011, 01:16:36 »
forumlarda büyük harf kullanmak bağırmak demek olduğu için kurallar gereği yasaktır, dikkat ederseniz sevinirim.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2011, 08:57:28 »
araç ilk harekete geçtiğinde abs sistemi kontrol yapar ve ''lık'' diye tabir edebileceğim tek bir ses ile bunu duymanız normal istop etmedikçe de bi daha olmaz bu, sesin şiddeti derinden ama duyulur tarzdadır.ben bu sesin abs kontrol sesi diye düşünüyorum. servis de dinleyip bu açıklamayı  yaptıysa takılmayın derim.
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2011, 09:02:11 »
tabi bunu söylerken vitesin arızalı olmadığını vites geçişinin abs kontrol anıyla örtüştüğünü ve sizi yanılttığını tahmin ediyorum. dik bir rampada istop edip tekrar çalıştırın, d ye alın gaz vermeden aşağı aracı akıtın, vites değişmezken de o sesi duymanız lazım 10-15km civarında. bi deneyin derim..........
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2011, 18:01:16 »
teşekkür ederim. Deneyeceğim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: 2011 model otomatik auris 2nci vitese geçer iken ses yapıyor
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2011, 21:32:09 »
cihan bey, sizinde belirttiğiniz gibi araç yokuş aşağı iken gaz vermeden denedim. yine ayni lık sesini 3 defa duydum. bu sesin her zaman 3 defa arka arkaya duyulması normal midir? teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2011, 00:31:07 »
valla ben tek biliyorum ama  benim comfort sade abs var, tcs ve esp ayrı ayrı test yapıyorsa olabilir teknik çilere sormak lazım...................
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2011, 21:40:11 »
yanıtınız için teşekkür ederim. toyota servisi ayni özellikte bir auris geldiğinde haber verecek idi. bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 28, 2011, 13:43:43 »
ilk çalıştırmada aynı ses 2.vites geçişinde benim aracımda da oluyor servise ben de sordum. verdikleri cevap aracın ilk çalışmada bazı sistemlerinin soğuk olduğundan bu şekilde ses yapabileceğinden bahsettiler. tek bir lık sesi geliyor. sıkıntı edecek bir şey yokmuş. yaz geldi ön sağ kelebek camının oradan,aracın göğüs kısmından falan sesler gelmeye başladı gıcırdama şeklinde bunu da sordum.sıcağın plastik aksamı genleştirip gece tekrar soğudun da yazın böyle şikayetlerin olduğunu söylediler. bu bilgiyi de sizinle paylaşayım dedim
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #9 : Ağustos 09, 2011, 17:19:11 »
ARKADAŞLAR 2011 MODEL OTOMATİK VİTES AURİS ARACIM HER İLK ÇALIŞTIRMADA 10.000 DEVİR İLE 12.000 DEVİR ARASINDA 2NCİ VİTESE GEÇER İKEN ARACIN ÖN TARAFINDAN 3 DEFA TIK TIK TIK DİYE SES YAPIYOR. BU SES DAHA SONRA HİÇ DUYULMUYOR. ARACI STOP EDİP YENİDEN ÇALIŞTIRINCA AYNİ SESİ GEÇİŞ ESNASINDA TEKRAR DUYUYORUM. GİTMİŞ OLDUĞUM SERVİS ARACIMDA FULL ARAÇ DENGE SİSTEMLERİ OLDUĞU İÇİN BUNLARI SİSTEMİN KONTROL ETTİĞİNİ VE BU SESİN KONTROL SESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. FAKAT BANA GÖRE BU KADAR GÜRÜLTÜ ÇIKARICI BİR SES SİSTEM CHECK SESİ OLAMAZ. BANA BU KONUDA YARDIMCI OLUR İSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM. TEŞEKKÜRLER :-\

cesaretimi mazur görün... 10.000-12.000 devir bizim araçlarımızda biraz zor görülüyor :) 1000-1200 demek istediniz sanırım :)