Gönderen Konu: AURIS 1,33 COMF. VİTES GEÇİŞ SORUNU  (Okunma sayısı 2096 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
AURIS 1,33 COMF. VİTES GEÇİŞ SORUNU
« : Şubat 17, 2011, 16:33:05 »
ARKADAŞLAR 2 AY ÖNCE ALMIŞ OLDUGUM AURİS 1,33 DE. BİRİNCİ VİTES VE GERİ VİTESE GEÇERKEN  TAKILMA OLUYOR DEBRİYAJA TEKRAR BASIP KALDIRIGIMDA GEÇİYOR..HERHANGİ Bİ ÇATAL ARIZASI OLABİLİR Mİ SİZCE.
YADA DEBRİYAJDAN MI KAYNAKLANIYOR..
SERVİSE GÖTÜRMEM GEREKİR Mİ..
teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

AURIS 1,33 COMF. VİTES GEÇİŞ SORUNU
« : Şubat 17, 2011, 16:33:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: AURIS 1,33 COMF. VİTES GEÇİŞ SORUNU
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2011, 17:53:19 »
selam ; aynı problemi bende yaşıyorum, özellikle seyir halinden durup tekrar kalkış yapmak için 1. vitese atarken ve geri viteste problem var. Ama mekanik olarak bir sorun mu bende merak ediyorum. Siz konu açana kadar bende tereddütteydim. Bilgi aktarabilecek arkadaş varsa litfen paylaşsın. Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • şoför nebahat
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2011, 17:55:11 »
merhaba ,bende 1.33 auris aracımı temmuz ayında teslim almıştım. aynı sorun ara ara benim aracımda da oluyor. özellikle trafik ışıklarında kalkış sırasında ara sırada olsa  takılması gerçekten canımı sıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2011, 18:13:16 »
arkadaşlar bende de 1.33 comfort corolla var ve bahsettiginiz türden zor vites geçişi bendede oluyordu ancak ben debriyaja tam olarak basmadıgımı farkettim. tam bastıgımı zannediyordum ama bir tık basmalık daha mesafe kalıyor debriyajda. ayrıca geri vitese takarken mandalı tam cekip ondan sonra sola yaslamanızı tavsiye ediyorum. hem mandalı cekip hemde sola haraket ettirince vites gecmiyor. bir de bu dediklerime dikkate alıp deneyin derim. sonucu buradan paylaşırsınız.
Üzüntüyü bırak sen yaşamaya bak,
Bilmiyorsun yarın ne olacak?
Gününü gün et sen!
Gül eğlen neşelen!
Bir daha geri gelmiyor giden!