araba 96 model 1,6 xei km:213 bin. tüp tek nokta, buji ve kabloları yeni lpg beyini yeni (lovato 5 aylık) hava filtresi temiz. sorunum şu arkadaşlar;
sabahları soğuklarda çalıştırdığımda benzinde çalıştığı için sorun yok. ama gaza geçtiği zaman ısınıncaya kadar boşta iken titreme ve sallantı takip etmesem stop edecek. yolda iken göğüsleme yaklaşık 5 km gidene kadar yani ısınıncaya kadar sorun devam ediyor. sanayide ustalara gösterdim kimi dedi gaz ayarından en az 3 kez bu sorun için farklı yerlerde ayar yaptırdım olmadı. motor ustasına götür dediler. motor ustası bujiler iyi buji kabloları yeni dedi sabahları soğuklarda yapıyorsa subap ayarı yapılması gerekir dedi. oda biraz maliyetli oluyormuş. üst kapağı sökerek yapılıyor dedi (150 tl). başka bir usta beyin bozuk olabilir dedi bunlara subap ayarı gerekmez dedi.ısınınca hiçbir probelm kalmıyor. şaşırdım kaldım sorunu nasıl çözebilirim yorumlarınızı bekliyorum, saygılar.
hepinize sonsuz sonsuz teşekkürler. 25.02.2011 tarihi itibariyle sorunum çözüldü.
ferhat bey sorunun sebebini ve nasıl çözüldüğünü paylaşırsanız aramızda aynı sorunu yaşayan veya yaşayacak olan arkadaşlara yardımcı olabilir...
bi an kendi arabamı anlatıyorsun dedim nasıl çözüldü sorununuz
ferhat bey benb de aynı sorunu yaşadım ve hatta götürdüğün ustalar size söylenenlerin aynısını söylediler.ben stop etme yok sadece ilk çalışmada soğuk havalarda gazda ilk marşda almıyor.fakat titreşim araç ısınıncaya kadar devam ediyor.Siz nasıl budurumu çözdünüz
ferhat bey uzun süredir uğramıyor heralde bilgi paylaştıkça güzeldir.
ferhat bey hala 213 bindeki arabayı satmamakta israr ediyor, anlamak biraz zor
arkadaşlar iş nedeni ile bazen uzun süre giremiyorum. sorunum şöyle halledildi, benzin kesici denilen bir şey varmış tam adını hatırlamıyorum ama emülatör galiba. araba gaza geçtiğinde benzini tam kesmiyormuş benzinde kaçırıyormuş. değiştirdiler hiçbir problem kalmadı.
arkadaşlar iş nedeni ile bazen uzun süre giremiyorum. sorunum şöyle halledildi, benzin kesici denilen bir şey varmış tam adını hatırlamıyorum ama emülatör galiba. araba gaza geçtiğinde benzini tam kesmiyormuş benzinde kaçırıyormuş. değiştirdiler hiçbir problem kalmadı.
1 ay önce bizdede aynı sorun vardı değişti sorun kalmadı
ferhat bey parça +işçilik için fiyet ne tuttu?