Gönderen Konu: Direksiyondan gelen tıkırtı seslerinin çözümü konusunda  (Okunma sayısı 2841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
arkadaşlar, 3-4 ay önce 2006 model toyota corolla hb otomatik 50000km de ikinciel bir araç aldım. arçtan memnunum fakat birkaç haftadır hafif çukurlarda ve taşlı yollarda direksiyonun alttaraflarından tıkırtı sesi gelmeye başladı. ayrıca hareket halinde değilken direksiyonu sağa sola çevirdiğimde hafif ses yapıyor normalmidir bilmiyorum. yetkili servise gösterdim direksiyon üst mafsalmı, şaftmı bunlara benzer birşeyin arızalı olduğunu ve komple değişebileceğini söylediler. yaklaşık 1500 tl civarında tutuyormuş. benzer şikayetleri okudum. ankaradayım bu sorunu uygun fiyata ve kalıcı çözebilecek ustaların olduğunu siteden öğrendim. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. sadecel özel bir servisi aradım 300 tl civarında bir yıl garantili yapabileceklerini aracı görmeden söylediler.bu konuda ankarada oldukları için Bekir ARTIRAN ve Davut SAKMAR beyin tanıdığı ustaların telefon veya adreslerini ileti veya bilkdogan@gmail.com adresine mail atabilirlerse sevinirim. kazasız sürüşlar diliyorum. ben aracı ilk sahibinden aldım. mekanik ve boya garantisi ne kadardır bahsettiğimiz direksiyonla ilgili parçalar garantiye giriyormu bigisi olan varsa bu konudada yardımlatınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: Direksiyondan gelen tıkırtı seslerinin çözümü kousunda
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2011, 22:25:15 »
Merhaba aracınızla ilgili şikayetinizi okudum. Bu araçların direksiyon tıkırtı burçları genelde boşluk yapıyor. Bunlar değiştikten sonra sorun giderilmezse direksiyon alt veya üst mafsalının değişmesi gerekebilir... Net olarak test sürüşünden sonra belli olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2011, 22:28:48 »
Akın bey tıkırtı murçları değişimi zahmetli ve pahalımıdır. yetkili serviste aracı testeden arkadaş üst mafsaldan sesgeliyor demişti sanırım eğer öyle ise tamiri mümkünmüdür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2011, 22:41:01 »
Aracınızın yaşını ve kilometresini göz önünde bulundurursak direksyon tıkırtı burçlarından gelme ihtimali yüzde yetmiş olasılıklı.bunun size maliyeti tıkırtı burçları ise 100-150 tl mafsal ise 250-300 tl arasında degişir.bu konuda size daha yardımcı olabilmem için aracı test etmem gerekir.