Gönderen Konu: çekicilere müdahale  (Okunma sayısı 2531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
çekicilere müdahale
« : Şubat 16, 2011, 12:21:06 »
arkadaşlar tatsız bir olay olan araçlarımızın çekicilerle kaldırılması bir çoğumuzun başına gelmiştir. aracızın çekici ile kaldırıldığını gördüğümüzde çekici operatörüne arcımız hangi aşamdayken müdehale edebiliriz..  aracımıza kaldırma aparatını lastiklere bağladığında mı, vinç aracı kaldırdığı aşamaya kadar mı, aracımız çekicinin üstündeyken mi....  benim işyerim ulus da bura günlük birçok aracı hatalı park yüzünden çekicilerle kaldırıyorlar ve birçok kavgaya şahit oluyoruz. araç sahibi dişli çıkarsa genelde de arcını çekilmekten kurtardığını görüyoruz. aracımız çekilirken, hangi aşamada çekiciden aracımızı bırakmasını istiyebiliyoruz yasal hakkımız nedir?
1998-1.3-xe

Toyota Club Türkiye

çekicilere müdahale
« : Şubat 16, 2011, 12:21:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: çekicilere müdahale
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2011, 13:09:38 »
50 Liraya çekicinin hidrolik kaldıraçlarının bile toplandığı aşamadan araç indirildiğini gördüm. Yani söylediğiniz gibi araç sahibinin ve memurların kişilik detaylarıyla ilgili

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2011, 00:10:22 »
Geçen hafta Gebze'de geldi başıma. Kiler'in önüne park etmiştim, park yeri gibi duruyordu ben ne bileyim marketin önünden araba çekeceklerini  |-\  Neyse Allah'tan yediemin mafyasının mekanını biliyordu da arkadaşım bastık mekanı verdim 40 lira çocuklara dedim gidin çorba için. Arabayı da teslim aldım.

Bizzat şahit olduğum bir olay da -geçen sene- araba çekilirken adam "geldim işte neyse cezası vereyim götürmeyin" diye yalvardı ama nafile. Umursamadan götürdüler. Gider alırsınız çekilen yerden dediler.  :huh:  İnsafsız bunlar yaa.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2011, 01:19:29 »
adam araç başına geldiyse de alıp götürmek insafsızlık ama, yazık günah arkadaş...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2011, 08:05:42 »
Geçen hafta Gebze'de geldi başıma. Kiler'in önüne park etmiştim, park yeri gibi duruyordu ben ne bileyim marketin önünden araba çekeceklerini  |-\  Neyse Allah'tan yediemin mafyasının mekanını biliyordu da arkadaşım bastık mekanı verdim 40 lira çocuklara dedim gidin çorba için. Arabayı da teslim aldım.

Bizzat şahit olduğum bir olay da -geçen sene- araba çekilirken adam "geldim işte neyse cezası vereyim götürmeyin" diye yalvardı ama nafile. Umursamadan götürdüler. Gider alırsınız çekilen yerden dediler.  :huh:  İnsafsız bunlar yaa.
İstanbulda aracımız çekilirse kimden yardım alacağımızı öğrenmiş olduk  :islik: :islik: :islik: sanırım yalvarmayla olmuyor o işler, el oynayacak biraz...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2011, 14:33:10 »
Dolapdere yediemini bilirim şimdi yalan olmasın :islik:
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2011, 15:05:24 »
çok güzel bir konu açmışsınız sağolun öncelikle birkere bu araç çekme işleminin tamamen ortadan kaldırılması gerekir olağanüstü bir durum yoksa bu durumu o kadar çok istismar ediyorlarki akıl alır gibi değil ben aracımı park yasağı olamayan yere park ettim ne bir levha var park yapılmaz diye ne bişey bide baktık araba havalanmış gidiyor allahtan alarm vardı alarmın sesini duyduk ta koştuk kurtardık arabayı o zamanlar doğan vardı bende.Toyotamıda silivri de çektiler 58 tl park parası ödedim allahtan ceza yazmadı polis insaflı çıktıda istanbul da arabayı çektirmeyen ben silivride arabayı çektirdim.Ama arkadaşlar çoğumuz şunu fark etmiyoruz bende bu çekilme olayı olduktan sonra öğrendim ben silivriye giderken 140-160 ta milim oynamayan direksiyon çekildikten sonra istanbula dönüşte balans yapmaya başladı 120 yi geçince demekki o lastiklere taktıkları parça aracın balans ayarını bozuyor o kadar moralim bozulduki anlatamam.Bunun yerine yaz kardeşim cezamı arabamı çekme araba çekmek kadar ilkel çağ dışı bir yöntem olamaz ya.Aklıma gelmişken de söyleyim unuttum benim arabayı çekerken jant kapağımı kırmışlardı nası çektilerse ...ler bende kıyameti kopardım benim jant kapağımı kırdınız falan olay yaptım polis dediki kaç para o kapak dedim 10 tl otoparkçıya dediki verin şuna 10 tl al dedi kardeşim hadi güle güle mevzu burda 10 tl değil sizin aracınızada çekilme sırasında zarar vermişlerse sizde olay yapın şikayet edin hakkınızı arayın tabi bu ülkede hak adalet yok oda ayrı bir konu gerçi ama elinizden geleni yapın işte.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2011, 15:15:11 »
yasal haklarımızı bilsek daha güzel olacak atıyorum lastikler bağlanmış ama araç henüz kaldırılmamışsa çekicinin aracımızı bırakmak gibi bir zorunluluğu varsa onu bilelimde adamın üstüne gidelim. hem haksız hem güçlü durumuna düşmeyelim... forumda polis olan arkadaşlar varsa özellikle yazmalarını bekleriz...
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2011, 15:18:48 »
yasin bey yasal hak diye bişey yok bu ülkede adelet denen bişey yok babadan dededen kalma yöntemlerle işinizi halledin olay yapın rüşvet verin başka türlü aracınızı çekilmekten kurtaramazsınız acı ama gerçek :(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2011, 16:03:45 »
bizzat çekiciyi ben durdurdum, adam almış birini sırtına diğerinide arka tampondan takmış kaldırmış, markayı hatırlamıyorum ama araç önden çekişliydi. araç motor kompresyonuna biniyo, kütür kütür vudura vurdura gidiyo. el salladık durdurduk, adam indi pişkin pişkin gülerek boşa almayı unutmuşum dedi boşa aldı götürdü. yazık sahibinin haberi bile olmazki hakkını arasın...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2011, 16:09:49 »
bunların yatacak yerleri yok bu çekme işlemi insan haklarına aykırı derhal kaldırılması lazım hatalı park edene ceza kesilsin ama nerde yazık günah bizlere gerçekten .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2011, 16:37:41 »
   Çekme işleminin prosedürü normalde şöyle olmalı;
- Araç park yasağı olan yere park edilmiş fakat trafiği ve geçişi engellemeyecek haldeyse,polis ayrı zamanlarda 3 defa anons yapmak zorunda.Bu üç anonsa rağmen araç hala bulunduğu yerden kaldırılmıyorsa o araç zarar gelmeyecek şekilde kaldırılmak zorunda...
- Araç park yasağı olsun olmasın.. trafiği engelleyecek bir şekilde park edilmişse o araç anonsa gerek kalmaksızın oradan çekilir.
   Öyle her önünüze gelenede artislik/hır-gür yapıpta aracınızı alabileceğinizi düşünmeyin.Ters birine denk gelirseniz ki bu çekici personelide olabilir,polis memuruda olabilir.O zaman pirinç taşı ayıklamak zorunda kalmayın...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2011, 16:52:38 »
Bazı yerlerde levha olmasa da yasaklar var unutmamak lazım, fakat bu konuda insanlar çok istismar da ediliyor diğer taraftan. fakat yasak olmadığı veya trafiği tıkamadığı halde aracı çekilen arkadaşların trafik ceza tutanaklarında hangi maddeye atfen ceza kesilmiş yazabilirler mi , kanunun o maddesine göre bulup sonra yorumlayalım ve bu tür dayatmalara karşı bir yol bulalım derim.  Arkadaşlar makbuzlara bir baksın lütfen.

Bir de ayrıca aracının başında olduğu halde aracı çekilen kişiler var , bunların durumu daha farklı. Normalde çekmemeleri lazım ama hakkını bilmeyen ve dayatmalara maruz kalan insanlar bir şey yapamıyor o anda. Bence burada yapılması gereken, varsa cep tlf ile olayı anında video olarak kaydetmek ve bunların başında olan memurla konuşup ses kaydı yapmak ve " aracım başındayım alıp götürücem çekemezsiniz"  deyip kaydı yapmak. Bakalım değişen bir şeyler oluyormu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 17, 2011, 17:03:20 »
   Eftal bey,Antep'te hiç bir tabelanın olmadığı bir yolda park halindeydim.O caddede hiç bir tabela olmamasına rağmen hem ceza kesiyorlar hem de araçları çekiyorlarmış.Bende her ihtimale karşın aracın hem önden hemde arkadan yolu görecek şekilde fotoğraflarını çektim.Her hangi bir ceza ya da çekme halindeki koca arabayı çekemezler fotoğraflarla beraber hem cezanın iptali hemde görevli memurun görevini kötüye kullanmasından dolayı gerekenleri yaptıracaktım.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR