Gönderen Konu: yaris 2011 1,0 ilk gün izlenimlerim  (Okunma sayısı 6373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: yaris 2011 1,0 ilk gün izlenimlerim
« Yanıtla #20 : Mart 10, 2011, 17:31:59 »
1.0 M/M Yaris ile şehiriçi, Büyükçekmece - Fatih arası ortalama 4.5 görüyorum göstergede. 3.8 gördüğüm bile oluyor yol boş olduğunda. Ama şehirdışında otoyola çıkıp 100-110'la gidersem 5.5'in altına düşüremedim henüz. 1.0 motorlu Yaris tam şehiriçi arabası, uzun yolda daha çok yakıyor ama %99 şehiriçinde kullananlar için ideal bir araba. Motoru küçük, çekmiyor diyenler herhalde spor araba performansı mı bekliyorlar bilmemem ama ben Büyükçekmece'den yukarı çıkan e5 üzerindeki bayırda aşırı hızlanıp kaza tehlikesi bile geçirdim. O bayırı çıkabilen bir araba benim için fazlasıyla performanslıdır, daha fazlasına ihtiyacım yok.
Param olsa dizel Yaris alırdım, param buna yetti ve verdiğim paranı karşılığını aldığımı düşünüyorum.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 10, 2011, 17:31:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 10, 2011, 18:14:51 »
Timuçin günümüz yakıt fiyatına göre 4.5 bile süper 18.72TL eder dizel yaris alsa idinizde yine yakacağınız aynı olurdu ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 10, 2011, 18:38:37 »
Timuçin günümüz yakıt fiyatına göre 4.5 bile süper 18.72TL eder dizel yaris alsa idinizde yine yakacağınız aynı olurdu ;)

Benzine habire zam gelince artık gaza basmaya korkar oldum.

e5'te heryere radar koydular, eskiden boşken 90'la gittiğim yolda 70'i geçmeden sakin sakin gitmek iyi geldi, yakıt tasarrufu konusunda da çok işe yaradı.
Fatih'in ara sokakları ya da Taksim gibi yerlere gidince ortalama tüketim 6'yı buluyor ama yine iyi. Demek ki 1.0 motorlu Yaris ile 70-80'i aşmamak lazım.

Dizel tüketimi nasıl, bir de sizden öğrenmek lazım, sizin Yaris dizeldi, ne güzle hem uzun yolda rahat gider hem de az yakar diye düşünmüştüm, hatta sizin Yaris kırmızı olduğu için onu ayrı bir beğeniyorum, satmaya niyetlenirseniz haberim olsun, satacağınız zaman durumum uygun olursa kendime almak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 10, 2011, 19:24:58 »
merhaba arkadaşlar 2-3 saat kadar önce kaporomu verdim ve 1.3 yaris aldım. önce 1.0 ile test sürüşüne çıktım tamam iyi güzel araba ama yokuşta biraz zorladı (1. viteste olmasına rağmen çekişi biraz az geldi bana ama arabada 3 kişiydik). biraz pazarlıkla birazda bütçeyi zorlayarak 1.3 yaris aldım. bu arada pazarlıksız almayın hatta son raddeye kadar zorlayın derim 2000 küsür lira fiyatı aşşağı çekebildik. artık arabamın gelmesini bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2011, 19:40:25 »
hayırlısı olsun güle gle kazasız belasız binin.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 11, 2011, 09:42:14 »
merhaba arkadaşlar 2-3 saat kadar önce kaporomu verdim ve 1.3 yaris aldım. önce 1.0 ile test sürüşüne çıktım tamam iyi güzel araba ama yokuşta biraz zorladı (1. viteste olmasına rağmen çekişi biraz az geldi bana ama arabada 3 kişiydik). biraz pazarlıkla birazda bütçeyi zorlayarak 1.3 yaris aldım. bu arada pazarlıksız almayın hatta son raddeye kadar zorlayın derim 2000 küsür lira fiyatı aşşağı çekebildik. artık arabamın gelmesini bekliyorum.

hayırlısı olsun kazasız belasız güle güle kullanın.

Timuçin abi bende diyorum keşke dizel alsaymışım,benim derdim yakıttan ziyade tork :) dizelini yolda dizginlemek ayrı keyif olurdu öyle değil mi Aydın abi :D
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mart 20, 2011, 01:37:28 »
aracı bugün aldıktan sonra depoyu fulledim ve odyometreyi ve tüm değerleri sıfırladım.18 km kadar çevre yolunda gerisi yoğun trafikte şehiriçi kullandım 61 km yolda 5,5 litre benzin tüketim ortalaması gösterdi.(depoyu fulleyince 40,417 litre benzin aldı litresi 3,96 dan 160 gayme.yuh dedim bu ne lpg ye alışınca ...70 tlik gazla 250 km gidiyordum reno rainbowla..)menzil 681 km gösterdi...
Selamlar Yusuf Bey, bende kasım 2010 itibari ile 1,33 Terra Spoty sahibiyim. Depoyu aldığmdan bu yana 2 defa fulledim ve aracım şu anda 1750 kmde, aracımı fullediğim iki sefer dede 550-560 km arası menzil gösterdi. Sizde bu durum 1,0 - 1,33  arası cc farkımıdır?
Diğer bir konu ise, aracımı aldığımın ertesi günü izmite gidip geldim ve minimum gördüğüm değer 5,2 idi sonrasında uzun yol yapma imkanım olmadı ve hep şehir içinde kullandım ve minimum görebildiğim değer 7,1. Sizce yakıt durumunu tekrar sevis ile görüşmelimiyim?
(aracım ve kullanım tarzım hakkındafikir vermesi açısından, evim şişlide, cevahir avm nin arka tarafında ve her seferinde mecidiye köy trafiği olmak üzere dur kalkın çok olduğu bir trafiğe girmek kaçınılmaz oluyor. kullanım tarzım ise gayet  sakindir, 3000 deviri geçmem, arabayı zorlamayı sevmem.)
fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 20, 2011, 07:29:00 »
Selamlar Yusuf Bey, bende kasım 2010 itibari ile 1,33 Terra Spoty sahibiyim. Depoyu aldığmdan bu yana 2 defa fulledim ve aracım şu anda 1750 kmde, aracımı fullediğim iki sefer dede 550-560 km arası menzil gösterdi. Sizde bu durum 1,0 - 1,33  arası cc farkımıdır?
Diğer bir konu ise, aracımı aldığımın ertesi günü izmite gidip geldim ve minimum gördüğüm değer 5,2 idi sonrasında uzun yol yapma imkanım olmadı ve hep şehir içinde kullandım ve minimum görebildiğim değer 7,1. Sizce yakıt durumunu tekrar sevis ile görüşmelimiyim?
(aracım ve kullanım tarzım hakkındafikir vermesi açısından, evim şişlide, cevahir avm nin arka tarafında ve her seferinde mecidiye köy trafiği olmak üzere dur kalkın çok olduğu bir trafiğe girmek kaçınılmaz oluyor. kullanım tarzım ise gayet  sakindir, 3000 deviri geçmem, arabayı zorlamayı sevmem.)
fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Benim 1.0 Yaris'in şehiriçi ortalaması 5.5, hadi çok sıkışık trafikte 6.0 oluyor ama sizin dolaştığınız Mecidiyeköy trafiğine hiç girmiyorum. Oralara girersem 7-8 bile gördüğüm oluyor, moralim bozuluyor. Mecidiyeköy, Şişli trafiğinde o dur kalklarda hem de kısa mesafe gidiyorsanız 7 bile normal, dert etmeyin.
Yakıtı ölçmek için trafik sakinken e5'e çıkın, hız sınırına uyarak yani 70km hızla bir süre gidip öyle bakın bakalım ne göreceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 20, 2011, 09:00:35 »
yusuf abicim hayırlı olsun gayet güzel bir tercihte bulunmuşssun sıfır fiyatı olarak hem hesaplı hemde az yakıtı ile cebini seven bi araç yanlız performans olarak, bagaj olarak ve araç yüklü iken yokuşlarda baya bi kızdırır seni 1,0 hayırlısı :))
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 20, 2011, 09:58:11 »
eskişehirde fazla rampa yok zaten genelde 1 veya 2 kişi biniyoruz.araç şehir içi dışı şu an 5.5 yakıyor.şehir içinde 6 dışında 5 civarı yakıyor.yoğun trafik ve dur kalk çoğldıkça yakıt artıyor.soğuk motor ve durkalkla 9 litre bile yakar.depoyu fulleyince bende 600 km veya 590 km gösteriyor.3 defa fulledim.sakin kullanırsanız çok fark ediyor .kasislerde yavaşlamıyorum artık araç yüksek burda yakıt tüketimini azaltıyr.eskişehirde yaşayanlar şişman kasislerimizi bilir.tepebasşı beldiyesnin ve uluönderin deliklitaşın ordaki kasislerde artık yavaşlamıyorum... :)
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 20, 2011, 16:57:48 »
O sıfır arabanın amortisör takımına hiç mi acımıyorsun Yusuf abi yazık yapma daha 1 aylık araç değilmi o aman diyim yaaav :/ Eskişehirdeki kasisler kasis değil duvar bilidiğiniz. Tramvay raylarıda ray değil oyuk oyuk mayın tarlası sanki. >:(
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 20, 2011, 18:15:16 »
Güzel araç,kullanmasıda çok keyifli hayırlı olsun.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #32 : Nisan 14, 2011, 00:00:10 »
merhaba . bende 1.0 aldım düz vites . sıfır. ama forumlardan da takip ediyorum motor yetersiz diyorlar. bir kere almış oldum. sorum şu bu motor gerçekten yokuşlarda bayılıyor mu . yani 3.viteste falan tırmanmaz mı? uzun yoldada 120 yi rahat görür mü..aracı cuma günü teslim alıcam . almadan meraklandım....
Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 14, 2011, 18:43:03 »
120 yi görür.şahinden kuvvetli motoru.onlar gidiyorsa senden gidersin merak etme.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Nisan 14, 2011, 21:39:46 »
teşekkürler.  yarın binicez bakalım ...
Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 14, 2011, 21:45:33 »
120 görür kitapçığında en son hız yazar ona bakabilirsiniz orda zaten ne yazıyorsa ona ulaşabilir rahat rahat
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Nisan 14, 2011, 21:56:30 »
120 görür kitapçığında en son hız yazar ona bakabilirsiniz orda zaten ne yazıyorsa ona ulaşabilir rahat rahat

internetten  tanıtım klavuzuna baktım zaten. 155 km demişler. 120 olsun da bizim olsun...
Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 15, 2011, 15:37:36 »
internetten  tanıtım klavuzuna baktım zaten. 155 km demişler. 120 olsun da bizim olsun...

Rahat rahat görür ama tabi 1.33 motor gibi ataklık beklemeyin ondan biraz daha yavaş olsada yinede mutlaka çıkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 15, 2011, 16:58:52 »
Hayırlı olsun
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Nisan 15, 2011, 21:28:42 »
arkadaşlar iyi akşamlar. bugün arabayı aldım. çok ısındım içime sindi . 144 km yol yaptım. beni fazlasıyla tatmin etti.
bilen arkadaşlara sormak istediğim bişey var... yol bilgisayarında sırasıyla toplam km . ortalama km . ortalama yakıt tüketimi ve anlık yakıt tüketimi gösterimi var. birde açıklaması olmayan sadece 142 km yazıyor. ben toplamda 145 km yaptım . bunu ODO açıklamasıyla görüyorum. ama 142 yazan bilgiyi anlaymadım.. kalan benzinle 142 km gideceğimi mi gösteriyor diye düşündüm ama ilk benzin aldığımda 4 tırnak işaret vardı 145 km yol gittim 3 tırnak kaldı. bu 3 tırnakla 142 km gitme durumu tutarsız geliyor..sizce bu nedir? bu bilgisayarda kalan km yi gösteriyor mu? teşekkür
Saygılarımla