Gönderen Konu: corollam tekleme yapıyo  (Okunma sayısı 4229 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
corollam tekleme yapıyo
« : Şubat 15, 2011, 21:38:57 »
selam arkadaşlar,2003 model corollam var aracımda tekleme ve gazyemiyo altunzade'de izzet usta var özel servis 20 yıllı aşkın toyotaci.araçimi oraya göturdüm,bogaz temizlendi,komresörü ölçüldü normal çıktı,suboblara bakıldı onlarda normal çıktı,aracı makineye bagladi ordanda bulamadi aracımda motor sogukken gazyememe ve jikle görev yapmıyo,ısınıncada tekleme devam ediyo. bildiginiz iyi bi usta varmi yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

corollam tekleme yapıyo
« : Şubat 15, 2011, 21:38:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla 1.4 VVT-İ Terra Gümüş Gri
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: corollam tekleme yapıyo
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2011, 10:27:31 »
Arkadaşım daha önce benim 2000 model 1.4 VVT-İ arabamda da aynı sorun vardı. Tekliyor gaz yemiyordu. Enjeksiyon temizlendi, benzin ve hava filitresi temizlendi, bujiler değişti ama sorun gene aynıydı. Bu sefer Hava Filitresine bağlı hava akışını kontrol eden hava filitresine dıştan bağlı ufak bir parça var o tozdan dolayı tıkanmış ve hava akışını kontrol edemediğinden tekleme yapıyorsu usta o parçayı temizledikden sonra hiç bir sorun kalmadı. eğer senin araçındaki hava filitresinde böyle bir parça varsa temizlettir. düzeleçektir. Bi de aracın LPG'liyse beyin arızalı ise ondan da yapabilir. LPG bakımları servisine 2 senede bir yapılmalıdır. İnşallah yardımcı olmuşumdur.
Arif ALKAN
Osmaneli / Bilecik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2011, 19:58:28 »
ilginize teşekürler arif bey,evet biliyorum o parçayi söktüler,temizlediler olmadi degiştirdiler gene ayni.araçda lpg var lpg taktırdıgım yere gittim lpg den kaynaklanmadıgını söylediler benzindede tekleme yapıyo sadece tüpde değil. bi arkadaş temservisi tavsiye etti oraya gitcem bakalım sonuç ne olcak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2011, 20:45:27 »
hüseyin bey size uzak ama bende güngörendeki toyotronic mithat ustayı tavsiye ederim ben llk defa gecen gün gittim yağ değişimine hayran kaldım gözün arkada kalmaz sorununu hallederler.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2011, 22:35:24 »
Benim ümraniye sanayide bildiğim bir usta var. (oktay usta)Böyle çetrefilli ,milletin bulmadığı sorunları çözmede  uzman biridir.uygunsa oraya da yönlendirebilirim..
Toyota corolla 98 model  xli  .   1.6  benzin+lpg

223000km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2011, 19:34:50 »
hilmi bey ümraniye yakın olabilir nerde tam olarak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beraber 250 bini devirdik.. daha nice 250'lere
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2011, 23:00:56 »
o parça akışmetre.. temizlettim 1 ay sonra yeniden tekleme başladı fakat sabahları ilk çalıştığında yapar 2 km sonra tekleme gider. bence sorun ya akışmetreyi tamamen değiştirmek ya da bobinler. bende sıkıntı devam ediyor yani açıkçası:(
bugün ve yarın hep toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2011, 01:21:17 »
aynı sorun bizim bi araçtada var gaz kelebeğini temizletmeyi düşünüyorum bende gaz yememe sorunuda oluyor arada sırada bide gazdan ayağınızı çektiğiniz zaman araba silkiyor bakalım gaz kelebeğini temizletince düzelir bu arada araç 99 corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2011, 18:49:06 »
arkadaşlar gaz kelebegini temizlettım denso orjınal bujileri taktırdım sorun aynı,sabahlari motor sogukken jikle görev yapmıyo ayni şekilde gaz pedalida,devir kendi kendine iniyo çıkıyo, motor ısınıncada gaz yemıyo sıtop etmıyo ama gaz yemıyo sollama falan yapamıyorum.sanki araçi bişeyler tutuyo el freni sanki çekık gibi oluyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2011, 19:21:57 »
hüseyin bey geçmiş olsun işi bilen biri sorununuzu halleder.size önerdiğim servis size uzak ama sorununuz çözülünce o uzaklığı düşünmezsiniz bile a dan z ye bakımdan geçer aracınız lastik diş derinliklerine kadar bakılır.benimkisi sadece öneridir yanlış anlamasın kimse geçmiş olsun.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 20, 2011, 20:51:51 »
Geçmiş olsun abim büyük bir masrafı yoktur tahminimce boğaz kelebeği. debimetre. hava filtresi. buji. yakıt filtresi. yakıt pompası. enjektör. debriyaj. egzoz bunlardan öteye gideceğini zannetmiyorum birde aracın yağ durumu nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '18
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 21, 2011, 17:22:27 »
aynı sorun arkadasımın aracında da mevcuttu. onunki de benzin de tekleme yapıodu ve tüpte iken bi sıkıntı yok tu. benzin pompasını değiştirdik sorun kalmadı...
https://*****/*****

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Şubat 22, 2011, 08:47:24 »
arkadaşlar aracın yagı yeni degişti ,bujiler yeni,araç tüpde ve benzinde tekliyo sabahlari özelikle zor çalışıyo ve patlatma yapıyo..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #13 : Şubat 22, 2011, 22:42:39 »
Sorun kesinlikle hava akışmetre, değişmesi gerek. fiyatı 100-130 TL arası yanlış hatırlamıyorsam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 23, 2011, 08:42:53 »
aracın havaakışmetresi degişti sorun gene aynı olunca eskisini taktık düzelmedi yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 23, 2011, 11:03:49 »
Arkadaşım daha önce benim 2000 model 1.4 VVT-İ arabamda da aynı sorun vardı. Tekliyor gaz yemiyordu. Enjeksiyon temizlendi, benzin ve hava filitresi temizlendi, bujiler değişti ama sorun gene aynıydı. Bu sefer Hava Filitresine bağlı hava akışını kontrol eden hava filitresine dıştan bağlı ufak bir parça var o tozdan dolayı tıkanmış ve hava akışını kontrol edemediğinden tekleme yapıyorsu usta o parçayı temizledikden sonra hiç bir sorun kalmadı. eğer senin araçındaki hava filitresinde böyle bir parça varsa temizlettir. düzeleçektir. Bi de aracın LPG'liyse beyin arızalı ise ondan da yapabilir. LPG bakımları servisine 2 senede bir yapılmalıdır. İnşallah yardımcı olmuşumdur.
Arif Bey, Lpg bakımları 2 yıl diye duymadım ben. 10binde bir filtreler değişir diye biliyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 24, 2011, 14:50:41 »
aynı sorun arkadasımın aracında da mevcuttu. onunki de benzin de tekleme yapıodu ve tüpte iken bi sıkıntı yok tu. benzin pompasını değiştirdik sorun kalmadı...

Yakıt filtresi pompası enjektör bunlardan birindedir büyük ihtimal sorunda benzinden kaynaklanıyordur abim kalitesiz benzinde hemen sıkıntı çıkarıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 24, 2011, 15:36:18 »
ateşleme tertibatınızı kontrol ettirmeniz tavsiye ederim.Ustalar benzin pompasından benzin geliyor mu basınç ne oranda zaten tespit edebiliyorlar.başka bir akla gelen
ise oksijen sensörü eksoz manifoltu üzerinde bulunur arızası durumunda araç çekmez.yakıt çok yakar.araç düzensiz çalışır. Bu parça aracın zangin karışım mı yoksa
düşük karışım mı yapması gerektigini belirleryen parçadır. Beyni resetletip bu parçanın degişimini yaptırmanız halinde sorun çözülebilecegini düşünüyorum.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mart 09, 2011, 20:46:41 »
aracın 4 adet bobinlerde değişti araç aynı teklemeyi yapıyo yetkili servise bıraktım 2 gündür servisde onlarda bulamıyorlar şimdilik bakalım sonuç ne olcak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 12, 2011, 17:33:13 »
sorun çözüldü arkadaşlar vsc valfi sökülüp temizlendi sorun kalmadi çok şükür kavuştum corollama