0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Maalesef bizim ülkemizde sigorta tarfından perte ayrılan araçlar tekrar toplanıp trafiğe çıkabiliyor bence kesinlikle birdaha trafiğe çıkmaması gerkiyor o aracın hem haksız kazanç oluşuyor hemde insanların canı çok fena yanıyor ayrıca eğrilen çiviyi düzeltip tekrar çakmayı deneyenler bilir o çivi bi daha düz gitmez.
bu işten birçok kişi ekmek yiyor, arabayı ekspertize götürdünüz baktılar herşeyini söylediler işinize gelirse alırsınız işinize gelmezse almazsınız. ucuz etin yahnisi yavan olur derler 34-36bin lik arabayı 30bine alırken düşünecekti. bundan devletede geri dönüş oluyo vatandaşada yardım oluyo. şasesinde airbaglerinde yürüyen aksamında problem olmayan arabayı bende alırım. bence bu araçların hurdaya çıkması çok saçma olur.
Tamam siz bu aracı almak istiyor olabilirsiniz ama en azından bu pert kaydı noterlerede işlenmeli ve kişi alırken orada sorulmalı sizbu kaydı bilerekmi almaktasınız? Ekmek yensin ama insanlar kandırılırak ayıplı mal satılarak değil sen, ben bu bilince sahibiz peki ülkemizde araç alacak herkes servisemi baktırıyor?
bilen birisi bakınca neyin değişik neyin boyandığını söylüyor. plaka sorgulamadan plaka değişmediyse kaza bedellerine kadar yazıyor. şimdiki aracımı alırken noterde 4 saat bekledim sistem dondu, sistem takıldı. birde pert işini falan araya sokarlarsa kimbilir kaç gün bekleriz
Sefa bey şöyle bir örnek vereyim size ablama araba alacağım galerici araba öneriyor 2006 terra sedan aracın ön teker ve motor traversi kopmuş kaldırıma çarpınca adam dürüstçe pert kaydı olduğunu söyledi ve ona göre fiyat verdi bende tercih etmeyip almadım şimdi bu aracı kime gösterirsen göster kaporta hasarı olmadığı için temiz boyasız araç al diyecek servis ve tramer sorgulaması yapmazsan kötü niyetli birisi bu araçtan 5 bin tl fazla kazanmak için bu özürü söylemezse vatandaş normal araç diye alacak. Bence pert olan araç tamir sonrası trafiğe çıkmak için muayaneden geçerken dosyasına bu araç pertten dönmedir diye bir şerh düşülse noterlerin sisteminde muayene bilgi ekranında görünür ve araç alımında taraflara sorularak satış gerçekleştirilir. Herkes ekmeğini yesin ama helalinden başkasının hakkını yemeden. Ülkemizde kimi uyanıklar kendi kardeşini bile dolandırıyor çünki.