Gönderen Konu: Pert Olmuş Araçlar  (Okunma sayısı 5289 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Pert Olmuş Araçlar
« : Şubat 18, 2011, 13:55:58 »
Geçen bakım için servise gittiğimde beraber bekleme salonunda oturduğumuz bir ağbi aracını expertiz için getirmiş görevli geldi beyefendi aracınızın servis ve tramerde pert kaydı var expertize devam edelimmi dedi ağbi biliyorum daha önce söylemiştiniz ben aldığım kişiyi mahkemeye verdim. Mahkeme ve bilirkişi için bu rapor gerekli detaylı olarak herşeyi yazılı istiyorum dedi. biraz sonra takım elbiseli iki kişi geldi mahkemenin tayin ettiği bilirkişilermiş yanına oturdular ve servis sahiplerinden Mehmet beyde geldi araç corolla 2008 model elegant dizel 50000 kmde ne kadar değer biçersiniz dediler bizim gözümüzle min 20bin max 25 bin eder dedi dedi mehmet bey ağbiye sordular sen kaça aldın 30000 tlye almış. 23500 değer biçip dosyayı mahkemeye götürdüler.bu arada servis sahibide ağbiye çok güzel bir hatırlatma yaptı bu aracın piyasası 34000 36000 sen 30000 e bulunca hiçmi şüphelenmedin? o zaman bize baktırsan bu kadar uğraşmayacaktın diye; hiç bir şey diyemedi adamcağız.

Maalesef bizim ülkemizde sigorta tarfından perte ayrılan araçlar tekrar toplanıp trafiğe çıkabiliyor bence kesinlikle birdaha trafiğe çıkmaması gerkiyor o aracın hem haksız kazanç oluşuyor hemde insanların canı çok fena yanıyor ayrıca eğrilen çiviyi düzeltip tekrar çakmayı deneyenler bilir o çivi bi daha düz gitmez.

Toyota Club Türkiye

Pert Olmuş Araçlar
« : Şubat 18, 2011, 13:55:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Pert Olmuş Araçlar
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2011, 14:29:56 »
Maalesef bizim ülkemizde sigorta tarfından perte ayrılan araçlar tekrar toplanıp trafiğe çıkabiliyor bence kesinlikle birdaha trafiğe çıkmaması gerkiyor o aracın hem haksız kazanç oluşuyor hemde insanların canı çok fena yanıyor ayrıca eğrilen çiviyi düzeltip tekrar çakmayı deneyenler bilir o çivi bi daha düz gitmez.

bu işten birçok kişi ekmek yiyor, arabayı ekspertize götürdünüz baktılar herşeyini söylediler işinize gelirse alırsınız işinize gelmezse almazsınız. ucuz etin yahnisi yavan olur derler 34-36bin lik arabayı 30bine alırken düşünecekti. bundan devletede geri dönüş oluyo vatandaşada yardım oluyo. şasesinde airbaglerinde yürüyen aksamında problem olmayan arabayı bende alırım. bence bu araçların hurdaya çıkması çok saçma olur.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2011, 18:49:47 »
bu işten birçok kişi ekmek yiyor, arabayı ekspertize götürdünüz baktılar herşeyini söylediler işinize gelirse alırsınız işinize gelmezse almazsınız. ucuz etin yahnisi yavan olur derler 34-36bin lik arabayı 30bine alırken düşünecekti. bundan devletede geri dönüş oluyo vatandaşada yardım oluyo. şasesinde airbaglerinde yürüyen aksamında problem olmayan arabayı bende alırım. bence bu araçların hurdaya çıkması çok saçma olur.
Tamam siz bu aracı almak istiyor olabilirsiniz ama en azından bu pert kaydı noterlerede işlenmeli ve kişi alırken orada sorulmalı sizbu kaydı bilerekmi almaktasınız? Ekmek yensin ama insanlar kandırılırak ayıplı mal satılarak değil sen, ben bu bilince sahibiz peki ülkemizde araç alacak herkes servisemi baktırıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2011, 19:24:54 »
Tamam siz bu aracı almak istiyor olabilirsiniz ama en azından bu pert kaydı noterlerede işlenmeli ve kişi alırken orada sorulmalı sizbu kaydı bilerekmi almaktasınız? Ekmek yensin ama insanlar kandırılırak ayıplı mal satılarak değil sen, ben bu bilince sahibiz peki ülkemizde araç alacak herkes servisemi baktırıyor?

kesinlikle haklısınız.bu işi noterler takip etmeli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2011, 21:50:46 »
Zavallı adamı en az 3 senelık bır mahkeme maratonu beklıyor.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2011, 22:07:02 »
mahkeme sonucunda da nasıl bir netice alınabilir ki...
sonuçta aracı satan adam pert kaydı durumunu belirterek sattığını iddaa edebilir...
ancak pert kayıtlı araçların tekrar trafiğe çıkmasında ben bir sakınca görmüyorum, neticede durumu o kadar kötü olmayan, hatta çalışıp yürüyen birçok aracın perte çıktığını gördük...
pert kaydını söylemeden satmak zaten hırsızlıktır, dolandırıcılıktır...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2011, 23:09:15 »
Satıs sozlesmesınde pert oldugu belırtılerek bedelınınde pert bedelı olarak belırlenmesı gereklıdır.
Aksı halde satıcı alenen dolandırıcılık yapmıs sayılır.
Konu sade ve anlasılır ama yazıkkı ulkemızde konu acıkta olsa adeletın yerını bulması zaman alıyor. O kayıp zamanda da kım ole kım kala
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Nasıl bakar isen öyle görürsün.
    • Asakir-FM
  • Kilometre: 88000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #7 : Şubat 19, 2011, 10:21:39 »
Aynen sizin ile hemfikirim hele de şu al-sat yapan sahtekarlar var ya onlar kadar yalancı sahtekar kimse görmedim. Ekmek yiyorlarmış pehh haram ekmek yiyeceklerine adam gibi helalinden yesinler, helalinden yiyene zaten bir lafımız olmaz.
Ey Saçı Uzayıpta, Kaşı Uzamayan İnsan ! HİÇ DÜŞÜNMEZMİSİN !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 19, 2011, 10:38:20 »
Bende şöyle ilginç bir olay oldu arkadaşlar
17 /08/2010 da corolla elegante aracımı sıfır teslim aldım.Sonra kardeşim plakayı görmüş resimlerde. İş olsun diye tramer kayıtlarına bakayım dedi ve baktı sonuç ne çıksa begenrisiniz. Temmuz 2009 da A.G adına kayıtlı kazadan sonra pert kararı var.Tabi sabah direk kocaeli toyotaya gittim Megerse eski bir plaka takılmış ve bana mı denk geldi artık pert olan aracın evrakları hala benım aracın dosyasında.Böyle salakça bir durum yüzünden iki gün trafikte sürüründüm sonra vekaletle bayii kendi temiziledi olayı....Bahtsız bedevi misaline döndük yani
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 19, 2011, 11:13:16 »

bilen birisi bakınca neyin değişik neyin boyandığını söylüyor. plaka sorgulamadan plaka değişmediyse kaza bedellerine kadar yazıyor. şimdiki aracımı alırken noterde 4 saat bekledim sistem dondu, sistem takıldı. birde pert işini falan araya sokarlarsa kimbilir kaç gün bekleriz
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 19, 2011, 13:08:24 »
bilen birisi bakınca neyin değişik neyin boyandığını söylüyor. plaka sorgulamadan plaka değişmediyse kaza bedellerine kadar yazıyor. şimdiki aracımı alırken noterde 4 saat bekledim sistem dondu, sistem takıldı. birde pert işini falan araya sokarlarsa kimbilir kaç gün bekleriz
Sefa bey şöyle bir örnek vereyim size ablama araba alacağım galerici araba öneriyor 2006 terra sedan aracın ön teker ve motor traversi kopmuş kaldırıma çarpınca adam dürüstçe pert kaydı olduğunu söyledi ve ona göre fiyat verdi bende tercih etmeyip almadım şimdi bu aracı kime gösterirsen göster kaporta hasarı olmadığı için temiz boyasız araç al diyecek servis ve tramer sorgulaması yapmazsan kötü niyetli birisi bu araçtan 5 bin tl fazla kazanmak için bu özürü söylemezse vatandaş normal araç diye alacak.
Bence pert olan araç tamir sonrası trafiğe çıkmak için muayaneden geçerken dosyasına bu araç pertten dönmedir diye bir şerh düşülse noterlerin sisteminde muayene bilgi ekranında görünür ve araç alımında taraflara sorularak satış gerçekleştirilir. Herkes ekmeğini yesin ama helalinden başkasının hakkını yemeden. Ülkemizde kimi uyanıklar kendi kardeşini bile dolandırıyor çünki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 19, 2011, 13:44:02 »
Sefa bey şöyle bir örnek vereyim size ablama araba alacağım galerici araba öneriyor 2006 terra sedan aracın ön teker ve motor traversi kopmuş kaldırıma çarpınca adam dürüstçe pert kaydı olduğunu söyledi ve ona göre fiyat verdi bende tercih etmeyip almadım şimdi bu aracı kime gösterirsen göster kaporta hasarı olmadığı için temiz boyasız araç al diyecek servis ve tramer sorgulaması yapmazsan kötü niyetli birisi bu araçtan 5 bin tl fazla kazanmak için bu özürü söylemezse vatandaş normal araç diye alacak.
Bence pert olan araç tamir sonrası trafiğe çıkmak için muayaneden geçerken dosyasına bu araç pertten dönmedir diye bir şerh düşülse noterlerin sisteminde muayene bilgi ekranında görünür ve araç alımında taraflara sorularak satış gerçekleştirilir. Herkes ekmeğini yesin ama helalinden başkasının hakkını yemeden. Ülkemizde kimi uyanıklar kendi kardeşini bile dolandırıyor çünki.

evet komşumuz aracı ile takla attı yaptırdı binmeye devam etti galeriye sattı galeri herşeyini biliyordu aracın. kardeşini gödnerdi sor bakalım benim aracı neyi var neyi yok diye kardeşine galerici üzerinde boya yok avrupa arabası çok sağlam falan diye satmaya çalışıyormuş. bu zamanda böyle ahireti düşünmeyen insanlar varken illaki heryerine baktıracaksın.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 19, 2011, 16:37:21 »
arkadaşlar yalnızca bir sms karşılığında aracınızın tüm kaza geçmişini öğrenebiliyorsunuz, e biraz akıllı olmak lazım yani, milyarlar verip araba alıyorsunuz, bir sms göndermek zor geliyorsa da sonuçları elbette ki ağır olabilir.
hem kayda geçmeyen birçok kaza da olmakta, adam kaskosuz biniyor veya alkollü oluyor, sanayide toplatıp biniyor tekrar, sonra satıyor...
en güvenilir yol servis expertizi yaptırmak, onun dışında her zaman için bir tehlike vardır...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...