Gönderen Konu: corollam tekleme yapıyo  (Okunma sayısı 2674 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
corollam tekleme yapıyo
« : Şubat 15, 2011, 17:47:47 »
arkadaşlar merhaba benım 2003 model 1.4 terra corollam var araçim 2 aya aşkın bi zamandir tekleme yapıyo aracimın bakımlarını düzenli yağtırıyorum ama özel servisde dumankayadan orjınal parçalari alarak işçiligi dışarda yaptırıyorum ama araçimda tekle olmaya başladi özel servisde teklemeyı bulamadilar yetkili servise gittim bende servisde arızayı bulmaya 120 lira istediler bende ön bi araçtırma yaparak altunzadede özel bi servis buldum ve cevremde herkes tavsiyede ederek altunzade izet gıvrak ustaya gittim belki sizlerde duymuşsunuzdur araçimdaki sorun motor sogukken araç dengesiz çalışıyo gaz pedali ve jikle devreye girmıyo motor ısındıgındada araç teklemeli çalışıyo ve gaz yemıyoo sollama falan yapamıyorum 120.140 a çıkıyor ama birden uzamıyo araç ve araç eskiye nazaran çok gaz yiyo yani önceden bi depoyla 500 km yapıyordum şimdı aynı depoyla 380 falan oluyo izzet ustaya gittim baktı etti bogazdan dedi bogazı temizledi tamam dedi ama gene araç aynıydı komrosörden dedi komrösörü ölçtü oda normal çıktı sonra subobların ayarı bozuk dedi gel subob ayarı yapcaz dedi tamam dedım motor kapagını açtı suboblarda ayarları güzel çıktı bu arada araç arıza lambası yakmıyo sensörlerden dedi makine bagladi araça herşey normal çıktı araçdaki arızayı bulamadi araçim aynı gene teklemeli çalışıyo tavsiye edecegınız usta varmi?? yardımcı olursanız sevinirım

Toyota Club Türkiye

corollam tekleme yapıyo
« : Şubat 15, 2011, 17:47:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: corollam tekleme yapıyo
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2011, 19:31:44 »
  Türkçe yazım kuralları konusunda biraz daha özen gösterebilirseniz sanırım sorununuz daha açıklıyıcı bir şekilde herkese ulaşır ve sizinde cevaplara ulaşmanız kolaylaşır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 213000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2011, 11:28:50 »
bujleri değiştirin genellikle orjinal bujiler denso dur. sizin aracınız 1.4 motor bunlarda orjinal bujiler bosch olabilir. ve birde MAF sensörü temizliği yaptırın yanlız bunu işi bilen bir ustaya yaptırın çünkü 400TL gibi bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam.
2009 Corolla D-4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2011, 13:29:00 »
hüseyin bey size biraz uzak ama güngörendeki toyotronıc servisini öneririm mithat usta yı aracınız a dan z ye kontrolden geçer işiniz hallolur.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2011, 13:35:37 »
Buji ve buji kablolarınızı değiştirirseniz sorun kalmaz diye düşünüyorum aynı sorun bende de vardı şuan yok
Benim babam toyota gibi adam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2011, 18:41:36 »
bujileri degiştırdim denso marka takıldı ama gene ayni araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 28, 2011, 22:12:11 »
sorunu çözebildiniz mi? ateşleme bobini ni kontrol ettirn bence?
-===2004 corolla terra sd makyajlı kasa)))):

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 28, 2011, 23:29:56 »
ahmet bey sorun çözülmedi,bu hafta içi çıkmacıya gidip orda tek tek bobinleri degiştirerek deniycem.araçın herşeyine bakıldi ama bulamıyorlar supoplar,hava akım ölçeri,araçdaki bütün sensörler,buji,yag,filitre,araçin kompresörü ölçüldü herşeye bakildi ama araç aynı teklemeli çalışıyo ve soğukken patlatma yapıyo..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2011, 02:04:18 »
aracı makinaya ( arıza tespit cihazı) bağlatıp tek tek kontrol ettirdiniz mi? senörler veriler .. enjektörlerden birisi tıkalı vs olabilir. veya buji kablolarıdan birinde kaçak temassızlık vs.
-===2004 corolla terra sd makyajlı kasa)))):

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2011, 07:24:31 »
makineye baglandi tek tek konturol edildi sensörler ama bişey çıkmadi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 02, 2011, 08:06:02 »
  Yakıt filtresi ve yakıt kalitesi konusunda hiç bilgi aldınız mı ya da bunlardan şüphelendiniz mi? Hava filtresinin orjinal ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum tabi. Bu arada buji kabloları tek tek kontrol edildi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 02, 2011, 09:03:45 »
tam bir Türkçe katliamı olmuş eline sağlık Hüseyin :D çok başarılısın bu konuda :D

eski aracımda buna benzer bir sorun vardı , sebebi ise 3. pistonun düzgün ateşlenmemsinden oluyordu ve çok yakıyordu , nezaman 3. pistonun bujisini söksem yağlanmış oluyordu ve  düzgün ateşlemiyordu segman yağ kaçırıyordu anlıyacağın bizde bujinin pulunun altına bir pul daha koyup pistondan biraz uzaklaştırdık bir müddet bu şekilde sorunsuz kullandım ,stersen bujilerini tek tek sök ve yağlanmış buji varmı diye bir kontrol et ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 02, 2011, 22:09:54 »
mesut kardeş haklısın vallaha tam bi türkçe katili olmuşum, ama o yazıyı yazdıgımda  işyerindeydim,ve uykusuzdum sabahın yedisiydi sanıyorum sabahı zor etmiştim işim vardiyalı.resimdeki araçta sorun yok bende 2 tane var corolla 1990 model ve 2003 model 1.4 terra modeli 2003 modelde sorun var onda buji kablosu yok bobin var öncelikle ve buji yağlama diye bişey olmaz o araçta dediğim gibi herşey yapıldı makineye bağlandi hiç birşey çıkmadi. araç tekliyo hala...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 09, 2011, 20:43:02 »
arkadaşlar aracın bobinlerini değiştirdim aracda tekleme devam ediyo şuanda servisde onlarda bulamıyo bakalım ne olcak..