0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Debriyajın yukarıdan kavraması illaki balatanın bittiğini göstermez, bu ayarlanabiliyor, ama ustalar balatanın kaçırdığını söylüyorsa bunu farklı bi şekilde test etmişlerdir. Arabanın frenine basıp biraz gaz vererek debriyajı yavaş yavaş bırakıyorlar, arabanın belli bir seviyede stop etmesi gerek, eğer bu seviyeyi geçiyorsa balatan bitmiş yada kaçırıyor demektir. Aracının kullanımına bağlı olarak 65-70 bin biraz erken gibi ama dediğim gibi sert kullanıldıysa bitmişda olabilir. Benim arabam 2004 model 80.000'de değiştirdim balatayı, ama pişman oldum, çünkü eski balata daha tam bitmemişti, 1 sene daha rahatlıkla giderdi, ayrıca ucuz olsun servis kazığı yemeyelim diye yan sanayi bi balata taktırdım, şu an pek memnun değilim açıkçası, sabit ve düşük bi hızla giderken titreme yapıyor arabada.Bu arada senin araç kaç model?[/quote]Araçla ilgili soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler öner bey araç 2004 1.4 terra modelidir aracın hızlanamamasını bu nedene bağladılar bu arada yetkili servisler pahalı olduğu için ist da iyi bir özel servis varmış ona gittim
Selam. Debriyajın bitip bitmediğini Öner arkadaşımızın dediği şekilde test edebilirsin. Ancak bunu tavsiye etmem. Çünkü bu şekilde hem debriyaj takımına, hemde frenlere zarar vermiş olursun. Debriyaj balatasını test etmenin bence en emin yolu; uzun ve hafif yukarı rampa bir yolda yüksek viteslerde (mümkünse 5) düşük devirde 2bin deviri geçmeden gaza yüklenmendir. Bu sıradada gözünle devir ve hız saatini incelemelisin. Eğer bebriyaj balatan bitikse devir ibren hızla yükselecek ancak aracın buna paralel olarak aynı oranda hızlanamayacaktır. İkinci bir konuda, bilirsinki önden çekişli araçlarda debriyaj seti değişimi arkadan itişlilere göre biraz daha zahmetlidir ve bu da işçilik fiyatlarına yansır. Sana tavsiyem kesinlikle Japon debriyaj seti kullanmandır. Uzun vadede kesinlikle karlı çıkarsın ve başın ağrımaz. Japon debriyaj setinide eğer istanbuldaysan Aksaray'dan rahatlıkla bulabilirsin. Not: Debriyaj balatan bitik şekilde ki eğer bitikse, mümkün olan en kısa zamanda kullanmadan değiştir. Çünkü bu şekildeki kullanmılarda bitik balatadan dolayı Volan sıyrılabilir ve sana daha büyük masraflar açabilir. Kolay gelsin.[/quote]evet istanbuldayım ancak aksarayda bulunan parçacılara güvenmek de zor en azından tanıdık olması çok daha iyi olacaktır aksarayda bu parçayı satan tandığın bir yerin ismini yazabilirmisin .
Tabikide. Aksaray'da Auto Japon da hemen hemen her marka ve modeli bulabilirsin. Çünkü büyük ihtimalle ithalatçı onlardır. İski binasının arkasına doğru gidersen solda dört yol ağzında görürsün. Orada elemanlarada hem fiyat, hemde kalite olarak danışabilirsin.[/quote]çok teşekkürler hakan verdiğin bilgi için bu arada aracı götürdüğüm servis güngörende çeşme duğaında mithat usta bayağı iyi bir ustaymış bana parça + işcilik fiatı verdi kendisinin parçayı temin edeceğini belirtti acaba işi tamamen ustayamı bıraksam
çok teşekkürler hakan verdiğin bilgi için bu arada aracı götürdüğüm servis güngörende çeşme duğaında mithat usta bayağı iyi bir ustaymış bana parça + işcilik fiatı verdi kendisinin parçayı temin edeceğini belirtti acaba işi tamamen ustayamı bıraksam[/quote]Kardeş önce kendin bikaç yerden parça fiyatı al, sonra git ustanla konuş, tahmini bi fiyat iste. Eğer uçuk bi rakam isterse en azından kandırılmazsın. İsteyeceği fiyat parça fiyatına yakın ve işçilikde makulse yaptırırsın.
Öner arkadaşımıza aynen katılıyorum. Sen parça fiyatlarını markasına, kalitesine göre kendin araştırarak not al ondan sonra eğer uyarsa ustaya bırak tamamen işi. Uymazsada kendin al parçayı ve götür ustaya. Parçacı da arkadaştı dersin ustaya. Kolay gelsin.[/quote]Hakan merhaba debriyaj için parça bakarken bir de başka bir usta baksın diye aracı sonkar 'a yetkili servise götürdüm aracı bilgisayara bağladılar daha sonra debriyajı test ettiler debriyaj da herhangi bir sorun yok dediler özel servis ucuz olur diye gidiyorsun ondan sonra bir sürü gereksiz şey karşına çıkarıyorlar.