Gönderen Konu: Auris far sönük yanıyor.  (Okunma sayısı 4717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Auris far sönük yanıyor.
« : Şubat 17, 2011, 23:19:51 »
2011 auris sahibiyim bu akşam garajdan çıkarken manevra yapıyordum. direksiyonu sağa ve sola çevirirken farların hafif söndüğünü farkettim. sonra direksiyonu tekrar sağ sol yaptım ve farlar hafif sönüyor. yani farlara giden elektrik azalıyor sanki farların parlaklığı azalıyor.
Elektronik dreksiyon olduğu için bu normalmidir acaba. gerçi servisede sormayı düşünüyorum.
Bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba?

Toyota Club Türkiye

Auris far sönük yanıyor.
« : Şubat 17, 2011, 23:19:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris far sönük yanıyor.
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2011, 23:38:20 »
bu olay 2005 corollamızdada oluyor bazen özellikle sola dönerken fazlar iyice sönüyor vakit olmadığı için baktıramadım birde normal duruken gaza basınca farlar daha parlak yanıyor bırakınca geri sönükleşiyor bende bi çare arıyorum açıkcası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2011, 20:53:10 »
Aracın motor devrini arttırınca farların güçlenmesi şarj dinamosuyla ilgildir. Şarjı yeterince yapamıyordur.
Aynı zamanda akü sorununu da gösterir. Şarj yetersiz ise aküden elektrik alması gerekir.
Ama 2011 araçta bunların olmaması gerekmektedir. Tek bakmanız gereken kutup başlarının sıkı ve temiz olmasının kontrolü. Ötesi servisin işi.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2011, 23:23:41 »
servise sordum herhangi bi sorun olmadığını isterlersem teste sokabileceklerini söylediler. aynı olay kardeşimin 2011 astrasındada var oda elektronik dreksiyon. sanırım araç dururken direksiyonu çevirdiğimizde fazla güç kullanıyor bu yüzden farlarda biraz güç kaybı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2011, 23:28:23 »
Dururken boşta aracı 2500 rpm civarına getirin bide öyle deneyin Özer abinin dediğiyle alakalı bi durum bence.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2011, 02:16:26 »
Benim araçta olmuyor dediğiniz durum, 2007 model Auris. Direksiyonu çevirirken hidrolik sıvı motoru akümlatörden oldukça fazla güç çeker ve şarj dinamosu da fazla takviye etmesi gerektiğinden dolayı sertleşir ve deviri düşürür doğal olarak. Otomatik camları çalıştırıken arada devir düşüyor ki bu da akümlatörden fazla güç çeker.  Bazen aküsü zayıf eski araçlarda (Renault 9, Tofaşlar) bu gibi durumlar olur, mesela arka rezistans tellerini açtığınızda devir düşer ya da ışıkların parlaklığı düğmeye bastığınız anda gidip gelir (2001 Megane'da akü ömrü tükenmesine doğru bu durum oluyordu). Sizin aracınız daha çok yeni, bu durumun kesinlikle olmaması gerekir, garantisi devam ediyorken servise götürün bence de...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2011, 03:00:27 »
fatih beyin de dediği gibi eski araçlarda normal karşılanabilecek bir durum ama sizin aracınızda olması bir sorunun işaretidir bence...
bizim megane'da far+teyp+cam rezistansı açıkken direksiyonu çevirince rolantide titreme yapıyor mesela...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2011, 16:09:18 »
bizim megane'da far+teyp+cam rezistansı açıkken direksiyonu çevirince rolantide titreme yapıyor mesela...
Aynen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2011, 17:10:38 »
normal bir durum.araba rölantide veya motor çalışmazken akünün voltajı kendi voltajıdır,yük verdiğiniz zaman ,farlar ,elektrikli direksiyon çalışırken normal olarak aküde voltaj düşümü olur.araba çalıştırılıp birazda gaza basarsanız alternatörün ürettiği şarj akımının katkısıyla akü voltajı 1-1.5 volt anında artar ve farlar ,direksiyon gücü artar.bunda merak edilecek birşey yok.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Şubat 21, 2011, 13:18:50 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Biraz daha araştırdım servise tekrar sordum ama tamamen normal bi durummuş. Ordudaki servisten çok memnunum sağolsunlar her konuda yardımcı oluyorlar.